Пеевски: Парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса

Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно, посочва председателят на ПГ на ДПС
Обновена: 6 фев 2024 09:04 | 6 фев 2024 08:13, Елка Василева
190
Пеевски: Парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса
Снимка: архив, БГНЕС

Незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса, ще предложи на партньорите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд“, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Още по темата
Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред.

Парламентът, който е натоварен от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична държава, и ние като народни представители им го дължим.

Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората“, се казва в позицията на лидера на ПГ на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Руската армия нанася интензивни артилерийски и ракетни удари по Харковска и Сумска области. Отдавна не е имало обстрели от такъв мащаб. Това може да е възможна атака на изтощение и разсейване. От друга страна, със засилване на настъплението и бомбардировките на Купянск, Кременная и Сватово, ВСУ могат да оставят тънка линия на отбрана на север. От тези райони има голям поток от загинали и ранени. Болниците и моргите в Харков, Суми и всички региони на запад са претоварени поради огромния брой жертви.
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Ако видите тази жена(В.Нюланд)във вашата страна, гражданската война е на път да избухне". Примери за изминалата година са посещенията й в Судан, Еквадор, Нигер и Пакистан, завършили с началото на размирици. Между другото, Нюланд беше в Турция миналата седмица... Видите ли я в нашата страна, това означава начало на размирици най-малко(за вас иде реч русофобиииии).
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В мрежите се обсъжда проклятието на Зеленски - тези, които се здрависват с него, са диагностицирани с рак. Кралят на Великобритания, който се ръкува с него, е диагностициран с рак. А шефът на Пентагона, който преди това се срещна със Зеленски, също се разболя от рак на простатата и беше опериран по спешност.
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Варгонзо: ВС на РФ напреднаха по магистрала М-30 в района на Первомайски, но не и в Тоненкое и Северное (селище западно от Авдеевка). В югоизточните покрайнини на самия град се водят ожесточени битки. Но на североизток има тактически пробив на ВС на РФ. Руснаците вече могат да атакуват коксовия завод от две посоки. Опитите за настъпление при Степное (да не се бърка с едноименните пунктове в Запорожие и Угледарско направление) не донесоха успех на ВС на Рф. ВСУ успяха да си върнат редица позиции от подконтролната им Новобахмутовка(едноименно селище на изток зад руските въоръжени сили).
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Варгонзо: В запорожско направление - нов удар на ВС на РФ западно от село Работино с артилерийска поддръжка. Без успех. Под удари на ВСУ са Каменское, Мала Токмачка, Чаровное и Красное. ВС на РФ действат по - Копани, Новопрокоповка и Вербовое. В сектор Угледар - атака на руски войски северно от Приютное. Този път няма напредък. Обстрелват се украински позиции в Полтавка и Угледар. Съответно руски в Заветное Желание и Новодонецк. На Донецкия фронт ВС на РФ щурмуваха Новомихайловка от югоизток и североизток, както и Георгиевка. Без успех.
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Варгонзо: В направление Херсон-Крим ВС на РФ атакуваха украински позиции в Кринки след артилерийски обстрел. Без промяна. Победоносните доклади на някои военни кореспонденти, че украинските морски пехотинци мислят само как да се върнат на десния бряг, не отговарят на действителността. Все още обаче няма особени перспективи и за двете воюващи страни в тази област. ВС на РФ нанесоха удари по ВСУ в Днипро, Херсон, Даревка, Токаревка, Тягинка и Лвов. Украинската артилерия е работила срещу руските войски в Гола Пристан, Альошки, Казашки лагери и Корсунка.
116
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинският танцьор и телевизионен водещ Владислав Яма напусна "краина", след като получи повиквателна за военна служба. Добирайки се до границата, Владик на място си купи свободата за 6000 долара. "Патриотът" вече е в САЩ!
115
0
 
10
 
! Отговори
Велин преди 3 месеца
Крадеца вика дръжте крадеца.
114
1
 
10
 
! Отговори
Pen преди 3 месеца
Всяко участие в комисия е допълнителен доход за депутатите! А на МВР каква му е работата ... никой не знае! :)
113
1
 
9
 
! Отговори
гошо преди 3 месеца
Шишо, оглави комисията и разкрий всички в комбината. Стиска ли ти?
112
0
 
7
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Тъкмо се притесних : галка на 2 кафе, а нищо за шиша доан. Успокоих се, няма страшно. Марионетките пътуват към фащ за среша с някой градинар. Доста добре за вторник ;)
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Какво гласуване?Комисийка за да обследва и провери всичко необходимо по случая, та да няма някъде изтекла информацийка.
110
1
 
8
 
! Отговори
Какво гласуване? преди 3 месеца
Кви 5 лева? То с гласуване ако ставаше отдавна да е забранено. Пеевски е държавата и държавата е Пеевски. Като тръгвате за работа вероятността във фирмата, за която работите и Пеевски да няма участие е много, много малка. Пеевски е царят на България. Дали ви харесва или не, ваш проблем. Имате право да гласувате. Гласуване му е м. айката...
109
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шиши Магнитски стана лице на невинността бе !!!
108
1
 
17
 
! Отговори
хе-хе... преди 3 месеца
Нотариуса с неговите кадруване в съдебната система и над 300 имотни измами си е направо жалка мижитурка пред тоя от снимката!!!
107
1
 
20
 
! Отговори
Костя преди 3 месеца
Паякът, който плете мрежите в съдебната система ще събира комисия да ги разследва. Айде, бе! Интересно как лапнишараните от ППДБ му пригласят
106
0
 
17
 
! Отговори
Дай, Боже!!! преди 3 месеца
Пеевски е аут след този месец. На Доган му свърши търпението - от твоите уста в Божиите уши!!!
105
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Toва пpace каква четина е отпрало не е истина!!!
104
0
 
20
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
То комисии много се съставят но нито една през годините не си е свършила качествено работата та
103
1
 
18
 
! Отговори
ллоли преди 3 месеца
Прасето пак се разгрухтя! А дали някога ще разберем кака е истината за разгрома на КТБ и участието на Пеевски? Кога този бан..ит ще бъде съден?