Явор Божанков, ПП-ДБ: Бойко Борисов няма да ни сгъне

„Безумие е да пратиш държавата отново на избори заради позицията външен министър“
Обновена: 10 фев 2024 12:03 | 10 фев 2024 11:57, Елка Василева
142
Явор Божанков, ПП-ДБ: Бойко Борисов няма да ни сгъне
Снимка: архив, БГНЕС

„Това е абсолютно безумие да пратиш държавата отново на избори заради позицията външен министър. Защо е толкова важно външното министерство. Ако Бойко Борисов е готов да каже на софиянци и на цяла България, че всичко, което сме постигнали, ще го хвърли в канала, защото не може да си преживее егото. Нека е така, няма да ни сгъне.“ Така Явор Божанков от ПП-ДБ коментира думите на лидера на ГЕРБ, че Мария Габриел трябва да е премиер, МВнР да е на ГЕРБ след ротацията или няма да се водят повече преговори.

Още по темата
„Ако ГЕРБ искат цялата власт във външната политика, външен министър, председател на външна комисия, искат цялата отговорност, за нас е изкушаващо. Изключително важно е тези международни политически цели да не падат жертва на егото на някого. Очевидно не е нормално човек да стига дотам. че да каже: хвърляме държавата на избори отново, слагаме червена линия“, добави Божанков.

Според него напрежението не е излизало извън зоната на ескалация от началото на кабинета.

„Неговото естество е такова - непримирими противници направиха правителство с такива компромиси, че няма как да няма напрежение“, каза Божанков.

По думите му външното инистерство е важно, защото има няколко причини за съществуването на този кабинет и най-големите от тях са външно-политическите цели, които са си поставили - Шенген и еврозона.

„Така че, ако ГЕРБ искат цялата власт във външната политика - премиер, външен министър, председател на външната комисия в НС. Те искат да носят цялата отговорност и за нас е най-лесно при един евентуален провал с Шенген да кажем - ето, те искаха цялата власт във Външно, получиха я. Но определено това не е работещо за България, защото ПП имат добри международни контакти, добри кадри в международната политика и можем да сме повече от полезни и заедно да постигнем тази цел“, обясни Божанков.

Ротацията е много ясно определена още при самото сформиране на кабинета. Мария Габриел и Николай Денков ни предлагат доклад с оценка за работата на всеки от министрите.

Записано е, че акад. Денков става вицепремиер, може да е с всякакъв ресор, заяви Божанков.

Той коментира и ВСС. Не трябва да се прави никакъв компромис с фигурите, които ще бъдат излъчени за ВСС, категоричен бе депутатът от ПП-ДБ. Той разказа, че в момента в групата им отчитат като грешка подкрепата, която са дали за Десислава Атанасова за КС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
3
 
! Отговори
Коментиращ! преди 3 месеца
До 39 Майора - В името на обективността и коректността - Бойко Борисов 3/три/ пъти е осъжда от български съд за произнесени лъжи! Нинова не осъждана за таква деяния нито веднъж!
58
1
 
11
 
! Отговори
Кити Божанков : преди 3 месеца
"Бате Бойко няма да ме сгъне,само ме навежда,разтваря ми задните бузки и ме минава с 200!"
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На пазара е налична нова марка тоалетна хартия " народ " , много е подходяща зя употреба от управленци , лошото в случая е , че и на " хартията " това и допада според очевидните факти .
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божанков, лекокрила пеперуда, от партия, в партия, в ПП долетяла. Първо в СДС, после БСП, независим и сега в ПП. Кой може да вярва на такъв "политик"?
55
1
 
16
 
! Отговори
Богомил преди 3 месеца
Яворчо, говориш за его. Та нали ПП без да е победител на изборите, има всички министри и областни управители и само Външно е на ГЕРБ или сега искате и него да вземете! Кой има такова зго? Не е ли ПП? Имали били кадри. Яворчо, Денков е химик, без никакъв дипломатически опит. Той ли кадърът? Смешен си Малчо и много нахален!
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явор Божанков се сгъва само пред биткойни. Колкото повече биткойни му дават, толкова по-ниско се сгъва.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
има един сръбски виц- после йеебанйе нема кайание- така че Божанов нема к'во да ни убеждаваш че си девствен
52
1
 
5
 
! Отговори
Жпми преди 3 месеца
Същото зависи и за вас пепелта. Защо напиняте сапунджията да е външен? Защо поставяте на риск сгоблата
51
2
 
10
 
! Отговори
Божанков - LGBT преди 3 месеца
Той няма да ви сгъне, вие сами сте се навели и той ви оправя!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баце нищо не е сгънал, просто вече няма да е на власт, така става в БГ :))) Иначе Божанов е наперено лапе, но само лае :))
49
1
 
14
 
! Отговори
Пън преди 3 месеца
Бате Бойко, накажи ги !
48
1
 
4
 
! Отговори
Не е случайно преди 3 месеца
Ще ви сгъне с полиция, само стой и гледай какви методи имат, нищо да не ви се получава!
47
0
 
11
 
! Отговори
я млък преди 3 месеца
Вече не си спомням това *** колко партии и коалиции смени! Кариерист, но от най-долнопробния вид! *** го намърда преди години в НС, въпреки съпротивата на първичната партийна организация във Велико Търново.
46
1
 
9
 
! Отговори
мошеници преди 3 месеца
За тия парцали управлението на държавата се изчерпва с превземане на институции и позиции чрез които могат да я разграбват .
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мъкааа Народе ! -от една страна тотални мушмороци пп дб бсп , от друга пеевски,боко, двете деси , някъкви "патриоти" ,па предатели ...... Немаа Нищо нормално Бе !
44
1
 
22
 
! Отговори
Нели преди 3 месеца
Откога на xoмoceкcyaлиcти им е позволено да вземат думата? Те имат ли права?
43
1
 
19
 
! Отговори
абе келешче преди 3 месеца
След като си в леглото с някой , няма кво да ме убеждявяш , че не си негова к...рва
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той Баце си взе неговото, шеф на сметната палата, послушен главен прукорор........ демек ви сгъна, ся може да ви пусне по реката
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божанката да вземе да се върне в БСП. Пекалено е умен и красив за ПеПеДеБеЛГБТ+. Хахахах.
40
2
 
16
 
! Отговори
Гунчо Желязков преди 3 месеца
Туй Божанката,ако ми падне,такъв ще му опъна,че сополя ще му се увие около вратните жили!!! Ама как ме сърбят кунките да го докосна...