Явор Божанков, ПП-ДБ: Бойко Борисов няма да ни сгъне

„Безумие е да пратиш държавата отново на избори заради позицията външен министър“
Обновена: 10 фев 2024 12:03 | 10 фев 2024 11:57, Елка Василева
142
Явор Божанков, ПП-ДБ: Бойко Борисов няма да ни сгъне
Снимка: архив, БГНЕС

„Това е абсолютно безумие да пратиш държавата отново на избори заради позицията външен министър. Защо е толкова важно външното министерство. Ако Бойко Борисов е готов да каже на софиянци и на цяла България, че всичко, което сме постигнали, ще го хвърли в канала, защото не може да си преживее егото. Нека е така, няма да ни сгъне.“ Така Явор Божанков от ПП-ДБ коментира думите на лидера на ГЕРБ, че Мария Габриел трябва да е премиер, МВнР да е на ГЕРБ след ротацията или няма да се водят повече преговори.

Още по темата
„Ако ГЕРБ искат цялата власт във външната политика, външен министър, председател на външна комисия, искат цялата отговорност, за нас е изкушаващо. Изключително важно е тези международни политически цели да не падат жертва на егото на някого. Очевидно не е нормално човек да стига дотам. че да каже: хвърляме държавата на избори отново, слагаме червена линия“, добави Божанков.

Според него напрежението не е излизало извън зоната на ескалация от началото на кабинета.

„Неговото естество е такова - непримирими противници направиха правителство с такива компромиси, че няма как да няма напрежение“, каза Божанков.

По думите му външното инистерство е важно, защото има няколко причини за съществуването на този кабинет и най-големите от тях са външно-политическите цели, които са си поставили - Шенген и еврозона.

„Така че, ако ГЕРБ искат цялата власт във външната политика - премиер, външен министър, председател на външната комисия в НС. Те искат да носят цялата отговорност и за нас е най-лесно при един евентуален провал с Шенген да кажем - ето, те искаха цялата власт във Външно, получиха я. Но определено това не е работещо за България, защото ПП имат добри международни контакти, добри кадри в международната политика и можем да сме повече от полезни и заедно да постигнем тази цел“, обясни Божанков.

Ротацията е много ясно определена още при самото сформиране на кабинета. Мария Габриел и Николай Денков ни предлагат доклад с оценка за работата на всеки от министрите.

Записано е, че акад. Денков става вицепремиер, може да е с всякакъв ресор, заяви Божанков.

Той коментира и ВСС. Не трябва да се прави никакъв компромис с фигурите, които ще бъдат излъчени за ВСС, категоричен бе депутатът от ПП-ДБ. Той разказа, че в момента в групата им отчитат като грешка подкрепата, която са дали за Десислава Атанасова за КС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
12
 
! Отговори
ЯВОР ОТ БСП.. преди 3 месеца
ЗАТОВА ЛИ ДСБКП ТЕ ПРАТИХА В ПП ДБ..... ДА СИ ТРОЯНСКИ КОН В ПРОЕВРОПЕЙСКАТА КОАЛИЦИЯ И ДА Я РУШИШ..??.
18
3
 
14
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Този господин безсрамник номад от бкп шарлатанин стана българи за този защо гласувате
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До8 Е за такива тролей като теб всички са роби на Русия щото трябва дa се лроси
16
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божанков е супер!
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
боко никого не може да сгъне по честен начин!
14
2
 
18
 
! Отговори
ИДЕ И ВАШИЯТ РЕД преди 3 месеца
Тоя преди беше виден *** на Корнелия и БСП активист , а сега вече лиже задните части (и не само) на Киро НЕумното, меката китка Кокорчо, джуджето-жабок дето се мисли за генерал и оня активист по бански от плажа на Росенец, дето сега е най-пръв приятел на пеевски. Това са нашите политици - до един некомпетентни предатели - НО ВСИЧКИ МНОГО НАГЛИ.
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя не беше ли от БСП бре?
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Време е ГЕРБ да предизвика предсрочни избори и да се дистанцира от алчните, и некадърни кариеристи, от ПП,ДБ. Стига са си правили ПиАр на гърба на ГЕРБ. ПП,ДБ да отидат вляво при БСП, където все още повтарят мантрата" да премахнем модела ГЕРБ", докато потъват.
11
2
 
9
 
! Отговори
Как ги търпите преди 3 месеца
Как я търпите тази полиция съставена от и.зроди, тези нямат нищо общо с Европейската полиция!?
10
1
 
7
 
! Отговори
Хора заспахте преди 3 месеца
Как я тъпите тази полиция съставена от и.зроди, тези нямат нищо общо с Европейската полиция!?
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борисов няма да ви сгъне, а направо ще трябва ви глади, щото сте доста смачкани вече.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наглеците от ПП, ДБ, доказаха че са алчни за лукс и много пари кариеристи. Те си правят ПиАр с пари от субсидиите, лично искат да се презентират в чужбина, забравяйки, че на първо място е държавата. ГЕРБ доказаха, че са подготвени и най-стабилна партия, да управляват държавата. Ако все още държавата не е фалирала, това се дължи на контрола и критиката на ГЕРБ в комисиите. Всяка разумна партия би трябвало да се радва, да е в коалиция с ГЕРБ.
7
6
 
8
 
! Отговори
РОБИ НА РУСИЯ... преди 3 месеца
БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН, ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.... ПП ДБ ВЕЧЕ БЯХА В КОАЛИЦИЯ С БСП... НЕ ГО ЗАБРАВЯМЕ....... САМО ГЕРБ НИКОГА НЕ Е БИЛ В КОАЛИЦИЯ С БСП /РУСИЯ.... ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ.... ЯСНО..??
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доволни сме от Бойко. Девет месеца ни лaпа и му харесва. Скрита лимонка е бил той. Вълшебник. Сладурче.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кои сте тези дето " няма да ни сгъне" бе? Ти до оня ден беше червен комсомолец, сега стана пръв евроатлантик.. Утре ако от друга партия ти предложат повече, предполагам веднага ще запееш друга песен. Ей затова и хората казват, че всички са макари в политиката. Няма ни един ит лични убеждения, всичко се купува и продава
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Божанков, две кафета, Божанкоооов
3
0
 
5
 
! Отговори
МВР ни убиват преди 3 месеца
Полицаи масово убиват Българи в цяла България, използват и агресивни роми!The police are killing Bulgarians en masse all over Bulgaria, they are also using aggressive Roma!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той не ви сгъва бе!Той прости ви ... с 200!Какво друго се прави с ....и?
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пффф ти си толко згънат ,че нямам думи