ПП-ДБ предлага при повишение на цените прекратяване на договора без неустойка

Това би засилило конкуренцията между мобилните оператори
115
ПП-ДБ предлага при повишение на цените прекратяване на договора без неустойка
Снимка: БГНЕС

Депутати от ПП-ДБ готвят промени в Закона за електронните съобщения, с които абонатите на мобилните оператори ще могат да прекратяват договора си без неустойки при повишение на цената.

Още по темата
Според Мартин Димитров това е нещо, което се дискутира от години, но никога не е правено. Той смята, че ако тези промени в закона бъдат приети, ще се засили конкуренцията между мобилните оператори.

Поправката, която ще бъде предложена в Закона за електронните съобщения предвижда, че ако едностранно цената бъде увеличена поради индексация, това е основание без неустойки, да се откажеш от договора.

Според Ивайло Мирчев нещата ще си дойдат по местата, тогава когато започнат да работят регулаторите.

"Ако ние сега имахме работеща КЗК, този произвол на мобилните оператори нямаше да може да се случи", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
-- преди 2 месеца
Аха тамън субсидиите си намалете ,а може и без субсидии.Да видим тогава дали ще си веете парц-Алите по света.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хич не защитавайте картела, защото те сами си решават какви цени да сложат. В другите бизнеси има някаква конкуренция все пак. При тия няма. Дават ви 5 000 мегабайта интернет, но в ЕС имате 20 000 в същия план. Познайте защо.
19
2
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 2 месеца
пии една ракия и се прибирай в обора!
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Намаляване на партийната субсидия от 8 лева на 1 лев за Просто Киро :)))
17
4
 
15
 
! Отговори
Петя преди 2 месеца
Операторите пак ще ви изклатят, защото работят в картел. Какво като си прекратите договора? При кого ще отидете? Там цената ще е по-висока и за нови и за стари клиенти. Това е прах в очите. Трябва да се направи така, че по време на срока на договора, операторите да нямат право едностранно да променят цената. Толкова ли е сложно?
16
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А айде да помислим, през последните две години, кой точно бизнес не повиши цените? Аз съм в бялата техника и ние сме ги повишили с около 30% за тези години. За хранителните продукти даже няма да коментирам. А защо Корни и Киро са се фиксирали точно в мобилните оператори? Дали защото техни клиенти са почти всички, а идват избори!? Малко популизъм никога не е излишен. И както обикновено - държавата ще оправи нещата с една регулацийка. Да, да, ама не!
15
1
 
14
 
! Отговори
Прах преди 2 месеца
Прах в очите
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Онанисти прости , това не са договори а ултиматоми за ползване на услуги , ако имате грам мозък променете законодателството да се изготвят истински договори със задоние , оферта и сключване на договор с представяне на условията на всяка от страните , сега клиентът го няма никъде като страна , или подписваш типови ултиматоми , или фаташ пътя .
13
13
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Бездарниците от ПП си намериха подходящата дъвка-мобилните оператори.При положение,че консумативите се увеличават/ток,гориво,наеми,заплати и т.н/ операторите как да държат крайната цена без промяна? Няма такъв бизнес.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще се откажеш от единия договор и ще се натресеш на другата фирма със същия договор гениално бухахахахахах
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези за пореден път доказват колко популистка партия са. Давай сега да мачкаме злите мобилни оператори, че са решили да вдигнат заплатите на персонала и не са им стигнали парите. Ами дайте направо да ги национализираме. Така лично Киро ще определя колко ще струва минутата разговор. Цени се свалят с осигуряване на конкуренция и отваряне на пазара за нови играчи. Никога не е ставало с държавни регулации. Някой да знае печеливша държавна фирма?
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Договори не подписвам и заеми не вземам. Ползвам само предплатени карти в които периодично зареждам 5-10 лева колкото да има някакви пари за спешни случаи. Реално почти никога не ги ползвам тези пари за обаждания. Ако някой има зор, той ми се обажда. Вече навсякъде в градовете има безплатен wi-fi, имаш един куп безплатни приложения за разговори. В смартфона дори нямам карта.
9
1
 
8
 
! Отговори
Пак нищо преди 2 месеца
Не само при повишение на цените. Щото те като ги повишават, ги повишават всички оператори. Така трябва да е по принцип - не съм доволен от вашата услуга или Вашите условия господа, за това се прехвърлям при другите. Е те тогава наистина може да говорим за някаква реална конкуренция...
8
2
 
6
 
! Отговори
баба Пена преди 2 месеца
Предлагам да спрем да плащаме на ПП-ДБ защото са по зле и от операторите
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да важи и за вече скючени договори
6
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Популистите надминаха популиста! :-)
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми тя комисията се избира от НС. Ако имахме работещо НС щеше да има работеща комисия. Господин Ивайло Мирчев явно е забравил че неговата партия, предполагам и с неговото гласуване удължиха с 2 години мандата на ръководството на КЗК, що не избраха ново ръководство като е недоволен от КЗК.
4
0
 
17
 
! Отговори
и какво от това?! преди 2 месеца
Моб. оператори са в картел, като се преместиш от един към друг, все си прецакан.Защо никаква инст. не реагира на самоволните увелич. на таксите на мобилните отпадъци/оператори?!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В статията има две пунктуационни грешки. Докога за драскачи ще се наемат хора със съмнителна езикова култура? А уж журналисти и филолози.
2
0
 
10
 
! Отговори
Герен преди 2 месеца
Е нещо хубаво да измислят и тия за народа. Не кът закона за съдебнаъта система. Пълен провал.