Росен Желязков: Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост

Той настоя, че 3 март не е ден за политически спекулации
250
Росен Желязков: Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост
Снимка: НС

„Днес е празник, в който трябва да отдадем почит и заслужена памет към всички, които са отдали живота си за това България да е свободна, независима, обединена”. Това заяви на Шипка председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Още по темата

"Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост", каза още той.

„На този ден празнуваме реализацията на националния идеал за възстановяване на българската държавност и суверенитет, в онези граници, в които поколения наред са имали своите въжделения, мечти, попарени по-късно, но дали всички предпоставки за борба за Съединението, националната ни независимост, днес е ден на памет”, заяви Желязков, цитиран от Нова телевизия.

Той отдаде почит към българските опълченци, всички руси, румънци, беларуси, украинци, финладци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. „Днес не е ден за политически спекулации, днес е ден за памет, благодарност и национална гордост”, каза още председателят на НС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: Росен Желязков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
19
 
! Отговори
7 те джуджета преди 2 месеца
Росен,защо не си в Украйна при Зелето.Там заедно ще празнувате.
125
15
 
5
 
! Отговори
Нане Вутов преди 2 месеца
На кого дължим благодарност? От тогава са минали 146 години. Всички участници във руско-турската война, руснаци, украинци, финландци, румънци отдавна са измрели. А на потомците им не дължим нищо. Още повече, че България си е платила за военната кампания. Да не споменаваме, че Русия ни напада след това на два пъти - през 1915 и през 1944 с цел да ни зароби.
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Непоносима жълтопаветна агония.....горест умнокрасива.....че свободата не е дошла с щиковете на чернокож гей от DC или поне френски геронтофил.....
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искам от американците айфон от новия, с петте камери, да си правя едновременно селфи отпред и отзад. Иначе ще кажа добри думи за руснаците.
122
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кои са тия хиляди виждам само шепа копейки около копейкин и са позор са държавата ни развяващи руско знаме
121
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Желязков ,Тагаренко ,Денковенко и Пеевски -веднага към Киев!
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евросъюзът като мечта не се състоя.
119
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Иво 142.............Точно така. Желязков в словото си снощи каза, че сме освободени благодарение на украинските войски! Отврат!
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става със зелената сделка? Икономиката на ЕС мина ли на зелени енергии от вятърни перки и слънчеви панели?
117
2
 
16
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 2 месеца
Мястото на Роска Желязковенко е в Оссройна , а не на Шипка!Вън предателите от страната ни!
116
8
 
1
 
! Отговори
Паметлия евродемокра преди 2 месеца
"Росен Желязков: Днес е ден за памет" --- Всички помним как нашите прадядовци се биха рамо до рамо с англичаните и французите срещу руснаците на Шипка. И как помагахме на украинците да изгонят незоконно влезлите руснаци.
115
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Здравейте копейки! Поздравявам ви с този паметен ден за нас българите! На този ден 1918г се подписва Брест-Литовският договор с който се урежда капитулацията на Русия пред Царска България, Австро-Унгария, Османската империя и Германия. Вие продължавайте да веете руските знамена на Шипка като техни роби, каквито винаги сте били и те винаги са искали да бъдете. Ше ви дадат ли по някой сандвич барем после?
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
113
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 2 месеца
До ФАКТ-Не си добре с онова нещо ,което стърчи над рамената си!Опълченците щяха да ти махнат тази ненужна вещ веднага!Уссрайнината е една фашистка дупка ,в която англосаксите сложиха мина и сега укропите си плащат за предателството.
112
10
 
4
 
! Отговори
ДОЛУ ВЪЗРАЖДАНЕ!!! преди 2 месеца
300 човека от Възраждане опитват да отнемат вниманието от Празника. Викайте ЖАНДАРМЕРИЯТА да ги арестува. Това не е партийно мероприятие, а Националният Празник Трети Март!
111
2
 
11
 
! Отговори
справедлив преди 2 месеца
Дълбок поклон пред нашите двойни освободители РУСНАЦИТЕ!Над 220 хиляди жертви за свободата на България!Вън продажните предатели от сглобката и техните извратени господари от ФАЩ!
110
3
 
13
 
! Отговори
иво преди 2 месеца
Хиляди скандират оставка и освиркват Желязков.Най-смешна е цензурата на БНТ които в този момент прекъснаха живото предаване.Краят на антибългарската сглобка е близо.
109
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До121. Много ти е пълна главата със съветска , руска пропаганда. България е в Европа от хилядолетия не само Географски. В Османската Империя е построена първата железница от Русе за Варна. Английски , Швейцарски и Германски фирми . По богати българи са изпращали децата си в Швейцария, Германия ,Франция да се изучават
108
9
 
2
 
! Отговори
Нико преди 2 месеца
Срам и позор България държава с велика история .Да празнува като национален празник..Освобождение от робство???? Като бившите Африкански колонии на Британия и Франция !! .Ако това могат да го видят Аспарух Симеон Велики Самуил или героите от Съединението и Балканските войни Ще се срамуват от днешните управници
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинците на никой не са нужни, за запада те са буклуци, пушечно месо в proxy-войната с Русия. Разочарованието ще бъде голямо, Украйна ще се превърне в най-заклетия враг на Запада.