Габриел: В състава на кабинета са само хора с опит, имаме нужда от стабилност

Тя разчита на ПГ, които поставят националния интерес над партийния
Обновена: 19 мар 2024 17:48 | 19 мар 2024 17:07, Камелия Цветанова
129
Габриел: В състава на кабинета са само хора с опит, имаме нужда от стабилност
Снимка: БГНЕС

България няма нужда от предсрочни избори, заяви Мария Габриел, след като върна изпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Тя коментира, че е предложила състав на кабинет, в който няма нито едно непознато име, а има хора с управленски и с парламентарен опит.

Още по темата
"Разчитам на подкрепата на всички парламентарни групи, които поставят националния интерес над партийния", каза Габриел.

"В последните 9 месеца работих само за защита на интересите на страната.  България повече от всякога има нужда от стабилно правителство и заради това към предлагането на състав на правителство съм подходила много сериозно. Отговорността е споделенаи тя се води въз основа на принципи", коментира тя.

Мария Габриел добави, че лично тя е подписала споразумението с ПП-ДБ преди два дни.

Рая Назарян добави, че вчера то е било одобрено от Христо Иванов от ДБ, но след половин час останалите лидери в коалицията са отказали да го подпишат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: правителствоГабриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
2
 
! Отговори
Журналист преди 1 месец
То, за да има кабинвет, трябва депутатите да го гласуват. Нигто депутати има, нито пък министри, освентези в оставка. А пък, п о м а к ъ т президент съвсем скоро ще ги направи безработни. Те и без това не вършат работа, но поне да са официално безработни. ЧЕСТИТО ВА ЛИДЕРИТЕ ИМ. ЧАК РАК ЛА ДЕ НА ТЕЗИ ОТ ГЕРБ и ПП минус Д. С такива като тях не ни трябват нито война, нито пък земетресения.
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Габриел ще попълва скамейката след... ПЛювналиев, професорчето, докторчето, а сега до тях ще седне и Гаргамел.
98
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Помакинята за какъв кабинет говори. Нали те си се ротират в оставките си. Все си мислех, че БЪЛГАРИЯ ИМА НЯКАКВО ПРАВИТЕЛСТВО, А ПЪК ТО БИЛО КАБИНЕТ. как ще се съберат толкова министри в само един кабинет. ТЕ НЕ ГО ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИЯ, НО ИСКАТ ДА СА ПРЕМИЕРКИ НА ПОМАЦИТЕ ИМ ОТ бЛАГОЕВГРАДСКО. Дори и на тези от Банкята му на мутрата. Зяа смях стахана. Само те все още не са го разбрали.
97
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Нормалните български граждани разбраха,че банкяра се избърса с Габриел и я "обезчести" тотално...
96
2
 
5
 
! Отговори
Да идва путин ! преди 1 месец
Видя се отново, че основния препъникамък сред българския политически елит e - гордост и чувство за величие ... дори не толкова алчност колкото патологичен нарцисизъм. Tези хора дори не разговарят помежду си, целия разговор се води през медиите. Да идва путин и да ги измита !
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Ами явно "европейците" са така... вземат едни хора като кукли които харесват външно и толкоз. Такъв ще да е моделът "ГЕРБ" на Джипко Бибитков, а явно и на ДПС. Затова тези две партии трябва да се изолират като ***, поне на този етап.
94
0
 
2
 
! Отговори
МИСИРКА преди 1 месец
Един *** връчил папак на една помакиня за де направи кабинет. Според мен праветилство с такива мъоомедани в БЪЛГАРИЯТА НИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА. НИКОЙ НЕ ИМ КАЗВА БРАМО *** И ПОМАЦИ. Както и на мен никой не ми казва браво ефрейторе. СВИКНАЛ СЪМ СЪС ЗЛОБАТА, ЗАВИСТТА И ОМРАЗАТА БЪЛГАРСКА. За това и съм един от най-богатите. Изобще не разчитам на заплати, дължавни бюджети или пък пенсии. Дяа разлика от тези известните, които ги показват по телевизиите. Дано помакът връчи втория мандат на българи.
93
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Нали ви казах, че това са "преговори"-точната дума НАДЛЪГВАНЕ между клана на мафията от ОПГ Герб и гилдията на мошениците от ПП-ЛГБТ. Лъжат се един друг, собствените си членове и най-вече избирателите и българския народ. Едните искат да прецакат другите,и двете страни лъжат избирателите си-едни искат избори, другите 'долуГерб'. Лъжи лъжи лъжи...мафията се надлъгва с мошениците - никой повече не трябва да гласува за герб и ппдб и дпс АКО Е БЪЛГАРИН !!!
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази гражданка за европейско развитие на България пише списък на министри без да е попитала половината от хората дали са съгласни с това. Истинска европейка! Няма що?!!!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МутроКомуниста,изтегли този път " късата клечка"!! -:)))
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя напусна поста еврокомисар, може да се върне при мъжа си
89
1
 
5
 
! Отговори
натовски лентяй преди 1 месец
цирка епълен ,беше ясно че посолството реди сценария и си играят на демократични хватки -държават е отписана отдавна и ще сме на сиистеми
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Между другото, това са същите хора, които преди 9 месеца се хвалеха с джентълменска договорка
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мария Габриел иска само едно час по скоро да си ходи в Страсбург и да се махне от България. Но не може някой я държи здраво.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гаргамел/боко си знаят, че партньора им в далаверите дъпъсъ, ще ги подкрепят
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази жена,сън Не спа цели 9 месеца.Аджебс,дали ще се случи " мечтата" и,да стане И тя " Министър председател"!-:) И ги написа " Набързо и на коляно", в Последният момент!! Това Гррберско " правителство", Няма да Мине!!!-:) Вървим към Предсрочни Парламентарни избори Българино!!!
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
състава на кабинета не е обсъден с т.н. партньори, т.е. боко иска ПП-ДБ да не приемат въпросния необсъден състав за кабинет, от което следва, че отиваме на избори и за това ще са "виновни" ПП-ДБ, мутрата има добър съветник в машинациите
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гонзо от БФС в кабинета ли е ?
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
убава е макар и на тез години бих участвал и аз -- в нейния "кабинет" или около него ...
81
1
 
9
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Браво Жираф! Така те искаме! Действай!