Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"

Понятие "Турски поток" на територията на България няма, посочи лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 апр 2024 10:11 | 3 апр 2024 10:10, Красимир Ангелов
196
Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"
Снимка: БГНЕС

Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на "Балкански поток", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

"Тръбата е 100% българска, изцяло на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лева чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, нещо, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Ако колегите искат и считат, че в него има нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция, още днес може да внесат решение да спрем "Балкански поток", каза още Борисов.

Той отново обясни, че застава зад промените в Конституцията, предложени от Христо Иванов от „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Очаква се депутатите да обсъдят внесения от ПП-ДБ проект на решение за създаване на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България", както и изясняване на обстоятелствата по реализацията на проекта "Турски поток" на българска територия. Борисов каза, че ГЕРБ-СДС ще подкрепят създаването на комисията.

"Щом ще работим за интересите на други държави, поне да е ясно, че работим за интересите на чужди държави“, добави Борисов и направи уточнението: Понятие "Турски поток" на територията на България няма.

Той съобщи, че към днешна дата от Солун през Петрич между 8 и 10 млн. руски газ влизат в България. Колкото и да не им се иска на колегите, само руска молекула има в нашите тръби, добави Борисов.

На въпрос за предстоящото първо четене на промените в Закона за хазарта, които предвиждат забрана на рекламите на хазартни игри, Борисов каза, че "има време".

Според кратката справка, която Борисов представи пред журналистите, той твърди, че за последните 9 месеца 150 пъти се е виждал с ПП-ДБ и ДПС.

От 270 дни правителство 150 пъти сме се виждали трите партии - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, каза Борисов, отговаряйки на призива на Кирил Петков ГЕРБ и ДПС да кажат, че са „неформалната коалиция”.

Борисов заяви, че нито се срамува от ПП-ДБ, нито от Христо Иванов и не се разграничава от него.

Конституцията е добра и новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин както и старото - само че не от президента, а от служебния премиер Главчев.

Бойко Борисов каза още, че ГЕРБ са абсолютно готови за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от Политика
Важно е да знаем дали Нотариуса е сътрудник на МВР
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
Абе Бойко! преди 3 седмици
Какво спиране на "Балкански поток"(или пък Турски?) какви 5 лева! В нормалните държави първо МИСЛЯТ, после правят каквото и да било.Ти си впрегнал коня след каруцата, сега ще спираш патока!? Правилното е да се създаде такава комисия, да бъдат поканени чужди енергийни експерти, да им се предоставят всички налични документи и да се разбере най-накрая какво е ставало и защитен ли е Българския държавен интерес.Всичко друго е само ПУШИЛКА!
166
0
 
0
 
! Отговори
Един там преди 3 седмици
Чакайте да му тегля една майна на мутрата-крадец и да отивам да бачкам..
165
1
 
1
 
! Отговори
Стига бе преди 3 седмици
Стига бе! Кирчо каза че ще донесе желирана газ от Америка и като си я разжелираме ще е с пъти по-евтино както каза Ленчето! Аз му вярвам! Ще я докара по третия мост на Дунав дето го обеща! Само му завиждат на таланта!
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това да го разбираме едно ьяло и три милиона лева както р написано . Ами нищо не е за целия период . Една бинго зала печели повече .
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тръбата е направена по поръчка на Путин, но пък е българска. Кранчето е в нас и таксите са за нас. Веднъж замалко да врътнем кранчето на сърбите и унгарците, сега направо ще *** тръбата за по сигурно. А да питаме про100 Киро откъде ще пълни бюджета, със заеми. Може да не са кой знае колко много таксите, но пак е нещо. И все пак нищо няма да излезе от тая димка, просто идват избори и трябват удобни теми.
162
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Брей, не му пипайте тръбата на банкянския бек бе, той я строил с негови пари за благото на народа, дан го ядосате че да не врътне кранчето накрая, аааа
161
0
 
1
 
! Отговори
СИРИЗА.. ПП... преди 4 седмици
ТРОЯНСКИ КОНЕ....
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тук тези дето лъжат дали са наред изобщо
159
1
 
2
 
! Отговори
Баце си строи преди 4 седмици
наземен дворец за да не пада от високите етажи! Далновиден пич!
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво Бойко. Сядай в жипката смело. Они, че ми кажат. Банки е между шопи и граовци и затова са корави. Поздрави от Градоман (Желязната земля).
157
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Талибаните на Промяната и Десните Бесни ще режат тръбата. Ще прекарват Американски поток.
156
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая тръба ще му изяде главата
155
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
МИЛИЦИОНЕРСКА МУТРОЛАНДИЯ ПРИКЛЮЧИ
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
продал и земята под путински поток
153
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
СЛУЖБИТЕ НА ПРОДАЖНАТА АНТИБЪЛГАРСКА МУТРА ПРОДАДЕНА НА РУСКИЯ ДИКТАТОР СЕ МЪЧАТ ДА ГО ВЪРНАТ НА ВЛАСТ ЗА ДА РУШИ БЪЛГАРИЯ. НО НЯМА ДА УСПЕЯТ.
152
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
не знам кой се връзва на гербаджиите и още повече на боко
151
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като Балкански поток беше най доброто за България Защо изчезна пътната карта ? Добре че хакерите я намериха да осветят тъмнината Жалко е че Борисов с пълно и ясно съзнание навреди на България и Украйна като построй тръбата на Путин Цинично е да повтаря колко сме спечелили като нищо не печелим а сме донори но по страшното е че в Украйна умират всеки ден хора и деца
150
4
 
6
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 седмици
Беше повече от ясно, че за изборите тоя гом няр че играе на струната на прорузките по ми ари... Ония пък от ппдб ще оформят другия лагер. А после пак ще си направат коалиция. Но сега някаква неопределеност се появи в украйна и затова бутнаха правителството - изчакват развитие...
149
0
 
8
 
! Отговори
Пепката преди 4 седмици
Управляват ни невменяеми хора. Чудя се, Петков или Борисов, кой е по - невменяем от тях.
148
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Десните Бесни и "Провалата" предлагат друго: Тръбата да мине през Гърция, Сърбия, Северна Македония, или тръбата да е на Русия, за да не сме платили 100 процента "Тръбата на Путин".