БСП иска великденски добавки за всички пенсионери

100 лв. за най-бедните и 50 лв. за останалите
12 апр 2024 10:57, Александър Попов
35
БСП иска великденски добавки за всички пенсионери
Снимка: БГНЕС

Депутатите дебатират каква Великденска добавка да получат пенсионерите. ГЕРБ и ДПС предлагат пенсионерите с пенсия до 526 лв. да получат 100 лв. за Великден, а БСП настояват надбавки да получат всички пенсионери.

“Ние предлагаме добавки за всички пенсионери, за тези с пенсия до 526 лв. по 100 лв. и по 50 лв. за всички останалите”, предложи лидерът на левицата Корнелия Нинова, след което подчерта, че отхвърля твърдението за липса на пари в бюджета за тази мярка. “Ние като бяхме на власт имаше 70 лв. за всички пенсионери”, коментира Нинова.

От ПП-ДБ също контрираха предложението на ГЕРБ и ДПС подчертавайки, че няма да делят пенсионерите по време на най-светлите празници и искат всички да получат надбавки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба инпексова и Възраждане гласуваха в НС против Бюджет 2024г декември 2023г/ виж протоколи/- не внесоха алтернативен бюджет, но сега искат и за бедните- няма такова лицемери- милионерите в БСП да защитават бедните- да бе дърти лъжци.
12
2
 
5
 
! Отговори
Липса на логика! преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС нали квичаха, че в бюджета на България нямало уж пари, пък искат да раздават още пари? Лъжци!
11
2
 
4
 
! Отговори
100лв.?! преди 1 месец
Явно много не знаят но от 30 г.има текст в ЗДОО където се казва че държавните служители над 80 000,полицаи ,военни,чиновници,и пр.търтей не внасят лично данък и осигуровка в НОИ,държавата от данъците на народа ги издържа и плаща.Което води за дупка в бюджета на НОИ.Там е огромният проблем за който се мълчи.
10
3
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Докато не съсипят бюджета на Асен Василев и докато не провалят влизането на България в Еврозоната, и БСП, и ГЕРБ, и ДПС няма да мирясат! Асен Василев им каза, че е по-добре да се вдигнат трайно всички пенсии за всичщи оставащи месеци, а не еднократно подхвърляне на някакви си 75-100 лв. предизборно уж за Великден! Дааа, ама Великден е на 5 май, а пенсиите идват след това, така че е лъжа, че уж за Великден! По-скоро и БСП, и ГЕРБ, и ДПС искат да подкупят пенсионерите с тези пари преди Изборите!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Аз па искам преди 1 месец
Депутатски бонуси за мен
8
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Инвалидните са с 5-6 лева над сумата и няма да вземат.
7
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
А тези от ренти на земи в Добруджа, например, а тези от продажба на горите ни, тези от хотелиерство, тези фолк чалгаджии, които живеят в къщи за милиони а реват, че пенсиите им ниски, и тези бездарни артисти любители на руската водка, АААА
6
1
 
5
 
! Отговори
Дайте още 3,6 млрд. преди 1 месец
и се чудете от къде пари за българите...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно съм съгласен с Нинова. Или за всички или за никой. Само за ваша информация , ненавиждам БСП и никога не бих гласувал за тях, но винаги расъждавам според моите виждания инв случая съм съгласен с Нинова.
4
2
 
4
 
! Отговори
Ехоо преди 1 месец
А ние работещите, които плащаме данъците, които така щедро раздавате нямаме ли Великден?
3
3
 
2
 
! Отговори
ТО МАЙ ТЕ преди 1 месец
Са единствените които са последователни за пенсиите и социалните давания. Браво. ТУПЧО Е АЛА БАЛА.
2
2
 
3
 
! Отговори
А за тези преди 1 месец
С ниските пенсии и доходи от реституции за милиони и за тях ли? Колко в НС взпмат и непсия и заплата? И в съдебната система. И в Конституционния съд? И на тях ли добавки!?!?!?Падение до пълно унищожение!
1
2
 
4
 
! Отговори
Anonimna преди 1 месец
Да, моля! Иначе за изборите ще се лишат от богатите пенсионери. :)