Карадайъ бил сменен като председател на ПГ на ДПС с подписи на празен лист

Разногласията са породени от модела на управление на партията, каза депутатът Левент Мемиш
Обновена: 10 юли 2024 21:37 | 10 юли 2024 21:19, Анисия Иванова
33
Карадайъ бил сменен като председател на ПГ на ДПС с подписи на празен лист
Снимка: Bulgaria ON AIR

Трусовете в ДПС продължават, получиха се откази за подкрепа на втория мандат.

"Отказът не знам дали е очакван, но партиите си изразиха позицията, че няма да подкрепят втория мандат. Оттук нататък следва да вземем съответните решения и да продължим напред. Трябва да пробваме всяка възможност в рамките на това Народно събрание да има правителство. Може би всеки трябва да седне и да направи крачка встрани в името на народа. Време е за компромиси", каза депутатът от ДПС Левент Мемиш в студиото на "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че "разцепление" към момента е силна дума.

"Има разногласия във вижданията и те са породени от модела на управление на партията. Знаем, че в момента тя се управлява малко по-авторитарно и решенията се взимат еднолично. Нашите колективни органи отдавна не са заседавали. Проблемът е от доста време. Мога да ви върна по-назад - с подписите на празен лист, когато Карадайъ бива сменен като председател на ПГ", добави Мемиш за Bulgaria ON AIR.

По думите му те се борят срещу този модел на управление.

"Нашият избирател е много чувствителен към такива теми и веднага започва да се изостря вниманието. Той гласува с ясното съзнание, че ние ще вземем колективни решения. Тук е моментът да кажа, че Доган е създал ДПС, той ни развива, той ни е дал принципите и правилата, които са заложени в нашия устав. А от нас се иска да следваме правилата. Ясно е кой не иска да следва правилата", коментира още народният представител.

Той сподели, че в партията му очакват словото на почетния председател Ахмед Доган.

"Дори и другите политически партии очакват това слово, защото то е с такъв заряд, че може да даде посока на следващите политически процеси не само в ДПС, но и в държавата. Той винаги се е доказвал с неговите решения. В събота, когато се срещнахме с него, беше в много добро настроение, обсъдихме проблемите. А независимите народни представители сме 19. Всеки ден имаме заявки за още колеги, които искат да се присъединяват към нас", призна Левент Мемиш.

На 3 юли сутринта Доган е заявил, че не иска партията му да подкрепи мандата на ГЕРБ-СДС.

"От Доган всеки може да очаква много неща. Очакваме ДПС да бъде по-силно. Както всяка партията, и нашата не е защитена от различни процеси. ДПС е по-голяма от всяка личност", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от ЕС
Експерт: България е неподготвена за световна геополитическа промяна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
vs преди 1 седмица
Рани малкото симпатично п***расенце да видиш после каква с***виня е станал! Дефакто, доган направи св***инчо, а сега сви***нчо иска да му намаже ските!
25
0
 
0
 
! Отговори
# АРЕСТУВАЙ РУСОФИЛИ преди 1 седмица
ДА ВИДИМ КОЙ Е СЛЕДВАЩИЯТ
24
0
 
1
 
! Отговори
марчела преди 1 седмица
ПУЕВСКИ ще го съдят по Магнитски, за крадене на пари,за лъжи против Доган.Ахмед Доган го издиегна и той ще го ликвидира.Следва съд за Пуевски за лавка, за вестниците,по Магнитски.Затворът на Борисов и Пуевски не им мърда.
23
0
 
1
 
! Отговори
Га4е преди 1 седмица
Все пак,ще победи Ахмед Доган.Докато Пуевски,ще го шитнат на прасетата.Наркоманските щати имат главоболия с Алцхаймера .Тръмп печели .Тогава Тръмп ще удари чело пред В. В. Путин и ще моли да спре СВО в Бандеровска Фашистка Окраина.НО, няма да му се получи.Когато наркоманите от каторжническа Канада и наркоманските сащ, ЕС приемат ВСИЧКИ УСЛОВИЯ на Путин,тогава ще спре и СВО.ОКРАИНА-фашистка , Бандеровска и Зелената ***,трябва да бъдат ликвидиранидо крак.Окраина е, и ще си остане РУСКА ЗЕМЯ!
22
3
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Не знам защо толкова го величаят този Доган. Щял да държи слово. Освен някоя простотия друго не може да измисли. Преди време изръси една простотия - заедност! Такава дума в българския не съществува, Дигане, ставаш за смях! След като претендиращ, че се увличаш по Имануел Кант, би трябвало да знаеш, че великият професор е казал и написал, че да се коват нови думи е претенция, която рядко успява. Не се ли срамуваш, че си взел 3 милиона затова, че си бил специалист по хидромелиорации?
21
1
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
Намагнитеният *** по нареждане на Козарите трябва да разцепи ДПС. ... Чак тогава ще го размагнитят. ... Това е залога и за това Шиши стана най-яросния евроатлантик и най изявения враг на Русия, .. Ахмедооо си дои обръчите от фирми, прави и живурка в сараи, граби до което се допре. ... И двамата вредни за България !
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пожелавам на господин Пеевски да умре!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо тези крайно невежи хора са се подписвали на празен лист?! Апропо, турците са много прости хора, може би въобще не е учудващо!
18
1
 
2
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 седмица
...евтин сценарий, в който искат да стоят в център на вниманието и да си повишат електоратът ! Пеевски и Доган са в комбина !
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Другарю Левент, вас не са ви чували поне 3 разузнавателни служби....., а агент Меди - със сигурност. Стойте си тихо и си яжте кебапа....
16
7
 
5
 
! Отговори
хм преди 1 седмица
До Изтpuxa тoвa И МНОГО ПРАВИЛНО СА ТЕ ИЗТРИЛИ! ДПС е една партия, която обединява турското население и защитава интересите му.
15
2
 
25
 
! Отговори
Изтpuxa тoвa преди 1 седмица
Cтaнa яcнo, чe ДПC нe ca нuтo napтuя, нuтo фupмa, a kлacuчecku тun мaфuoтcka opraнuзaцuа...
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доган и Пеевски се карат за кокала. Да не мислите, че милеят за Бъгария? Трябва да се почне на чисто- без Доган, Бойко, Киро и сие. Съвсем начисто. С нови хора, все още некорумпирани, поне в началото.. Старите муцуни остават в историята като анти пример за политици.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доган няма абсолютно нищо турско. Освен името.
12
1
 
20
 
! Отговори
А кой свали Карадайь преди 1 седмица
Карадайь беше свален от Доган, защото имаше силни позиции в Турция! Думите на Мемиш потвърждават кой действа авторитарно - Доган!
11
0
 
12
 
! Отговори
ДОГАН И ТОЙ.... преди 1 седмица
И ДОГАН Е ПОДПИСАЛ ПРАЗЕН ЛИСТ....
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 9 Вземете си Делян във вашата партия, щом много го обичате!
9
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българи, нека подкрепим Делян, защото той е българин, а не гнусен тюрк като Доган.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да разпише Карадайъ празен лист звучи абсурдно.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разределете си кинтите, кой за колкото се е договорил, на кой каквото се полага и закривайте партията. Изчерпана е от мисъл и е демоде. Имаме нужда от нови лица с честни очи.