Huawei FreeBuds Lipstick – среща на стила с красивия звук

Новите слушалки на Huawei залагат на елегантен дизайн, наподобяващ червило
Спонсорирано съдържание | Обновена: 25 яну 2022 10:00 | 24 яну 2022 16:40, Екип на Investor.bg
Huawei FreeBuds Lipstick – среща на стила с красивия звук

От години производителите на т.нар. wearables (носими устройства) залагат на интересен дизайн на слушалките, които предлагат, за да привлекат различни потребителски групи. Huawei обаче изненада всички с луксозен продукт, с който ясно таргетира дамската аудитория. Става дума за слушалките FreeBuds Lipstick, чийто кейс изключително прилича на червило.

Дизайн

Кутийката на слушалките е лъскава, черна, с лек златист кант, на който ще откриете името на компанията. Изненадата идва, когато отворите капачето – вместо червило вътре ще откриете две красиви яркочервени слушалки, позиционирани в златиста матова основа.

Тук Huawei залага на абсолютната класика – червеното червило като символ на женствеността и смелостта да заявиш себе си. Цветът е ярък и определено слушалките правят впечатление на околните, особено като се има предвид, че почти всички носят бели или черни модели.

Кейсът е с височина от 70 мм, ширина 27,4 мм и дълбочина от 27,4 мм., а заедно със слушалките тежи едва 93 грама. Усещането е, че наистина носите луксозно червило в джоба, с единствената разлика, че тежи малко повече от обичайното. Това се дължи на материала, от които е избработена кутийката – неръждаема стомана.

Нещо, което веднага прави впечатление, е колко плътно се затваря капачето, което е постигнато с помощта на магнити. От долната страна пък ще намерите слот за зареждане с USB-C.

Функции

Отвъд елегантния дизайн, моделът предлага интуитивен начин на управление на слушалките. Двойно потупване е за пускане и пауза, както и за приемане на разговор или за приключването му. Приплъзването дава възможност за регулиране на звука. За последното ще ви трябват няколко дни, докато свикнете колко точно трябва да приплъзвате, за да промените силата на звука точно толкова, колкото ви се иска.

За разлика от други модели, тук единичното потупване на слушалките не активира никакви функции, което ще ви спести доста неприятности при наместване на устройството в ухото.

Ако извадите едната слушалка от ухото си, сензорите ѝ ще разберат какво се случва и автоматично ще паузират онова, което слушате. Когато поставите отново слушалката, записът ще продължи.

Няма как да не поговорим за шумопотискането. FreeBuds Lipstick активно откриват и успяват да намалят околния шум, така че да ви е по-лесно да се съсредоточите, да слушате музика, книги или подкасти без да ви разсейват, както и да провеждате разговори. Активното шумопотискане се включва с по-продължително задържане на пръста на слушалките. Тук няма проблеми с качеството на звука при вятър, каквито ще срещнете в редица други модели. За целта системата с микрофоните е проектирана така, че да има канали с тънък разрез, а шумът от вятъра да не е оглушителен за вас. Интересното е, че шумопотискането е различно според размера на ухото и позицията на поставяне на слушалките.

Благодарение на Open-fit системата за шумопотискане, моделът успява да разпознае интелигентно формата на ухото на потребителя и уникалния му стил на носене. След което прилага персонализиран ефект на шумопотискане за постигане на максимално добър звук.

Свързване

FreeBuds Lipstick се свързват с чрез Bluetooth, като могат да имат връзка с две устройства едновременно. Благодарение на това лесно можете да се прехвърляте от неща, които слушате на компютъра към разговор на телефона например. Те са съвместими както с устройства с Android, така и с такива, ползващи операционната система iOS.

За да получите достъп до абсолютно всички функционалности, които предлагат слушалките, е нужно мобилното приложение Huawei AI Life. В него се предлага както контрол на шумопотискането и силата на звука, така и опция за промяна на командите, чрез които управлявате устройството.

Важна функция, която няма как да ползвате без приложението, е възможността да потърсите слушалка, ако една от двете липсва.

Издръжливост

Батерията на слушалка е 30 mAh, а кутийката за зареждане е с още 410 mAh. Поставени в кейса, слушалките се зареждат за около половин час, докато кутийката обичайно се нуждае от 60-70 мин., за да достигне пълния си капацитет. Този модел обаче не поддържа безжично зареждане.

Ако шумопотискането е включено и ползвате слушалките, батерията ще издържи около 2,5 часа. Ако добавим и заряда от кутийката, тогава животът на батерията се удължава до 14 часа, т.е. спокойно можете да изкарате ден навън без да мислите къде да заредите устройството.

Представяне

Моделът има 14-милиметров динамичен драйвър, който ще ви предложи добро качество на звука, както при слушане на музика, така и при провеждане на разговори. Със сигурност звукът ще е ясен, а Bluetooth връзката е стабилна.

Huawei FreeBuds Lipstick са елегантен модел, който вероятно ще използвате когато сте навън, но дори и да се случи така, че сте с тях по време на тренировка, няма от какво да се притеснявате. Пасват добре в ухото и няма опасност да паднат докато тичате.

Те определено са отличаващ се аксесоар, а целта на Huawei е била именно такава – да създаде луксозно изглеждащ продукт, който пасва добре във всяка дамска чанта.


Още по темата: Huawei FreeBuds Lipstick
Още от

Спонсорирани публикации