Смазващо превъзходство. 65% избраха Путин

Далеч зад него останаха Зюганов, Прохоров, Жириновски
Обновена: 5 мар 2012 15:08 | 5 мар 2012 07:31,
230
Смазващо превъзходство. 65% избраха Путин
Путин на площада след края на изборния ден в Русия. Снимка: Reuters

Руският премиер Владимир Путин печели убедително произведените вчера в страната президентски избори с 64,72  процента от гласовете, сочат данни след обработване на 80,40 процента от изборните протоколи, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Втори далеч назад със 17,10 процента остава лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов.

Милиардерът Михаил Прохоров е трети с 6,99 на сто подкрепа, а националистът Владимир Жириновски остава четвърти с 6,37 процента.

Пети е лидерът на центристката партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов с 3,74%.

Още по темата

Веднага след обявяването на данните, настоящият руски премие завърши дългия изборен ден със стих на Сергей Есенин.

Путин припомни, че когато на митинга в негова подкрепа на стадион "Лужники" в Москва на 23 февруари е цитирал Лермонтов, някой от множеството извикал: "Давай и Есенин!".

"Сега, в тази обстановка, бих искал да си спомня и за Есенин", каза той и цитира стих на поета:

"Извика ли война свещена:
Оставиш ли Русия, ще живееш в рая!
Тогава ще река: Не искам рай,
Дайте моята родина!"

Преди това Путин благодари на своя предизборен щаб за съвместната работа в хода на предизборната кампания.

"Предстои ни да направим още много за нашата страна и народ", подчерта той, като увери, че всичко, което е обещал преди изборите, ще бъде изпълнено.

Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков даде да се разбере, че новоизбраният руски президент ще продължи диалога с опозицията и е готов да изслушва конструктивни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
31
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Империята на злото преизбра своя император.
121
13
 
2
 
! Отговори
нормално преди 12 години
спонги хахахахаха е кво чакаш да дойдат пак руснаците ли-и това което казваш е при положение че сме в европа-само си представи че още кандидатствахме за там-а тука рев за социализъм-последните години съм ходил два пъти в русия-сан петербург-ние българите няма да издържим на такъв живот и ще измреме убеден съм щото нямя да се вдигнем-много са зле братята-а тук има и такива профани дето им се възхищават
120
17
 
5
 
! Отговори
ronin преди 12 години
Абе тоя ботокс ли му сложиха, лифтинг ли му правиха, подпухна ,все едно ,че пчели са го жилили...В Русия събитията тепърва предстоят и на кървавото джудже ще му подпалят под опашката!
119
4
 
15
 
! Отговори
РРР преди 12 години
По-добре Путин ,отколкото Зюганов!
118
6
 
10
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
хахах долните хазарски *** и ционисти плачат в момента, ама руснаците наистина много добре помнят как под инсценировката на евреите през 1917 им съсипаха държвата после чрез своя агент Сталин, избиха милиони християни по лагерите, а както знаем на Талмудските *** това им е любимо занимание, но вече идва краят на Циониската-Хазарско-Талмудско- ***
117
11
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Е ТОВА КАКВА НОВИНА Е....Все едно във Венецуела да не изберат Чавес.....Днес......моля Ви,дайте нещо по-така....А по въпроса за Руския народ,считам,че той е леко по-*** от Българския,което е видно след врътката Медведев-Путин
116
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова ли наскоро започнаха да въоражават полицията в САЩ с руски гладкоцевни полуавтоматични пушки Сайга-12? Смешен си с глупостите си. ~~~Полицията в САЩ знае ли това?
115
4
 
20
 
! Отговори
до Жоро-бг преди 12 години
***, забрави заучените фрази за Русия от 90-те, личи си че скоро не си стъпвал там, руснаците дърпат здраво във всички отрасли, развиват в момента всякаква промишленост, космонавтика, авиация, енергетика и какво ли не, тях ни ги мисли, гледай си *** и си повтаряй терапевтичното "и нийх сме дали нещо на света" - компоти, чушкопеци, терлици...
114
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тоя *** /Горбачов/ изпълзя отново. Искаше им се на терористите отвъд океана да си назначат втора *** като Горбачов, ама не им се получи. Путин не е ББ, а Русия не е България.
113
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путин оправи Русия най скъпата столица е Москва -Русия е велика държава .който плюе Руския народ не е Българин.Честита победа Путин важното е народа да те обича и да не гладен .
112
7
 
14
 
! Отговори
напред Русия преди 12 години
СМАЗВАЩА ПОБЕДА. По точно не би могло да се опише победата на Путин. От тук нататък триумфа на Русия продължава с пълна сила. За радост на руснаците и за мъка на предателите.
111
9
 
5
 
! Отговори
До Жоро-бг преди 12 години
Затова ли наскоро започнаха да въоражават полицията в САЩ с руски гладкоцевни полуавтоматични пушки Сайга-12? Смешен си с глупостите си.
110
6
 
14
 
! Отговори
Мара преди 12 години
А сега, мачкай Путин! Всички предатели в Гулак!
109
3
 
1
 
! Отговори
нормално преди 12 години
като видях останалите кандидати и аз бих гласувал за путин.то е като у нас .сега ако са изборите за кого ще гласувате.ами щете не щете пак за бат бойко-то няма други-всичко останало е компрометирано и доказано остаряло ново също няма щото умните и можещите си хванаха самолетите-това е истината-живях дълго в чужбина и там се събирахме с руснаци по празници и там е така-всичко читаво отдавна работи на вън за сериозни компании.на никой не му се разбиват стени с глава-просто аерогарата и готово
108
5
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
Хората на Путин са по-сръчни в помагането на бременни, носещи чували с бюлетини :) Нашите мъкнаха, мъкнаха и едвам направиха 50 процента. Стабилни са другарите от КГБ. И БСП, и ГЕРБ трябва да се учат от Путин как се правят "честни избори" :)
107
3
 
2
 
! Отговори
ей 108 преди 12 години
Поздрави от другаря шеломович и другарая мендел
106
9
 
4
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Приходите, братушки, купить вазелином - вам нужно в больших количествах.
105
1
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
119, Пожарникарят е имал мечта, да стане милиционер. Сега вече бере плодовете на детските си блянове. Той се учи от Путин. Затова направи Плевнелиев Президент, за да е във властта до дълбока старост. Май ще емигрирам на стари години. У нас е гнус.
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха Ха, циркаджии. По татово време смазващо беше 99.9%!
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите изпадат в много яко противоречие. Когато обявяват, че Русия ни е спасила от турците, те всъщност защитават Имперска Русия - най-големият враг на СССР. Естествено това е шизофрения, но едва ли някой може да очаква, че човек наричащ себе си комунист (социалист) е нормален.