За хонорара на Памела и нашия си цинизъм

Съдбата на болните деца не зависи от бюста на плеймейтката
Обновена: 13 сеп 2012 14:56 | 13 сеп 2012 14:29,
308
За хонорара на Памела и нашия си цинизъм
Памела Андерсън. Снимка: Reuters

От няколко дни във Facebook циркулира една картинка, на която пише, че България има пари да плати 311 000 лева на Памела Андерсън, а няма пари за болни деца и хиляди възрастни.

В следващите няколко реда няма да става въпрос дали участниците във VIP Brother са тюфлеци, измислени ВИП персони и въобще харесва ли ни шоуто. Даже не е интересно дали това е ход на конкуренцията.

Ясно е, че всеки има право на собствено мнение и да го изразява, но тук става въпрос за чист популизъм и прехвърляне на отговорности.

Парите, които ще получи или е получила Памела, няма как да ги знаем, тъй като и продуцентите признаха, че двете страни нямат право да разкриват подробности по договор. Може да са повече, може и да са далеч по-малко.

Но тези пари ги дава частно дружество, каквото е Нова телевизия. И няма как да бъдат винени. Тяхната цел е да имат солидни рекламодатели и са преценили, че ще ги привлекат с това шоу. Друг е въпросът, ако подобен хонорар бъде изплатен от държавната телевизия. Тогава всеки данъкоплатец би бил в правото си да протестира, че част от неговите данъци ще потънат в нечий чужд джоб.

Но няма как една частна медия, независимо коя, да бъде отъждествявана с България.

А да се прави сравнение между хонорара на чуждата звезда и болни деца е тъпо, цинично и не е честно към самите деца. Това наистина е задължение на държавата, а не само на отделен човек или фирма.

В медиите пристигат десетки молби на отчаяни родители, младежи и тийнейджъри, за които това е последният шанс да съберат определена сума за операция у нас или в чужбина. Няма на кого да разчитат!

Свикнали сме да се плюем и обвиняваме, че българите сме някаква трета категория хора, некачествен материал, коравосърдечни и какви ли още не. Но каквото и да се говори българинът е състрадателен. И доказателство за това са редицата случаи на събрани големи суми пари за болни деца. Дори и политиците понякога се засрамват и дават своята лепта.

Но именно тези политици носят основна вина през последните години, че за много хора здравната ни система е корумпирана, продънена и с ниско доверие. Самите ние също затвърждаваме и работим "успешно" това да се случва.

Готови сме да обвиним всеки министър, но в същото време плащаме под масата за някоя връзка в болниците. Готови сме да бутнем колкото трябва, защото си мислим, че ще ни осигурят по-адекватно лечение.

Истината е, че е трудно на всички да се помогне. И тук не е виновна някаква си американска плеймейтка, а цялата ни система, в която всеки активно участва - от здравния министър до последния неосигурен пациент.

Ако има как да се изчисли, хонорарът на Памела ще е капка в морето в сравнение с парите, които раздаваме месечно по различни институции. Затова бих подкрепил някоя група "Да не даваме рушвети, с тези пари да помогнем на болни деца".

Пределно е ясно, че и това трудно ще стане, но пък си зависи от нас. А ние сме България, не някакви частни телевизии, които си изкарват печалбите с циците на Памела или с турски сериали. Който не ги харесва има избора да смени канала, да не им пуска SMS-и и да не бъде част от тяхната програма.

Но нека не играем по тънката струна с болни деца, а да участваме активно в живота на тази държава. За да няма хора, които се чувстват чужденци в собствената си държава и единственото им отношение е да я псуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
влади е най -вип от всички други вътре в къщата
252
0
 
0
 
! Отговори
Ива преди 11 години
Доста наивно написан и тенденциозен коментар! ОБАЧЕ ... наистина харесвам основната линия в него- за медията като шоу и т.н., а не като социална институция или благотворителна фондация... Малко е лицемерно да си медия и всяка твоя новина да бъде за благотворителност... Да- хората се интересуваме от тези неща, но трябва да сме доста глупави, за да не се усетим как някои медии ни "играят", правейки се на щедри на наш гръб, печелейки от рейтингите...
251
0
 
6
 
! Отговори
Alex преди 11 години
Тва е най-скапаното и ла**яно предаване >:( !!!!
250
1
 
4
 
! Отговори
жз преди 11 години
Решението е просто. Уви българите са интриганти и тази затъпяваща програма ги забавлява. А тези програми са обида за зрителя. Така, че просто не гласувайте и не гледайте това предаване и дайте урок на телевизията. Това постване на снимки само ще им накриви шапката
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЧовече,лекувай се :Х
248
0
 
12
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 11 години
Хич не ми пука къде NOVA ще си дават парите, те са си техни пари, ако искат с тях ще си купят вътрешни гуми за камаз за да ги палят и да си правят палачинки. Който не иска да не гледа шоуто им, който иска ще гледа. Що се пънете да ревете на чужд гроб. Майстори сте на чуждите пари, ами щом сте толкова добри мениджъри направете си собствена телевизия и с приходите лекувайте деца правете приюти за кучета и котки и учете михаля как се правят пари от въздуха, и колко е добре в божиите очи.
247
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАК МОЖЕ ПАМЕЛА...ТРЯБВАШЕ АЛЛАХЕМ Е СТО ПЪТИ ПО--ГОЛЯМА И ПО--ШИРОКА И ПЕЕ ПО--ДОБРЕ ОТ ПАМЕЛА,И ПЕЕ НА РУСКИ,А ПАМЕЛА НЕМОЖЕ ДА ПЕЕ НА РУСКИ...НАШИТЕ ДРУГАРИ НАПРАВИХА АЛЛА ПЕВИЦА НА ЗЛАТНИЯ ОРФЕЙ И СЕГА АЛЛА Е ПЕВИЦА.А ПАМЕЛА ПЕЯЛА ЛИ Е НА ЗЛАТНИЯ ОРФЕЙ?...АЛЛА Я ЗНАЕ ЦЯЛ СВЯТ--ГОЛЯМА ПЕВИЦА,МНОГО ГОЛЯМА И ШИРООКА ДУША,А ПАМЕЛА Е КЪДЕ,КУДЕ ПО--МАЛКА ОТ АЛЛА И НИКОЙ НЕ Я ПОЗНАВА.ЗА АЛЛА И 100 МИЛИОНА ДА ДАДЕМ,ЗА ЕДНО ЗДРАСТИ СИ ЗАСЛУЖАВА...ГОЛЯЯЯМАПЕВИЦА,АМА МНОООГО ГОЛЯМА !
246
1
 
3
 
! Отговори
дон Педро преди 11 години
До vicky.vayuкое ти е странното че имаме компютри или че имаме време да работим с тях или че нямаме пари- че това е страната на киселото мляко ,розата и парадоксите
245
2
 
4
 
! Отговори
vicky.vayu преди 11 години
Леле хора, не съм си в България, но като чета коментарите ви, се изчервявам. Странно как имате компютри и време да стоите пред тях, а нямате пари. Какви села, какви пенсии... Боже !
244
4
 
17
 
! Отговори
една преди 11 години
Нелепи доводи, слаба статия. Тук не става въпрос кой дава парите. Това е последното, което ни интересува. Нима сте толкова ***, че да не разбирате къде е проблема?Проблемът е там, че се дава много голяма сума пари за една пошлост, безсмислица, глупост, в която ще участва един порно ***.Няма по-голяма реклама за една телевизия или фирма от тази, да излекуваш болно дете с парите си.Плитка ТВ, плитка публика.Ниско ниво.
243
1
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 11 години
Тя няма да участва в Биг Брадър. Това е рекламен трик да си повишат рейтинга.
242
0
 
7
 
! Отговори
човек преди 11 години
не гледам простотии , като биг брадър . в България биг брадър ни гледа нас .
241
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка година НТВ плаща милиони за ТВ правата за Висшата лига. Защо никой от вас не се възмущава за това и не почне да смята за колко години за колко пенсии ще стигнат тези пари?Пенсии не се плащат с подаяния, каквито би бил хонорара на Андерсън, ако се даде на НОИ. Пенсии се плащат от данъците, които пък се внасят в хазната ако бизнеса има оборот и печалба. А печалба имаш само ако преди това си инвестирал - в случая в хонорар на Памела Андерсън.
240
0
 
6
 
! Отговори
дядо преди 11 години
за тъпотата на българинаи неговия простакизампри 1000 важни теми гледа изкуствени ц*ци
239
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Елементарно е - не пускайте СМС-и и Нова ТВ да му мисли как ще плаща. Реално хонорара на тази ***, а и на всички *** в "къщата" се плащат от вас. Който иска да гледа тази пошлост, да си плаща!
238
2
 
16
 
! Отговори
леля преди 11 години
НЯМА ДА ГЛЕДАМЕ НИЕ НЕ СМЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ
237
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре да прочетем по една хубава книга,отколкото до гледаме,коментираме и мислим за подобни низости.
236
4
 
35
 
! Отговори
поп преди 11 години
ЗАЩО НЕ БОЙКОТИРАМЕ "БИК БРАДЪР"- ЗА БОГА БРАТЯ НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ!!!!
235
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парите,които България ще плати на тази ***, мога да стигнат за пенсиите на всички пенсионери от нашето село за 20 години напред, и то пенсии от порядъка на над 500 лв.месечно. ХВАЛА НА ТАЗ ДЪРЖАВА,че може да даде толкова много пари ЗА НЯКАКВА СИ ПАМЕЛА АНДЕРСЕН /ако ще и със златни цици да бъде/. ПОЗОР!
234
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
просто нямам думи. това държава ли е. едни трупат милиони по твърде съмнителен начин, а децата ни и народа ни боледуват и умират защото нямат пари за лечение. ТОВА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЧЕ Е ЧАСТНА ТЕЛЕВИЗИЯ. ДЪРЖАВАТА СЕ ПРАВИ НА ПРАВОВА, А НЕ ЖЕЛАЕ ДА ОСИГУРИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛНИТЕ ДЕЦА. УПРАВНИЦИТЕ, ДЕПУТАТИТЕ,БОГАТАШИТЕ ТРУПАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ПАРИ- ТЯХ НАРОДА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА. НЕКА МРЕ ТОЯ НАРОД ЗАЩОТО НЕ Е НАРОД,А ***. ТОЯ НАРОД ТРЯБВА ДА СЕ ОПЪЛЧИ СРЕЩУ ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ