Путин отлага посещението си у нас – има здравословни проблеми

Прессекретарят му потвърди, че го мъчи стара спортна травма
Обновена: 1 ное 2012 14:56 | 1 ное 2012 11:26, Елка Василева
242
Путин отлага посещението си у нас – има здравословни проблеми
Путин на мотоделтаплана. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин е отложил редица визити зад граница, включително и в България, заради стара травма на гърба, пише руският вестник „Ведомости”.

Путин трябваше да пристигне у нас на 9 ноември за подписването на инвестиционното решение по газопровода "Южен поток".

Изданието цитира свои източници от Кремъл, според които предвиденото през ноември посещение на Владимир Путин в България е било единствено в графика му за месеца, но засега е отменено. Според прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков в момента се съгласува дата за официалната визита на руския президент.

В интервю за "Коммерсантъ FM" Песков обясни, че „дати за тези (международни) посещения никой не е фиксирал. Датите на посещенията често са подвижни, те се фиксират вече по взаимно съгласие между двете страни, след като степента на подготовката им вече съответства на нивото на очаквания резултат“.

Още по темата

Песков потвърди обаче, че президентът Путин има известни здравословни проблеми, които са предизвикани от стара спортна травма.

Прессекретарят опроверга медийни информации за изострено старо заболяване на държавния глава след полета с жерави през септември, когато Путин пилотира мотоделтаплан, за да поведе ято застрашени сибирски жерави в опит да бъдат научени да мигрират.

През последните няколко седмици Путин рядко напускаше официалната си резиденция, което породи предположения, че той е на легло заради заболяване или нараняване, отбелязва АП. Прессекретарят Песков каза обаче за РИА Новости, че президентът е пътувал само на няколко пъти до Кремъл, защото не е искал неговият автомобилен кортеж да смущава и без това натовареното пътно движение в Москва.

Първите съобщения, че Владимир Путин има проблеми с гърба и го заплашва операция, се появиха в пресата на 26 октомври. Кремъл обаче веднага опроверга тези твърдения.

Путин, който през май започна шестгодишен президентски мандат, а на 7 октомври навърши 60 години, беше забелязан да накуцва на азиатско-тихоокеански форум във Владивосток през септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
9
 
! Отговори
Защо да идва...... преди 11 години
И ако дойде с кой да си говори тука......с недоразвити индивиди......няма нужда ......
66
0
 
4
 
! Отговори
До 99ти... преди 11 години
Ти си явно лицето на герб на твоя вожд ББ...даже бих казал че си доста под неговото интелектуално ниво което е на нулата.....Но простотията ти наистина няма граници ...*** да се прегледаш поне...макар че никой не лекува липсата на сиво вещество......
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко много прилича на сводка от Северна Корея !
64
4
 
7
 
! Отговори
дани преди 11 години
Има психоболен тука! Някакъв има проблеми със САЩ и Евреите.БИЛИ МУ ВИНОВНИ ЗА ШИЗОФРЕНИЯТА............................ :)))))))))))))))))
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къде ви е статията за Деня на народните будители?спите ли още?! или сте австралийски блог?
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тошко Един политик трябва да е силен в главата не в мускулите.
61
0
 
4
 
! Отговори
до м..да преди 11 години
Кой клас си завършил, бе неграмотнико?
60
0
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 11 години
Нали знаеш, че има разлика между американски щат и американска колония(***). Хавай е различно от Хаити - едното е щат, а другото американска ***.
59
0
 
20
 
! Отговори
Както казах преди 11 години
герберастите са пълни неграмотници. Абе Тикви, какво да ги правиш! Освен да ги сцепиш
58
0
 
7
 
! Отговори
ред преди 11 години
НИ БЕЛЕНЕ НИ ЮЖЕН ПОТОК ВАДЕТЕ СВЕЩИТЕ ПО-РОМАНТИЧНО Е
57
1
 
6
 
! Отговори
Бабуина преди 11 години
сега какво ще каже? Че Путин се е уплашил и не е дошъл заради Издънков. И кой ще плаща провала на Тиквите във всичко?
56
0
 
7
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
(бранник),не използвай този псевдоним да го петниш , ти си точно както си написал еврейска *** , обрязана на 8 ден от рождението си по мойсеевия закон и като такъв ненавиждаш Русия и православието и ти си толкова български националист , колко аз съм делтапланер , като тоя на снимката
55
0
 
6
 
! Отговори
Американец-Северно преди 11 години
Путин го е страх от Дянков да не го напляска :)))))))))))
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И за кво да идва :) Да си говори с мастития ни премиер :) Или с гордия ни министър на икономиката :) А сега да видим какъв и кога ще подпишат договор за газта.. нали са големи бабаити.. на Путин ще му накривят шапката...
53
0
 
5
 
! Отговори
Верно герберастите преди 11 години
са пълни неграмотници. В едно изречение 3 грешки. Ама криза е и парите от ГЕРБ стигат само такива да наемат - май само *** и турци ,дето едвам сричат като четат
52
0
 
2
 
! Отговори
до 77 м..да преди 11 години
Като гледам теб вече са те оправили...
51
14
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 11 години
До 52НЕ СЪМ САМ И НЕ СЪМ ЕВРЕЙСКА ***! БЪЛГАРИН СЪМ И СЪМ НАЦИОНАЛИСТ И ПАТРИОТ! БЪЛГАРИЯ Е МАЛКА СТРАНА И ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИЛЯНА ОТ ГОЛЯМА И СИЛНА СТРАНА КАТО САЩ!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 67 , защото е евреин ,затова е такъв фен на ционистката кочинка сащ-(съединени африкански щати)
49
1
 
10
 
! Отговори
антикомунист преди 11 години
Когато един *** заяви: ..."Ще напляскам Русия" , а друг *** заяви: ..."Ако Путин знае, ще му бъде трудно , като дойде в БГ"...как да дойде горкия Путин. Явно е уплашен и стресиран от нашите величия.......Дори и антикомунист, като мен се отвращава от тази безпардонност, простотия, липса на всякаква дипломация и вежливост човешка. Не може така да се говори дори и на държава като БГ, а какво остава на Русия...Простаците обсебили най-висшата власт в БГ...могат само да ни накарат на плачим...
48
1
 
4
 
! Отговори
буркана преди 11 години
Те още от поне няколко месеца насам идват сигнали, че Южен Поток ще ни заобиколи, но малоумният милиционер - пожарникар нали е много зает да се тупа в гърдите, а е и прекалено *** да разбере елементарни намеци. Той си мисли, че и в международните отношения нещата стават както той е свикнал - сутринта едно, по обяд друго, за вечеря трето. Обаче в бизнеса, където става дума за милиардни инвестиции, това не минава. Видят ли те, че си непредсказуем и нерешителен, им писва и те отсвирват.