На пиян англичанин Слънчев бряг му е крив

Докога ще изпадаме в телешки възторг от британските "разследвания"?
196
На пиян англичанин Слънчев бряг му е крив
Снимка: Reuters

Преди ден се появи материал в BBC за Слънчев бряг, дело на разследващата журналистка Стейси Дуули. Поредният, в който родният курорт е описан като евтино място, където можеш да се напиеш и да си купиш наркотици. Трябва да очакваме и продължение - Дуули ще покаже срещата си с роми, които били виновни за голяма част от престъпленията в бедната ни страна. Какъв ужас!

Далеч съм от мисълта, че Слънчев бряг е място за девици или алкохолът е някакво табу. Но такива курорти има навсякъде по света и атаката от Острова с материали през месец идва малко в повече.

Вместо да правят разследвания колко е евтин алкохолът и как туристите танцуват голи в баровете, от реномираните иначе медии да си наемат психолози и да разберат защо младите им сънародници, като кацнат в България, се превръщат в унищожители на водка, уиски и дрога. Защото ако страда имиджът на Слънчев бряг, то в голяма степен е заради туристи като англичаните. Те ни плюят, а ние изпадаме в телешки възторг колко ни е зле Черноморието. Не, не е зле, просто в някои курорти като Слънчев бряг е обичайна гледка да гледаш въргалящи се пияници. Най-често от Острова.

Хора, които цяла година пазят лицемерно поведение, излизат няколко пъти на бар и изпиват няколко бири. Но у нас се преобразяват. Българите не сме виновни, че младите британчета нямат мярка и не носят на пиене. Не сме длъжни и да им гледаме сеира.

Защо тогава се вменява някакво лошо име на Слънчев бряг с непрекъснати "разследвания", при положение че в голямата си част това име е градено от посетителите от Великобритания? Наясно сме, че има политици като Найджъл Фарадж, които непрекъснато сеят неприязън към българите и румънците. За съжаление, ние нямаме политици от същия калибър, които да им отговорят подобаващо. Медиите също имаме вина, защото с радост поместваме материалите на чуждите медии, а в нито един момент не показахме какви ги вършат техните сънародници. И с някакво настървение хулим родните курорти.

Бързо забравихме как англичанинът Майкъл Шийлдс счупи главата на барман, който оцеля по чудо. След като го осъдихме на 10 години затвор за опит за убийство, го предадохме на британските власти, а в страната му го посрещнаха почти като герой. Нали си спомняте какви сълзливи статии излизаха как той бил толкова добро момче? Фенът на "Ливърпул" бе помилван от британския министър на правосъдието Джак Стро, защото бил изцяло невинен. Неговият случай бе взет присърце далеч повече от геройската постъпка на Пламен Петков. 32-годишният врачанин спаси момиченце от удавяне в морето край английското графство Западен Съсекс, но заплати с живота си. Но това е друга тема и опира повече до манталитет.

Ясно е, че хотелиерите, и най-вече собствениците на барове, не искат в никакъв случай да загубят туристите от Острова. Носят им приходи. Но ще бъде хубаво следващото лято да покажем, че не курортът е крив на пияните англичани. Не че те ще се трогнат, ако се видят полегнали по алеите в безпомощно състояние, но ще бъде хубаво по-често да показваме лицето на "европейските" туристи в "евтина" България.

Морето е като телевизора - като не ти харесва дадена програма, просто я сменяш. Явно обаче нашата програма си е добра, но на някой му пречи...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
24
 
! Отговори
a преди 10 години
Англичаните си мислят, че могат да правят каквото си искат в Източна Европа. Преди време кметът на Рига беше казал, че не са добре дошли в града му, заради просташко държане като уринирането по паметници например.
120
1
 
24
 
! Отговори
Nina преди 10 години
Много жалко, че сме оставили нашия хубав Слънчев бряг да стане такова гнусно място. Колкото до наглите англичани- идват да се напиват и държат като прасета и пак българите сме им виновни.
119
3
 
3
 
! Отговори
специално към даун преди 10 години
към коментар 131 ти си бил много наблюдателен( ние пък досега да не видим тези разлики в социално икономическото развитие на двете нации) а като си толкова способен да сравняваш що не сравниш и това че в структурите на всички институции в нашата държава е пълно със кадри завършили висшето си образование по време на комунизъма и половината от тези хора са сътрудничили на ДС в съдебната система в държавните учреждения в икономическите ведомства какво развитие можем да имаме когато мафията е
118
0
 
10
 
! Отговори
АААААААААААА преди 10 години
Лично за мен алкохола в Слънчев бряг е скъп , не той е виновен , а самите британци , никой не ги кара да се наливат насила .
117
20
 
14
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Чета аз тук коментарите,и от тях оставам с убеждението,че англичаните са ***,мизерници,некадърници,бездарници,и тем подобни ! А българите са най , най ,най във всяко едно отношение!!Само че как така се получава,че същите тези некадърници имат една много силна и богата държава ,а най,най, най добрите живеят в една полуразрушена и почти фалирала държава ??? Чували ли сте поговорката "*** народ - слаба държава " .....
116
5
 
18
 
! Отговори
Пасам преди 10 години
Слънчев бряг е такова долнопробно място, защото са такива туристите - като отвързани.От друга страна явно и въпросния курорт НЕ може да предложи нищо за да вдигне нивото!И как да предложи, когато открай време собствениците там са мутри, милиционери, гангстери, чалгаджии, диви ***!За какъв туризъм имат акъл въпросните лица.Изобщо - каквото повикало, такова се обадило - е казал народа ни :)Та без да съм никакъв фен на този скапан курорт съм напълно съгласен с тази статия.
115
2
 
15
 
! Отговори
антибританика преди 10 години
с нетърпение очаквам референдума в великобритания за оставането им в ЕС дано да гласуват да излезнат от общността и тогава всеки който иска да дойде от острова в европа 200 евро за виза тогаз ще идват само сериозни и образовани кадри а не прости младежи
114
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 10 години
Абе на тия англичани да не би някой насила да им налива алкохол в устата?Като искат да пият ще пият, нали това все пак носи и някаква печалба.А между другото ВВС що не направят репортаж какво правят милите им сънародници по българските села , където са си купили имоти?Защото аз със сигурност знам , че англичаните по селата в голяма си част са наркомани , алкохолици и гейове, които включително извършват и престъпления.Например обират къщите на собствените си сънародници , докато те са в Англия.
113
1
 
13
 
! Отговори
te4o преди 10 години
Много добре е казано в статията. Дано се даде малко-повече гласност и в Англия за да си видят англичанчетата тяхната си система какви ги е отгледала и отрочетата им какви ги вършат!
112
0
 
13
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
С тоя филм хем се показаха какви диви прасета са, хем направиха безплатна реклама на нашия курорт.Пък и някой да се е заблуждавал, че западни туристи идват в България, заради вековната ни история и култура? Хайде бе! Идват щото алкохола е гаден, ама за сметка на това в изобилие и почти без пари. И това не е техен проблем, а наш. Защото ние направихме така, че да привличаме за туристи само разни такива алкохолици.
111
6
 
16
 
! Отговори
попа преди 10 години
Поредната платена статия. Няма място за гол патриотизъм тука. Безмислено е да защитаваме крадливата,необразована и накадърна ***, събрала се на Сл.Бряг да обира туристите както свари. Британското предаване си е абсолютно реално - в българските курорти безконтролно се продава менте алкохол на непълнолетни, бъкано е с частни клиники през 5 метра, които незаконно крадат пари от чужденците, по шоповете масово продават наркотици. Да не говорим, че на Сл.Бряг касова бележка няма да видите. Това е.
110
1
 
10
 
! Отговори
Бат Вал преди 10 години
В едно пазарджишко село имат обичай някой като се натряска яко в кръчмата, да го замъкнат в близката градинка и да го изнасилят.Кога наистина, кога на шега, ама резила си е истински и ефекта е възпиращ.Приложението на "обичая" по черноморието,мисля,че ще е ефектен, макар, че на извратените британски *** може да им хареса и прилива от "туристи" рязко да нарасне,ама кво,хем картинката ще е пълна хем туризма ще цъфти.
109
3
 
11
 
! Отговори
куку преди 10 години
чудесна статия
108
1
 
18
 
! Отговори
dolsun преди 10 години
абе що не си гледат работата тея и ние не сме във възторг от тях..постоянно ни представат в негативна светлина,преди 5 години снимаха пак филм и представиха Азис като национален герой и бяха снимали *** в махалата как играят кючек.ТОВА НЕ Е ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ,ДРАГИ МИ АНГЛИЧАНИ! ОБЕКТИВНОСТТА ВИ УБЯГВА ВСЕКИ ПЪТ КАТО ПИШЕТЕ ЗА НАШАТА СТРАНА!
107
1
 
26
 
! Отговори
... преди 10 години
По-големи лицемери от англичаните просто няма. такъв пример за вменяване на вина от рода на ....изакахме се в центъра и вие сте такива простаци че не ни се скарахте....по цял свят рижавите им кратуни се уливат от алкохол и простотия...и света им виновен
106
0
 
7
 
! Отговори
До Гурбетчия преди 10 години
Глуповато създание, да вземеш да гледаш така наречения филм преди да коментираш и да дрънкаш глупости. И да внимаваш с големите буквички, признак на лошо възпитание са, когато са повечко.
105
1
 
10
 
! Отговори
МНН преди 10 години
Мм дам явно като англичаните като дойдат в Слънчев бряг и им наливат алкохола насила. Тц те са толкова примерни а тука ги караме да пият и да се друсат. Не ни е срам!!! Хахаха пълни малумници.
104
4
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
Слънчев бряг е най-голямата и мизерна дупка на "прекрасното ни Черноморие", пияните туристи са най-малкият проблем на *** "хотелиери" и собственици на заведения, заразите, които се разнасят заради липсата на нормална канализация, и мръсотията и миризмата вследствие на това са страшни....нищо ново.
103
3
 
27
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Братя българи,не слушайте и не вярвайте на английските двуличници!Отдавна сме ги задминали.Страната им е крала стотици години от целия свят,сега събира *** от "цветущи" наций с цел да ги експлоатира на собствена земя!Тепърва ще усетят криза.Младото им поколение е неосигурено и пропаднало!Алкохол,наркотици и побоища......Живеят в къщи от гипсокартон и работят по 16 часа.Но тук в България се правят на велики.
102
0
 
34
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
БЕЗ СЪМНЕНИЕ СТАТИЯТА ИЗНАСЯ ОБЩОИЗВЕСТНИ ФАКТИ.ТОЗИ ВИД ТУРИСТИ СА ДОШЛИ ТУК ЗАЩОТО МОГАТ ДА ВИЛНЕЯТ БЕЗНАКАЗАНО.АКО ВЛАСТТА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА И ПРИБЕРЕ НЯКОЛКО ПИЯНИ И НАДРУСАНИ *** В ЗАТВОРА ЗА НАРУШАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД,ИМИДЖА НА КУРОРТА ЩЕ СЕ ПОДОБРИ.