Молът иска, молът обича, молът мрази, молът...

Или как естественото кърмене успя да възмути всички ни
Обновена: 25 мар 2015 10:18 | 25 мар 2015 10:17,
451
Молът иска, молът обича, молът мрази, молът...
Снимка: Reuters, архив

Българският мол е странен социален феномен. Там, подобно на зоопарк, може да се видят цели полярности на особеностите на българското общество.

Там, в мола, на видно място рекламни пана ни приканват към благотворителност – за деца в нужда, възрастни в институции, болни хора. Но тези хора нямат място там - могат да бъдат пребити до смърт или поне изгонени.

Там, в мола, може лятно време да обикалят разсъблечени и непълнолетни тийнейджърки, но майките нямат право да кърмят. Просто защото е грозно.

Там, в мола, може да се рекламират пищни и изпълнени сутиени "само за 59.99 лв.“, но не могат майките да кърмят. Не е лицеприятно.

В мола може да се разхождат миски от цялата страна по бански, но жената не може кърми. Не е приемливо.

Молът обича двойките и любовта. Той стана любимото място за срещи. На видни места могат да се видят тийнейджъри, а и хора в активна възраст, които се целуват страстно, а понякога страстта преминава в любовна игра. Цялата тази близост и интимност не притеснява мола, той е притеснен от кърменето.

В мола естественото е на мода – био памук, био храна, био.... Естественото хранене на бебето обаче не е на мода.

Молът обича децата. Организира събития, кани артисти и певци да ги забавляват, имат и детски кътове. И се хвали с това. Молът обаче иска децата да се държат като възрастни – да избират къде да огладнеят и да си мълчат кротко, ако имат нужда.

Молът е добър. Той е предоставил стая за повиване и кърмене на деца. Но той не се грижи за хигиената в тях.

Позорно е, че нещо толкова естествено като кърменето може да възмути до такава степен българина от мола. Същият този българин довечера ще отиде в кварталната кръчма и ще запали цигара, напук на забраната. Ще поръча 50 грама ракия на непълнолетната сервитьорка, работеща на черно, и ще разкаже на приятелите си за грозната гледка от любимия си мол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво имате против женските гърди бе ***? Само там гледате като видите нещо хубаво. Толкова са красиви..жената кърмила...какво по-естествено от това!!!!
15
5
 
40
 
! Отговори
Aman преди 9 години
Молът не Ви е виновен... Щом е належащо майката да кърми за мен означава че не се съобразява с режима на кърмачето, което след кърмене има и други нужди.... Същото това кърмаче е обречено от ранна детска възраст да виси и по кръчмите до нощите, защото родителите отново няма да се съобразяват с режима на детето.... И после защо децата са хиперактивни и истерични... Да, да ...забравих - Молът е причината!!!!!!!!
14
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямаше да е проблем, ако въпросната претенциозна грация не бе толкова грозна и нахална. Говори, че го е правила дискретно, а тези дни направо унищожи медиите да се развява по тях. Не я видях да кърми по време на предаване. Интересно кой храни детето през това време.
13
21
 
10
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
До Momo 7Проблема ти е че говориш без да се информираш. Тази стая не е пригодена за кърмене, което продължава, обикновено най-малко 15 минути освен ако бебето не заспи! А в тези стаи както нееднокартно го изтъкнах има само място за смяна на пелените и тоалетна за инвалиди.И вони като в другите тоалетни, ти би ли отишъл да ядеш в тоалетната а? Още по-малко едно бебе би трябвало да яде там!В цивилизованите страни тези стаички са само за кърмене, тук не е така! За това не се изказвай неподготвен!
12
1
 
14
 
! Отговори
ico kanadeca преди 9 години
Malko informacia ot Canada tuk imat pravo da go praviat no DISKRETNO toest nosi si genata edno pokrivalce i nikoi nichto ne vigda.Nito bebe nito cici.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И мен ме е страх от зарази и изпитвам ужас от обществени тоалетни... мани, не питайте.
10
10
 
51
 
! Отговори
доДръндер преди 9 години
я айде стига...и аз съм кърмила, но не съм допирала до Мола. Ако бях допряла и аз щях да прокърмя там. Въпросът не е в това, а защо тази грозна *** прави капитал от всичко това? Хора опомнете се, никой не е бил агресивен към нея, не става въпрос за убития Нягол тук, не намирайте прилики в две доста различни ситуации. В кауза на тази *** и безотговорна ;айка би трябвало да е НЕводенето на деца в подобни инкубатори на вируси и пошлост
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До MomoМного точно. Браво!
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупави разсъждения, основани на неверни факти.
7
12
 
11
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
До Дира - объркали стеТи влизал ли си в специалните места? Това е всъщност място за смяна на пелени и тоалетна за инвалиди. Кой би хранил бебето си там? Ти акъл имаш ли? Нали е пълно със зарази!
6
7
 
64
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Имало е стая за обгрижване на бебета(смяна на пелени, кърмене и т.н.) и жената е била помолена да отиде в тази стаичка.Къде е проблема?!В цивилизованите страни е така. Никоя не съм видял за 7 години в Париж да си извади бозките и да кърми детето си насред улицата, парка и т.н. Тези неща се практикуват обаче в Африка, Индия и т.н.Опитвате се от нищо да направите сензация.Еми не става!
5
13
 
20
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
До Анонимен 2Секса е естествено и свещенно съгласен съм, но той не е нужно да се прави на обществени места поради простата причина че може да се изчака а бебето не може да чака, когато трябва да яде!
4
13
 
49
 
! Отговори
Дира - объркали сте преди 9 години
Дира нещо сте объркали! Ако нямаше специални места за майки с деца (където може да се кърми) ще се съглася с Вас, но при положение че е помислено за този проблем, не мисля че мола има някаква вина, че т.н. майка е решила да кърми пред всички! Нещо пак криво са си разбрали правата тези майки които си мислят, че като им хрумне могат да правят каквото си искат и където си искат!!!
3
11
 
74
 
! Отговори
В преди 9 години
Аман вече с това кърмене. Предизвикахте обратен ефект. ЗАпочвам да си мисля, че на някои жени им липсва внимание и като не им достига интелект действат примитивно с вдигане на блузи.
2
42
 
25
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Сори че ще го кажа, но хора които не кърмят и нямат деца според мен нямат право да се изказват по темата, защото не знаят какво е! А сравнението което правиш Елемаг си е пълна простотия!
1
22
 
74
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Не разбирайте демокрацията криво!!Един човек го каза умно, тука в първата статия.Всички ядем.Но нека влеза да ям пържоли в магазин за булченски рокли и да се изтрия в тях ,да видим какво ще се случи!!Така ,че не правете сензация и герой една жена ,която трябва да си следи режима на детето,а не да се шляе по моловете!!!