Неделни шпаги: Нужен ли е нов треньор на Гришо?

Ще достигне ли върха нашето момче с австралиеца Роджър Рашийд?
10 май 2015 15:16, Екип на Dnes.bg
50

Време е за още повече работа, не за смяна на треньора. Снимка: Getty images/gulliver photos
Гришо има нужда от свежа треньорска кръв. Снимка: Reuters

Общо гласували: 209
Време е за още повече работа, не за смяна на треньора.
47%
Гришо има нужда от свежа треньорска кръв.
53%

От няколко месеца в света на тениса се появи мнението, че Григор Димитров и треньорът му Роджър Рашийд трябва да се разделят, за да тръгне кариерата на нашето момче нагоре към световния връх. Причината за тези слухове стана неособено доброто начало за сезона на първата ни ракета в мъжкия тенис.

Нужен ли е нов треньор на Гришо? В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов.

В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/redakcia/2015/05/03/nedelni-shpagi-shte-klasira-li-liubo-penev-cska-v-evropa.262186
 

Време е за още повече работа, не за смяна на треньора. Красимир Ангелов, Dnes.bg

"Резултатите на Димитров определено би трябвало да бъдат по-добри. Всички останахме с впечатлението, че той изгради солидна основа през миналия сезон. Да не би пък да предстои промяна в екипа му?", написа в началото на април Кристофър Клари от "Ню Йорк таймс".

Въпреки призивите обаче, едва ли по средата на активния сезон Гришо има нужда от промяна. По-скоро в момента на него му е необходимо време за още повече работа със сегашния му треньор - австралиеца Роджър Рашийд.

Че Григор Димитров има огромен потенциал надали някой се съмнява. Въпросът е как може той да го развие по възможно най-добрия начин, за бъде постоянен и реален претендент за титлата от всеки един турнир в календара. Защото през изминалия сезон Григор успя да пробие в Топ 10, но изглежда, че все още нещо малко му липсва, за да продължи да се изкачва нагоре. А за да го направи, той трябва да продължи да работи здраво с треньора си и да върви стъпка по стъпка към върха. Защото с неговите способности всичко е въпрос на време.

Самият Роджър Рашийд призна в свое интервю преди седмица, че този сезон е по-различен от предишния, в който Григор се изкачи от №30 до челната десетка. И то основно, защото очакванията към него са по-големи. Гришо вече е фаворит, но трябва да продължава да подобрява и развива играта си и така с нови победи да заеме още по-добро място в ранглистата. А с треньор като Роджър Рашийд това може да се случи.

Гришо има нужда от свежа треньорска кръв, Александър Попов, Dnes.bg

От няколко месеца насам слуховете, че Григор Димитров и треньорът му Роджър Рашийд ще се разделят, набират сила. Те се засилват по време на турнири като "Мастърс"-а в Монте Карло, където Рашийд липсваше, или на мача му срещу Вавринка в Мадрид в средата на седмицата, когато Роджър сякаш беше не треньор, а агент под прикритие.

Явно има някакво напрежение, а какъв ще бъде краят е трудно да се предвиди. Факт е обаче, че с този треньор Григор достигна апогея си. За съжаление този апогей си остана в миналата година.

През тази българският тенисист не е толкова убедителен, не е спечелил и турнир до този момент. А по това време на 2014-та всички българи се радвахме на негови две титли. Чупеше рекорд след рекорд, а всички тайно си мечтаехме да върви с този темп и да го видим поне в тройката на световната класация.

Вместо това 2015-та се засуши, формата на Димитров падна, за фурор по кортовете и дума не може да става. И трябва да се търси промяна. А името на тази промяна се казва Роджър Рашийд. Австралиецът е един от най-уважаваните специалисти в световния тенис, работил е с Гаел Монфис, Цонга, Лейтън Хюит. Но сякаш не успя да поведе Григор към върха. Там където го виждат специалистите и голяма част от големите имена сред тенисистите. Дано "Бейби Фед" не си остане само като талантът, който не се разгърна докрай. Естествено, той самият трябва също да го желае силно... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Треньорът си му е супер, човека знае какво прави и е мъж на място. Просто им трябват допълнителни хора в екипа, които да го тренират над елементите дето му куцат. Всичко друго е въпрос на много работа, той талант си има Гришо. При зверски тренировки, режим и много игра, може да стане номер 1 и с този треньор. Успех!
37
1
 
3
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименТАКА ДЕ,ЗАЩО ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ГРИШО,КАТО МОЖЕ С НЯКОЯ МУТРА ИЛИ МУТРЕСА!А И ФОЛКАДЖИЙКИ ДАЛ БОГ В БЪЛГАРИЯ-С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ!ДА ЖИВЕЕ ЧАЛГАТА!ДА НЕ ЗАБРАВНЯМВЕ,ЧЕ ЗА ТЕНИСА МАЙ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПОЛАГАТ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА! Е,МОЖЕ И ДА ГРЕША!
36
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
Защо пък нов?!? Просто допълнение към екипа! ;)
35
7
 
2
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Гришо медийния балон,и по малко пишете за него,мозък има на футболист.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 34-35на какви хапчета си бе ЛУД?!
33
0
 
1
 
! Отговори
Петров преди 8 години
До Анонимен40Много ги разбираш....особено на третата ракия, важното е че си "софиянец" :))))
32
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 37Селянчето си е платило за рекламка.В медиитре е пълно с дЖурналистчета от прованса които срещу две кебапчета ще направят чудеса от храброст.Кауна отдавна е наясно че *** не става от него и за това напъва в рекламата.На *** им дай Ни Ло, Азис, *** и лапат доматите с коловете.Дришката плЯща 3 кебапчета във Днес.бг а взема 50 хил да се лензи от билборд "Х".Ето това е ДАЛАВЕРКАТА.
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще му трябва и учител по български , понеже вече почти го е забравил
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ай стига с тоз Г.Димитров,бе .Уф.Няма ли други спортисти в тая държава.Аман.
29
0
 
3
 
! Отговори
ProCoach преди 8 години
Това е въздуха, който дишат с всеки удар на сърцето си. Нужен ли е нов треньор наГришо? Само той и съветниците му трябва да намерят отговора на въпроса..
28
1
 
3
 
! Отговори
ProCoach преди 8 години
Треньорът от световна класа трябва да притежава някои от следните качества: Желание занепрекъснато усъвършенстване; Увереност в собствените сили и възможности; Компетентности професионализъм; Лидерство, комуникативност и ефективна работа; Уникалност и креативност;Безкомпромисност; Желание, стремеж, амбиции и мечти; Постоянството, последователност иупоритост; Поглед в бъдещето. За великите треньори не е важно кои са те - а това което правят.Това е тяхната личност, характер, амбиция, устройство, страстта им, ценностната им система идушата им. Това е въздуха, който дишат с всеки удар
27
1
 
1
 
! Отговори
ProCoach преди 8 години
Треньорът от световна класа трябва да притежава някои от следните качества:Желание за непрекъснато усъвършенстване; Увереност в собствените сили и възможности; Компетентност и професионализъм; Лидерство, комуникативност и ефективна работа; Уникалности креативност; Безкомпромисност; Желание, стремеж, амбиции и мечти; Постоянството, последователност и упоритост; Поглед в бъдещето.За великите треньори не е важно кои са те - а това което правят. Това е тяхната личност,характер, амбиция, устройство, страстта им, ценностната им система и душата им. Това е въздуха, койтодишат с всеки удар н
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
но той си е много сериозно момче-играе си,не се е възгордял-----------Не думай! Личи му и по погледа,че няма завършен 5-ти клас и е илитерат,при това със самочувствие на човек,който естествено и вследствие от неначетеност не може да разбере как да реагира на дори малката си слава,но голяма за границите на България. Това е мое становище и не ангажирам абсолютно никого с него.
25
0
 
5
 
! Отговори
kroif преди 8 години
Radvam se,che obichate Grigor I komentirate s bolka,kogato ne pobejdava!Neka sme mu blagodarni za uspehite,zatova che v chujbina horata s uvajenie se pitat I govoriat z BG,zatova che v blizkite 30-40g.niama da ima drug balgarin,s takiva uspehi v tenisa!Tozi trenior da si go darji za FIZIO,no mu triabva drug,koito da mu podobri servisa,backhand,da zaloji na agresiven I atakuvasht stil,sas zdrava psihika I po-malko dvoini greshki!Neka e zdrav I da go podkrepiame dori,kogato gubi!Jelaia mu uspeh!
24
3
 
3
 
! Отговори
не4о преди 8 години
накои тука казват да не критикуваме гришо...ок , ама тои си го прави сами4ак...каза 4е ще стане тази година 5 в света,каза 4е ще спе4ели голям шлем тази година,миналата седмица каза 4е може да бие всеки един от тенесистите...миии кои е виновен за тези приказки,ние ли,феновете му 4е 4акаме това да стане...малко искаме поне едно мастар4е да спе4ели,толкова ли много искаме,все пак нали е звезда,ако това не може поне да спре да приказва,пък и ве4е гони 24 години.да каже поне колко да 4акаме
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен за политика,футбол - започнахме много да разбираме и от тенис :))))
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нужно ли е цялата н*ана държава да се занимава от сутрин до вечер с Гришо...
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За треньор му трябва човека с отегчената физиономия - Федерер. Ако Григор може да изиграе един геим без да се забележи някаква емоция като при Федерер , тогава ще му призная пълния контрол , без който не може да стане шампион. Е , да , понякога трябва да има и шоу , но когато мача ти е вързан в кърпа.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 23Джокович оборва становището ти. Когато Джокович се нервира и запонче д блъска ракети , да псува- тогава става най-съсредоточен и изригва. Е, наистина той е изключение от това правило именно защото е ВЕЛИК!
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петров, какво ще спечели, бе? Ти имаш ли си понятие от тенис, как стоят нещата в тениса, какви са силите на Григор сред големите тенисисти? Какво ще спечелва освен една *** от Маша като падне за пореден път за успокоение на някой четвъртфинал?Аз ще съм един от хората които ще черпя до припадък моите приятели, ако гришо спечели някога титла от мастърс или ГШ. Аз съм човека който мило и драго дава за българският тенис като фен- тоест емоцията ми е на н-та степен. Но виждам реалността...