Ще гръмне ли държавата след Гърмен?

Джамбазки пред Dnes.bg: Тлее гражданска война срещу циганите!
Обновена: 27 май 2015 14:43 | 27 май 2015 10:45, Александър Попов
216
Ще гръмне ли държавата след Гърмен?
Ангел Джамбазки. Снимка: Булфото, архив

Ангел Джамбазки е заместник-председател на "ВМРО – Българско национално движение" и настоящ евродепутат. Той е един от малкото политици, които последователно вадят на показ проблема с ромската престъпност, източването на хазната под формата на социални помощи. За разлика от голяма част от политиците той се среща с пострадали хора на място и често чува заканата: "Или ние, или те". И не е изненадан от напрежението в Гърмен, защото то тлее още на редица места в България. Дори стига по-далеч - според него гражданската война тлее.

Г-н Джамбазки, как ще коментирате създалото се напрежението в Гърмен и защо партиите сякаш се правят на слепи за проблема?

Още по темата

И като ВМРО, и като Патриотичен фронт, повторихме това, което сме казвали хиляди пъти - циганската престъпност е най-големият бич за обикновените хора и заплаха за националната сигурност. Има цели региони в България, които са абсолютна циганска автономия. Те не са една и две, там не властва българският закон, там няма държава, а се живее по техни родовообщинни правила. И тези хора налагат здрав тормоз и терор над останалите български граждани. Мога да изреждам до утре такива места, които са като бомби със запален фитил, не е само Гърмен.

Наистина през последните дни се забелязва недоволство и на други места в страната, хората се обединяват срещу ромския произвол?

Разбира се, че е така. В продължение на 20 години на българина му е отказана справедливостта. Когато има битово престъпление, полицията даже не идва да опише проблема. Казват, че е незначително и няма какво да направят. А крадците и обирджиите са ясни, не са марсианци. Това са български граждани от цигански произход. И всички виждат, че полицията и съдът си затварят очите. Кметовете по места пък се възползват от тях, защото им купуват гласовете.

Циганите източват бюджета чрез една фалшива програма, казва се "От социални помощи към заетост". Има населени места, в които по 500-600 цигани са записани по нея като чистачи. Ако тези хора наистина чистеха, тези селища щяха да бъдат стерилни като операционна, прашинки нямаше да има във въздуха. И давам пример - 500 човека са включени в програмата в Розино, 250 са в Долни Цибър. Кметовете ги държат на хранилка, за да могат да гласуват за тях на изборите.

Ясно е, че има напрежение, ясно е, че властта си затваря очите, за да разчита на гласовете им. Ясно е, че лицемерни организации уж им пазят правата, но това някога ще избие и няма да е за добро. Не го казвам с оглед някаква сензация или да се правя на интересен пред медиите.

В случая има един елементарен въпрос, къде трябва да се търси решението?

Решението е: ред и ефективни присъди. Решението е намаляване на броя на общините дори, решението е жандармерия по населените места, но не тези показни истории, които вече сме гледали - разходят се малко и се приберат. Напоследък много се дава за пример Румъния. Там имаше бум на циганската престъпност в средата на 90-те години на миналия век. Започнаха да затварят цели области, жандармерия навсякъде, но с тях пътуваше съдия. И където има нарушители на закона - случаят се гледа на място. Решение е и възстановяването на принудителния труд, но като наказание. А не като общественополезен труд от сорта - да премете градинката пред МВР. Принудителен труд, в който да има норма - кубици пръст, камъни, асфалт... Да се използва тази работна ръка и провинилите се да не мислят за глупости.

Приложимо ли е обаче това у нас?

Естествено, че е приложимо. Нали постоянно ни дават САЩ за пример. Там дори наказанието е формулирано "тежък принудителен труд". И осъдените най-често правят пътищата, чел съм и съм се интересувал от тази тема. И там не се смята, че това е нарушение на гражданските права. Казва се, че който няма трудови навици, извършва криминални деяния, се наказва с принудителен труд, за да оцени поведението си.

Може ли да се види подобна политическа воля за промяна преди избори?

Не ми се иска да звуча като врачка, нямам такива претенции, но преди избори подобни неща не се случват. Защото най-дисциплинираните избиратели са обитателите на циганските махали. И като видите кои партии печелят там, се стига до отговора кой купува техните гласове. То е ясно. В Гърмен конкретно става дума за ДПС. Там е лицето Ахмед Башев, който дори се опитва да направи някаква нова етническа група на религиозна основа. Купува гласовете им, има достатъчно клипове в интернет, които показват това. Другото място, където има силно напрежение, е Градец, където кметът отново е от ДПС. Страшно е положението и във Видинско, където има много циганизирани села. Там където видите модела на циганска битова престъпност да знаете, че е намесена партията ДПС.

Преди изборите не се взимат мерки, но и след тях положението е същото?

То като не става и след изборите уверено си вървим към една гражданска война. Тя между другото вече си върви, просто няма фронтове и затова не се вижда много-много. И общо взето голяма част от медиите са си наложили автоцензура по тази тема и избягват да я споменават. В един момент обаче обстановката ще се нажежи и всички ще се сетят - тогава ще слушаме мъдри слова, ще гледаме загрижени физиономии, анкетни комисии, изследвания на въпроса, разследване на незаконни постройки... Мога да кажа отсега, без да съм гадател и без да съм архитект - вероятно 4/5 от постройките в циганските махали са незаконни, една огромна част от хората, които имат ТЕЛК-ови решения са фалшиви, не са инвалиди и грабят от социалната система. Вероятно една голяма част от самотните майки не са самотни, а живеят без брак, за да могат да взимат обезщетения в пълния размер за всичките си деца, чийто брой и имена не знаят. Вероятно всички тези хора гласуват под строй и си продават гласа и по този начин променят системата. И когато нещата не се случват по законния начин, става по другия и който си заравя главата в пясъка ще плати по-скъпа цена. Или ще има ред и законност в държавата, или той ще се наложи от самосебе си, не може да има празнина.

Да, но когато се заговори по тази тема се намесват редица правозащитни организации...

Намесват се една шепа лицемери, хартиени либерали, расли по жълтите павета. Които не са стъпвали на село, дори и в кварталите на София не знаят какво се случва. Не са стъпвали във "Факултета" и не знаят, че там има зона "Камбоджа". Ако ги питате за гетото под моста на "Захарна фабрика", където има набези и насилие постоянно - не го знаят, защото никога не са били там. А това е на 4-5 км от жълтите павета. Обаче се обаждат, говорят за права, за либерализъм. Всичко е щедро финансирано от неправителствени организации, с пари с чуждестранен произход.

Целта е да се запази статуквото?

Да, един вид защитават циганизацията на държавата.

Вие сте един от хората, които често се сблъсква с тях. Толкова ли не може да им се противодейства?

Разбира се, че може. Въпрос на държавна воля, нищо в една държава не е по-силно от нея. Никаква престъпност не може да се противопостави ако има организирана държава. Полицейският апарат, съдът - цялата законна репресия е в ръцете на държавата. Ако има воля, този въпрос може да се реши в рамките на месец, но трябва да има последователни действия и стъпки. А това, което виждаме, са едни непрекъснати оправдания, ломотене на една шепа досадници по телевизията, безкрайни анкетни комисии, които изследват, разследва и сякаш не знаят, че има проблем. Но докога ще се залъгваме?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
2
 
! Отговори
комита преди 8 години
Поредната ПРЪДНЯ след обилна кьор-софра от БКП-побългарения индо-българин Джамбаз мeнгян конекрадски - със закупено евродепутатстване с пари от полуруската КТБанк по внушение на ДПС tinyurl/hwkfk6a
143
3
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
На такова заглавие Москва протрива доволно ръце. Тази бомба е заложена още преди 25 години. обстановката се нажежава изкуствено ,а ония чакат повод да ни " освободят" и си осигурят комфорта за още 80-100 години. Това господин Ангел Путинов Джамбазки не Ви ли е ясно ,или се правите на гръмнат????????????????????
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123Da "titana"na umnata misal B.B...nie gi xva6tame te gi puskat..kakvo napravi???Eto ot godini e vav vlasta...kakvo postigna?Magistrali deto nai lesno se krade...ve4e propadnali.Ski liftove...kakvo?Ne6to za obiknovenniq 4ovek koito strada?I ima nujda ot sociqlni pomo6ti?Mnogo sme zle...nedavam na Bg.pove4e ot 25-30 godini...xora ogledaite se..na ulicata na koqto izrasnax i bqxme 30 deca sega ima 2...tolkova ot men..spiram da komentiram...bezsmisleno e.
141
0
 
3
 
! Отговори
Lfgika преди 8 години
Ама коя държава? То държава няма! Монополите са си същите, крадците са си същите, реформаторите са пак тия дето я съсипаха държавата, мошенниците вече са ГЕБРБЕРИ, ами то нищо не се е променила. Така че за коя държава става въпрос
140
0
 
2
 
! Отговори
Жорко преди 8 години
Всичко добре, поговорихме си почетохме, айде да си лягаме, че късно стана. Кому са нужни нашите коменари?
139
0
 
2
 
! Отговори
aha преди 8 години
borisov ne viarvashe i parvia pat....:-)
138
0
 
10
 
! Отговори
Гласуващ преди 8 години
Освен принудителен труд за криминално изявените български граждани,е необходимо да се въведе задължително гласуване,но с образователен ценз.Откъде накъде гласът наедна оскотяла неграмотна особа,мислеща само за удовлетворяване на елементарнинужди,ще бъде равен на гласа на образован млад човек,придобил добра професия,мислещ и можещ какво да даде в полза на обществото и за собственото си и насемейството си проспериране!
137
0
 
11
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Господин Джамбазки и аз мисля като вас и не само аз.Но вие сте в управляващата коалиция, сиреч от вас зависи и имате възможност да приемете необходимите закони за да се случат нещата за които говорите. Докажете, че не сте *** на ГЕРБ и не сте във властта само за да се облагодетелствате. Ако го направите може да заслужите правото да управлявате сами. Ако не ще си останете една бълваща празни приказки *** като АТАКА.
136
0
 
5
 
! Отговори
freaky преди 8 години
До АнонименНе всички *ни са такива (има светни, както има много издънки сред българите), но са ни виновни *те които системно погазват закона, който е валиден за нас българите, но за *ите не. точно затова са ни виновни. не е нормално да ни мерят с двоен аршин. затова нещата започват да ескалират, защото на българина започна да му писва от това и в крайна сметка сам ще потърси сметка на провинилите се, а както всички знаем - покрай сухото гори и мокрото и ще иа невинни жертви.
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пак ли ? трият добрите коментари а злите остават
134
1
 
10
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Проблемът в Гърмен е че НЕ СЕ СПАЗВА ЗАКОНА . Както по отношение на неприкосновеността на частната собственост , така и по отношение неприкосновеността на общинската собственост. И това се толерира от държавата в лицето на кмет , полиция и областна власт .Проблемът е че ДЪРЖАВА ЛИПСВА !
133
1
 
9
 
! Отговори
men преди 8 години
В България имаме около 2 млн. Работещи които в огромен % са на минимална заплата и все повече младибългарки граждани излизат зад граница да работят но оттях в бюджета ни не постъпват нито данъци нито осигуровки а ромите се увеличават всеки изминал ден в един момент кой ще плаща всичкокато работещите намаляват а ромите прогресивно се множат
132
1
 
13
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До БръмДА,ТОЧНО ВЯРНО Е НАПИСАНО,НО ЗАЩО И ВИЕ НЕ ГО ПОПИТАХТЕ-КАКВО ПРАВИ ПО ВЪПРОСА КАТО ЕВРОДЕПУТАТ?ИМА ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ....
131
0
 
12
 
! Отговори
пак ли ? преди 8 години
Трили са се коментари ! Така да е. Това ембарго обаче никак не е за добро.
130
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако политиците продължават да неглижират този проблем може и държавата да гръмне и като ги знаем колко са оправни страх ме е да си помисля какво може да се случи.
129
0
 
28
 
! Отговори
25г. преди 8 години
147 То Бай Тошо хубаво го беше направил - трудови лагери, а не като сегашните хотели. Лишаване от свобода - 3 хранения на ден, парно, цял ден белот, какво ужасно наказание и за капак излежиш половината ''присъда'' и хайде пак.
128
2
 
31
 
! Отговори
123 преди 8 години
Въпроса е чисто криминален и опира до спазване на закона и правилата на обществото.Нито е политически нито е етнически.Никой не говори за раса или религия,хората просто искат закон и ред а определена група умело манипулирана от някои хора е решила че законите и правилата не важат за тях.Елементарно е.Да сте чули някой да се противопоставя на произхода или религията им,не и няма да чуете.Ще чуете за кражби,измами,нарушения на обществения ред и куп прояви нямащи нищо общо с нормалния живот.....
127
3
 
52
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Верно трябва наказанието да е труд - тежък, физически. Не да лежтунят по затворите. Категорично подкрепям този вид наказание ! * го е страх най-вече от работа...
126
2
 
32
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
Мърлявите дупетати си въобразяват,че ще им се размине с говорене. Но няма човек на този свят,койтода се е разминал с получаването на същото,което е натворил. Заедно с последиците. Още по-страшно е,ако е властопритежател - повече възможности за действие от нормалните хора. На всички участва- щи и дрънкащи - успех с преживяванията на собствените ви дела.Г-н Джамбазки, казахте ли и показахте ли в Брюксел за какво всъщност иде реч?
125
9
 
26
 
! Отговори
аха преди 8 години
През България няма да минава нито газопровод нито нефтопровод,защо САЩ създават размирици И у нас!!!!!?