Скинари смляха от бой дядо, защото бил с внуче – "циганче"

Възрастният мъж бил на разходка с внуците си в Борисовата градина
Обновена: 22 юли 2015 14:18 | 22 юли 2015 07:00,
149
Скинари смляха от бой дядо, защото бил с внуче  – "циганче"
Снимка: Reuters

Възрастен мъж е бил пребит в Борисовата градина в петък привечер от група младежи.

67-годишният Красимир Иванов бил с внучетата си – 11-годишно момче и 7-годишно момиче, които станали свидетели на побоя.

Всичко започнало, след като дядото забелязал петима младежи да се навъртат около внука му и да го тормозят. Те го наричали "циганче" и настоявали да си свали превръзката от ръката. Смятали, че си я е сложило, за да проси в Борисовата градина.

Още по темата

Всъщност семейството било от български произход. Децата и родителите живеели в Австрия и дошли у нас през лятото. Обвиненото че проси момче учи в частно училище, занимава се активно със спорт и е шампион по ски за възрастовата си категория в Австрия.

Красимир веднага отишъл, за да изгони младежите, но бил блъснат и съборен на земята. Последвали удари и ритници. Той загубил слуховия си апарат, очилата му паднали.

Мъж, който седял в заведението на стадиона на ЦСКА, се намесил и казал на биячите да престанат и да се махат.

Групата се оттеглила. Красимир и изплашените му внучетата си тръгнали, но след около двайсетина метра един от групата ги настигнал и ударил възрастния мъж така, че очилата влезли в очите му. После отново го съборили на земята и го ритали, включително в главата.

В болницата лекарите повече от два часа се борили да спасят окото на мъжа, в което са се врязали очилата. По думите на лекарите окото е било изместено от орбитата му.

От СДВР потвърдиха за случилото се и съобщиха, че продължават издирването на биячите.

Адвокатът на пребития мъж – Емануил Йорданов, е подал сигнала срещу скинарите от името на бития мъж.

"Полицията работи вече и ние нямаме някакви упреци към работата, надявам се, че колегите в кратко време ще си свършат работата и нещата ще могат да продължат в рамките на един нормален наказателен процес. Ако извършителят на престъплението попадне на добър адвокат, той би трябвало да го посъветва сам да отиде в полицията", обяви Йорданов пред bTV.

На 2 юни в Борисовата градина беше убит, също посред бял ден – около 12 ч., ученикът Георги Игнатов. Все още не е открит извършителят на това убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ой го е смлял?? Айде не прекалявайте чак толкова много!!! Ако беше смлят нямаще да има само една драскотина!------Лекарите се борят да му спасят зрението, заради няколко вмирисaни седесарски oтрeпки, льольото твърди, че пострадалият имал само драскотина. Какъв деградирал свят донесе "вашето" време.
70
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Кой го е смлял?? Айде не прекалявайте чак толкова много!!! Ако беше смлят нямаще да има само една драскотина!!Медийте би трябвало да отразяват истината а не това, за което им се плаща и което им изгажда!!Срамота!!
69
3
 
8
 
! Отговори
obrazovan преди 8 години
Съмнявам се да са били точно "скинари". Но тия ***, които нападат малки деца и възрастни хора не се различават по нищо от получовеците, които толкова мразят. Силно се надявам съдебната система да си свърши работата поне за такъв явен случай. В затвора ще имат достатъчно възможност за среща с роми.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мразя и ненавиждам ромите, които смучат държавата и тези, които с нечестен труд строят палати и тормозят нормалния работещ българин с парите си. Нямам нищо против работещите роми, които по честен път си изкарват хляба. Именно втората част трябва да остане в България. Всички останали - вън или в мините!
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представете си дечицата какво са преживели ... Дано бързо се възстанови човечеца
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** и комплексиран народ. Срам!
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe boiko rumano kakvo pravite sa sigurnosta na bG narod ubiizi saschto sa na Svoboda kak moje gerb kato e na vlast koga schte ima mir spokoistvie hubav jivot do koga sche tarpi tapia bG narod da ni ma4kst bijat kradat a gerberite s ohrani koli milioneri ne vi li e sram
64
0
 
11
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
tezi momcheta ludi li sa..kade ste wijdali ciga..n na 67 godini...
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Раздайте оръжие на гражданите и кой кого.
62
1
 
43
 
! Отговори
R.I.P. Bg преди 8 години
Е, децата които живеят в Австрия (и там достигат някакви успехи в спорта и т.н.), са получили незабравим урок за цял живот - какво по-точно представлява България и населението и, както и почва за размисъл: в коя страна да останат на постоянно жителство като порастнат.
61
12
 
10
 
! Отговори
hmf преди 8 години
*ати държавата дето допуска такива ***... ама после събирайте се на антигей паради и насърчавайте скиновете и други такива *** па после се оплаквайте, че са пребили децата ви излезнали на разходка с майка ви примерно. Ето ви скапан пример на живо какво сами правите на себе си не-толерантни такива.
60
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скинарите - в подземна въглищна мина, на тежък труд. Да ги видя тогава как бради и коси ще им поникнат...
59
2
 
28
 
! Отговори
www преди 8 години
До разпусканеРазбира се, в МВР не са по-различни. Ако се загледате по улиците на големите градове, ще забележите, че се проверяват предимно деца и клошари. На по-кофти изглеждащ човек никой не смее дори документ за самоличност да поиска. Бият се деца, които се връщат от театър, бият се момче и момиче, които са подпийналии, за разнообразие някоя жена в предпенсионна възраст и т.н. То... едното предопределя другото.Единственият им успех напоследък е залавянето на осемдесетгодишен килър :)
58
2
 
12
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 76За съжаление както казват комшиите "ово е стандарт". Не мога да забравя един стар случай, около училището и Билата на Дружба 2 в София. Едно здраво момченце с милион фашистки татуировки навсякъде гледаше нахално и страшно. Мина *** дете - заяде го. Опитах се да го спра. После се качихме заедно на тролея. Две спирки по-надолу се качиха една тумба роми (възрастни). Тоя ми ти скинар побягна от превозното средство като заек, докато всички го гледахме с недоумение :)
57
0
 
5
 
! Отговори
разпускане преди 8 години
Работа на МВР
56
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРЯБВА ДА ХОДИМ С ПЛАКАТ "АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ!" ДА НЕ БИ НА ТЕЗИ ДРУСАНИ ДА НЕ ИМ СЕ ПРИВИДИ ЧЕ СМЕ РОМИ
55
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи мъже са тези скинари. Да налиташ на бой на възрастен човек и малко дете. Дано ги хванат и осъдят да полежат и поработят.
54
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скачат по петима на 11-годишно дете, та да не вземе да излезе случайно по-коравичко. За по-сигурно де. Това се казва смелост.
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, че страшни мъжаги. Не им минават нито здрави дядовци, нито корави момиченца първолачки. Сигурно са толкова силни, че късат мокър вестник с голи ръце и скачат от килима на пода.
52
1
 
34
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
До OMG_LuckerНе върви, ромовете ще вземат да отвърнат на удара. По-лесно и безопасно е да нападнат дядо с внуци,някоя майка с бебе или пък 12 годишно лапе.