Мечтите са безплатни, накарахте България да мечтае!

Благодарим ти, Ники Пенчев, поклон, момчета!
Обновена: 15 окт 2015 13:04 | 15 окт 2015 12:30, Екип на Bulgaria On Air
22
Мечтите са безплатни, накарахте България да мечтае!
Снимка: БТА

13 000 екзалтирани българи пяха "Мила Родино" в зала "Арена Армеец" и подкрепяха фанатично националите така, както никой друг. Останалото свършиха момчетата.

Невероятната чета на Пламен Константинов-Гибона, водена от 38-годишния Владо Николов, играещият като лъв Тошко Алексиев, превъзмогналия лична трагедия Николай Пенчев и всички останали на полето, на скамейката, по трибуните, пред екраните, които деряха гърла и се забавляваха с този отбор, който буквално помете прехваления Бундестим.

Започнахме ги още от първия гейм, когато блокадата на Тошко и Теди отчая германската звезда - Гроцер, до степен, че белгийският селекционер на Германия - Хейнен го замени. Затворихме частта с 25 на 19.

После бе лесно и нито за момент не се виждаше как можем да не победим. Дори в моментите, когато германците се доближаваха или водеха в резултата. Те не вярваха, че могат да вземат нещо от срещата. Нашите пък нито за секунда не се съмняваха, че ще са победителите във вечерта.

Дори в третия гейм, когато ни поведоха с 11 на 6, защото зад тях бе пълната зала, защото усещаха подкрепата, вярваха във възможностите си и показаха увереност и самочувствие, които смачкаха дори коравите германци.

И накрая само няколко думи за Ники Пенчев. Момчето, на което всички благодариха след мача и посветиха победата. Момчето, което загуби своя втори баща, но излезе, игра и сътвори чудеса на терена . А за това се иска много.

Благодарим ти Ники, поклон момчета. България ще е с вас и в събота срещу Франция, може би най-силния волейболен тим в момента, но пък мечтите са безплатни, а вие накарахте България да мечтае!

Александър Рангелов, Bulgaria ON AIR

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен7 Това на което казваме "малко" - хич не е малко.... Тези които отиват на финал обикновено са отбори с по две, да не кажа и три равностойни шестици - като не върви играта на един - имат двама дето могат да го сменят. Така и не трупат толкова умора и не се контузват толкова често. При нас - единия разпределител гълта гипса на полето, влиза другия докато се усети какво става - гейма е заминал
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Д. ЛазаровНеразположен е.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До поне 11 Последните 10 години имаме 3 бронза СП, СК и ЕП, и 4 четвърти места - СЛ (2), Олимпиада и ЕП. На фона на бюджета на федерацията и всички професионални клубове, както и броя професионални играчи с български паспорт - това е много повече от колкото можем да имаме според статистиката ако се сравняваме със Полша, САЩ, Русия, Бразилия, Франция, Германия... Да не говорим че имаме още един отбор контузени...
11
1
 
11
 
! Отговори
ss преди 8 години
французите са сила, но нищо не се знае
10
6
 
1
 
! Отговори
Д. Лазаров преди 8 години
А къде Казииски?
9
9
 
3
 
! Отговори
поне преди 8 години
Франция имат много златни медали на европейско. Силни са. Жалко че не се падна да играем със Словения, та поне да се класираме за бронз. Дори да паднем пак ще е добре, но все сме четвърти за съжаление. Италия и Франция ни отвяват. Жалк, че Полша падна и те са като нас, но са били със злато една година.
8
1
 
22
 
! Отговори
ne razbiram преди 8 години
Браво на момчетата, но те винаги са били в първата четворка в света. Е, почти винаги. Така че не разбирам защо е тази екзалтация. Просто момчетата са професионалисти- има какво да учат българите от тях и като отбор са истински отбор. Браво на момчетата! Накараха ме да се ГОРДЕЯ че съм БЪЛГАРИН!
7
2
 
25
 
! Отговори
иван преди 8 години
Добре че са те. БРАВО НА МОМЧЕТАТА! Те са единственото положително нещо в общественото ни пространство напоследък.УСПЕХ И САМО НАПРЕД!!!! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!!!!
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди двадесет и малко години,футболистите изкараха Българите от дупките си ,а емоциите не бяха по различни.Сега са началници
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано най-накрая да отидем на финал. Всеки път малко ни остава. Стискам палци да бием Франция.
4
1
 
13
 
! Отговори
Оня преди 8 години
до korkoСамо отбелязвам как ти подминавам коментара като изхвърлена на плажа медуза
3
3
 
12
 
! Отговори
До №2 преди 8 години
Главата ти не е популярна..
2
2
 
32
 
! Отговори
кк преди 8 години
Момчета, ПОКЛОН !!! Истински, мъжки, честен поклон... Направихте нещо, което ми се иска всеки Българин да се стреми да направи в своята област. Не да го направи, а да се стреми...И ще видим какви чудеса може да сътвори този Народ. Другите не са нищо повече от нас. Но за да го направим, убеден съм, всички трябва да си изградим НАЦИОНАЛНА доктрина, която да приемем, в която да повярваме и от Последния до Първия Българин да станем съпричастни към нейното превъплъщение в живота.Да живее България!
1
38
 
4
 
! Отговори
korko преди 8 години
*СИМО, ТОВА ЛИ Е НАЙ ВАЖНОТО > ? Не че нее яко да сме добри, но за съжаление само спорт, дори не много популярен...