Тя държи плаката! Тя говори за смърт!

Dnes.bg се свърза с жената от снимката пред "Арена Армеец". Разказът й!
Обновена: 26 окт 2015 14:05 | 26 окт 2015 13:54,
92

Снимка: Булфото

Близо 5000 души продължават да стоят затворени в зала "Арена Армеец", където ОИК – София приема протоколите от секционните избирателни комисия от местния вот в столицата.

Още по темата

Едва 700 документа са подадени от 2100, оплака се пред Dnes.bg Снежана Чаева, жената от снимката с плаката, която дръзна да вдигне на протест колегите си от СИК-овете в София, заради нечовешките условия в залата и бавната работа на комисията. "Заплашват ни с арест! Има жертви!", написа жената върху плаката и остави телефона си, за да привлече вниманието.

"27 души бяха изкарани в линейка, говори се за два смъртни случая. Направо е ад. От 3:15 след полунощ съм тук, дойдохме от Люлин, Секция 075. Събрани сме жени и мъже между 17 и 55-годишни. Всеки е седнал някъде, вдигнал е крака, преуморен, подпухнал, пием течности, сандвичи... И всичко това за между 70 и 100 лева!"

"Лично аз се водя на борсата, но това приключение ще ми коства изключването, защото не знаех. Информирана бях, че трябва да се отпиша в самия ден за гласуване, вчера, в неделя", сподели Снежана.

"Написах плакатите и тръгнах, а хората ме подкрепиха. Ние сме хора и виждайки жени да мъкнат по три чувала с бюлетини, които са доста тежки, пък и толкова часове на изборния ден. След това преброяване, описване, идване дотук, а и самото чакане. Вие не бихте ли постъпили така?", попита тя.

По думите й трябва да има някаква справедливост, най-вече човешко отношение към чакащите вътре в залата.

"Като тръгнах с плакатите, зад мен се чуха реплики от полицаите, които са вътре, че не трябва, че не е желателно това да го правим, не можем това да си го позволяваме...", допълни Снежана Чаева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
4
 
! Отговори
ха преди 8 години
Айде стига лиготий все едно досега изборите са били различни винаги е имало висене и чакане. Това е работа срещу заплащане като всяка друга лесни пари няма
59
1
 
5
 
! Отговори
Kokom преди 8 години
Твърде много калинки и ***!
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така миналата година по същия тоз кодекс ""Манолова" се проведоха и парламентарни и евро избори с далеч по висока избирателна активност които върнаха ГЕРБ на власт а такива порнографии нямаше.Само 2011 на президентско-местните и сега на референдумо-местните става тъй? май май крадеца вика дръжте крадеца.Въртят се едни чували по Цветановски и т.н.Ако търсим конспирация тук валханалията в Арена Армеец е коз в полза на проваления референдум.На вижте какво се получава с бюлютините айде в нета
57
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тръгнали референдум за електронно гласуване да правят, а не могат едно събиране на бюлетините да организират като хората... пфу...
56
2
 
9
 
! Отговори
Барак Обезьяна преди 8 години
Хората се нуждаят от помощ, дори и само психологическа подкрепа да е, сигурно им трябва храна и вода. Фокусът на първо място трябв да е как да бъдат подкрепени и да излязат от там. За създалата се ситуация не знаем кой е виновен, но знаем, че има потърпевши. Като е така, внимание към потърпевшите за да се излезе от тази задънена ситуация. Всеки можеше да е на тяхно място. А виновните на дръвника и да се търкалят глави и да хвърчи перушина. Друга оправия няма, а ако ви кажат друго-лъжат.
55
1
 
14
 
! Отговори
6342879 преди 8 години
До Анонимен 76 ти оставал ли си без пари ????Не вярвам да има такива мазохисти , които без да имат нужда ,да се занимават с това !!!Иначе оставки , наказания за тези - които са създали този хаос
54
4
 
26
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
5000 ЧОВЕКА А НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМЪТ СЪДБАТА СИ В СВОИ РЪЦЕ ПРЕСТЪПНИНЪТ БОРИСОВФФФ КОЙТО ФАЛШИФИЦИРА РЕФЕРЕНДУМ И ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ.ВДИГАЙТЕ СЕ И СИ ТРЪГВАЙТЕ БЕ НЕКА ВИ АРЕСТУВАТ.ВДИГАТЕ СЕ И КАКТО СТЕ 5000ПРЕД ПАРЛАМЕНТ И ПРЕЗИДЕНСТВО ЖАЛКО ЗА ВАС БЪЛГАРЯ ОВЧЕДУШИЕ И ПРЕКЛОНЕНИ ГЛАВИЦИ СТРАХ В ОЧИТЕ ВИ СЕ ЧЕТЕ.
53
2
 
16
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
5. Цецо ухото е велик стратег и вото-победител, както и статистик от висша класа.6. Фандъкова е отговорен и стратегически градоначалник.7. Боко вече бие 9-0, 10-0 и т.н., само чрез честни и демократични избори.Обаче започва да ми се драйфа от матрияла, следователно тези нови опорни точки вероятно не са особено състоятелни.
52
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ви кара да се занимавате с изборите? Като сте се хванали на хорото за 50-10 лв. и потупване по рамото - ще го играете до край. Че и бременните -първи пушки на бойното поле.
51
1
 
23
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 8 години
След оповестяване на изборните резултати на база екзит полове, съвпадащи с 10% от обработените протоколи, а те от своя страна, с цялата популация е време да си променя позициите1. Тиквата мачка наред.2. Мутрата не е проста и неграмотна, а ерудит и визионер.3. Рапона е с позиции по цял свят, уважават го чужди и свои.4. Кауна управлява държавните финанси, в т.ч. 16 млрд., прозрачно и ефективно.
50
0
 
7
 
! Отговори
Titi Papazov преди 8 години
Мн тъжно, човек :ХХ :(((((
49
1
 
15
 
! Отговори
ээээ преди 8 години
жената е абсолютно права. ВЧера донесоха разни декларации за Бюрото на труда. никой от общинските служители не можа да каже, че това е за безработните. Питаме ги какво е това, а те отговарят - не знаем. Трябваше сами да се досещаме. Изобщо - пълно безхаберие от страна от служителите на общината. Нищо не ти обясняват. Само предават разни неща, които някой им поръчал да оставят и не могат нищо да ти обяснят по тях.
48
2
 
22
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
НЕ СЕ ВЪЗМОЩАВАИТЕ,ТЯ ПОЛИЦИЯТА Я КОМАНДВА БЪЧВАРОВА,ПЪК НЕЯ МУТРАТА.ДИКТАТУРАТА Е ПЪЛНА .ОСТАВА И ПИШЕЩИТЕ ТУК ИСТИНАТА ДА БЪДАТ ПРЕСЛЕДВАНИ ОТ МУТРАТА С ПОМОЩА НА ПОЛИЦИЯТА.
47
6
 
16
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Моля , моляТова са резултатите от промените Мая Тя сътвори тази чутовна глупост , след театъра КостинбродТя промени така избирателния кодекс , че сега ще трябва да се харчат още милиони за балотажи и за кметовете на кварталите другата седмица .Тя направи така , че превърна в бизнес и се оказа , че има села с по 2-*** човека където живеят мъж и жена и единия трябва да е кмет и да му се плаща по 2 хиляди на месецТя направи така , че трябва да се принтират документи из секциите до през нощите
46
0
 
17
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Бил съм зам. председател на предни избори! То не бе висене и разправии при предаването на протоколите! Никога повече подобно ПРЕКАРВАНЕ! Малко пари за загубеното време и НЕРВИ!
45
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвам се, че много умни хора вече управляват страната. Да живей ГЕРБ!
44
1
 
21
 
! Отговори
НЕГЛАСУВАЩ преди 8 години
***" ИЗБОРИ "СА АПОКАЛИПСИС И ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ИЗБОРИ!!!ЗАЩО ВСИЧКИ ТИЯ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ НЕ СЕ ХАРЧАТ ЗА ОТКРИВАНЕ НА РАБОТНИ МЕСТА И НЕЩО СМИСЛЕНО..А СЕ ХАРЧАТ ЗА ПОДКУПИ..ДАЛАВЕРИ..ПЛАКАТИ..АГИТАЦИИ..КЕБАПЧЕТА И БИРА ЗА ИНДЯНЦИТЕ!?
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диваците на избори. Какво искате? Гнусна *** и *** народ!
42
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ЧУДЯ СЕ НА ПОРЕДНИЯ АБСУРД В ДЪРЖАВАТА АБСУРДИСТАН!?ОЩЕ ВЧЕРА В 7 БЕЗ НЕЩО ПО ТЕЛЕВИЗОРА КАЗАХА КОИ СА ИЗБРАНИ И КОИ НЕ СА!ЗАЩО ВЕЧЕ ВТОРИ ДЕН ОНИЯ СЕ ЗАДУШАВАТ ТАМ В ЗАЛА АРМЕЕЦ?КВИ СА ТЕЗ БЮЛЕТИНИ КАТО РЕЗУЛТАТА Е ЯСЕН? ДА ГИ ТРУПАТ НЕЙДЕ НА КАМАРА И ДА ИМ ДРАСВАТ КЛЕЧКАТА СЛЕД КАТО НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТЯХ!
41
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата и сие превърнаха България в ***. Скоро ще я ислямизират. Рапончо е поел ангажимент за 100 000 амуджи. Като ви ги натресе ще ви питам аз как ще се чувствате. Особено защотниците му. Казано е, *** народ- слаба държава. Разградена.