Тя държи плаката! Тя говори за смърт!

Dnes.bg се свърза с жената от снимката пред "Арена Армеец". Разказът й!
Обновена: 26 окт 2015 14:05 | 26 окт 2015 13:54,
92

Снимка: Булфото

Близо 5000 души продължават да стоят затворени в зала "Арена Армеец", където ОИК – София приема протоколите от секционните избирателни комисия от местния вот в столицата.

Още по темата

Едва 700 документа са подадени от 2100, оплака се пред Dnes.bg Снежана Чаева, жената от снимката с плаката, която дръзна да вдигне на протест колегите си от СИК-овете в София, заради нечовешките условия в залата и бавната работа на комисията. "Заплашват ни с арест! Има жертви!", написа жената върху плаката и остави телефона си, за да привлече вниманието.

"27 души бяха изкарани в линейка, говори се за два смъртни случая. Направо е ад. От 3:15 след полунощ съм тук, дойдохме от Люлин, Секция 075. Събрани сме жени и мъже между 17 и 55-годишни. Всеки е седнал някъде, вдигнал е крака, преуморен, подпухнал, пием течности, сандвичи... И всичко това за между 70 и 100 лева!"

"Лично аз се водя на борсата, но това приключение ще ми коства изключването, защото не знаех. Информирана бях, че трябва да се отпиша в самия ден за гласуване, вчера, в неделя", сподели Снежана.

"Написах плакатите и тръгнах, а хората ме подкрепиха. Ние сме хора и виждайки жени да мъкнат по три чувала с бюлетини, които са доста тежки, пък и толкова часове на изборния ден. След това преброяване, описване, идване дотук, а и самото чакане. Вие не бихте ли постъпили така?", попита тя.

По думите й трябва да има някаква справедливост, най-вече човешко отношение към чакащите вътре в залата.

"Като тръгнах с плакатите, зад мен се чуха реплики от полицаите, които са вътре, че не трябва, че не е желателно това да го правим, не можем това да си го позволяваме...", допълни Снежана Чаева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво искате от ГЕРБ, половината са възпитани като членове на БКП. За тях е важно като гепят властта да краднат колкото могат. Вто защо още не бяха започнали преброяването и те обявиха "победителите". Нема нищо по-гадно то бивши *** и агенти на ДС да станат демократи и усетят сладостта от пткраднатото. Тези избори са цирк за наивници, с купени медии и журналисти. Хората в Арена изнемогват но кретеноидите от ГЕРБ ги изоставиха, не им трябват повече. Нема Цуцко, нема Тикваров, заети, мушат се
39
1
 
4
 
! Отговори
макето преди 8 години
наздраве дружина а за изборите ............ *** работа седнали партийките да си играт на тука има тука нема
38
0
 
7
 
! Отговори
Обяснение преди 8 години
До от Сидни Ав$тралияТи нямаше ли да си по бизнес тази седмица г-н Пернат? :) Или бизнеса много да почака, щото са много важни новините тук?
37
4
 
0
 
! Отговори
до 45 преди 8 години
И после в ареста за по 7 години.
36
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирано от ГЕРБ.;)и да не забравите на следващите избори пак за тях,докато не остане жив българин в тая герберска *** хахахааа
35
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И колко са и платили на тази сладурана? Били работили нощна смяна и са се преуморили? От това ли реве. Лекарите в Германия карат 24 часови смени, които продължават често до 27, понякога и до 30! Те са натоварени, както умствено, така и физически. Как мък някой не изкара плакат, че имало жертви. Как умира човек за 7 часа среднощен труд? Ай сиктир с тази изпростяла и корумпирана нация.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-*** е, че заради тази организация и защото колабират един след друг са скупчени толкова автомобили на бърза помощ, че да не дава господ в този момент на някой случаен, от краен квартал, например да му стане лошо, да забрави за линейка, че СИТЕ СА ПРЕД АРЕНА АРМЕЕЦ! После резултати ще обявяват, пародия та дрънка!
33
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откачат русофилските боклуции и това е чудесно. Отново, за пореден амнайсти път са размазани от ГЕРБ и не могат да си намерят място горките :)
32
2
 
30
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Реално цялата тази галимация има много добро и бързо решение.Като ще е такава организацията и като така ще ги мачкат хората в Арена Армеец, що ли не се съберат всичките там, да направят една камара с чувалите с бюлетините и да драснат една клечка на това безумие?Така ще си върнат за безумието и малтретирането на което са подложени и ще се разбере истината по белия свят, всички ще има да ни гледат демокрацията.
31
0
 
31
 
! Отговори
избягал преди 8 години
Самият факт, че като стадо са наврени там и им се казва да са послушковци и да чакат да им дойде редът след 18 или 26 часа, говори за лоша организация именно на ЦИК. Дори и по 500 лева да дават, не е редно да протича така предаването на протоколите. Хора докато не разберете, че може да се изисква качество и за 2 лева, няма да се промени държавата ни.Защото сме бедни така било в България, а истината е че, защото е така , затова сме бедни.
30
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гаранция че герб ще е вечно на власт освен ако хората не направят преврат и свалят това правителство , явно измамите са огромни и лисчетата са напечатани предварително,просто подменят торбите,на предните избори ако се сещате бяха намерили няколко чувала с бюлетини пред ндк на следващия ден които изобщо не ги отчетоха, щом не са ги търсили значи са ги заместили с други
29
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 лв на ден си е сериозна сума така че да си траят пък и не носят никаква отговорнос тЛекарите дежурят за жълти стотинки
28
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 38Радвай се на новото БКП, с абревиатура ГЕРБ! Друго не ви остава.
27
0
 
15
 
! Отговори
До 36 Винету преди 8 години
16 от членовете на ЦИК са назначени от Плевнелиев, а ръководството на ЦИК - 4 души, са избрани от предишният парламент.
26
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е: Защо се отнасяте с тези хора по лошо от колкото с БЕЖАНЦИТЕ?Да се чучвстваме ТРЕТО КАЧЕСТВО ВЕЧЕ?
25
1
 
11
 
! Отговори
Факелекшънс преди 8 години
Закривай!!!
24
16
 
15
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До 22 ненормалник. Само че този процес се организира и управлява от ЦИК, в която ГЕРБ има 1, повтарям - 1 член, а шеф е Ивилина Василева, протеже на Мая Манолова и назначена от БСП.
23
1
 
10
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
що бе и ти ли вярваш на статистиката , то ако ще отразяваме вота по статистика можем поне да не харчим пари за избори
22
2
 
18
 
! Отговори
Тъпо, Нали? преди 8 години
И след цялата тази дандания и простотия, ще обявят след няколко дни, че референдума не е валиден, защото не достигнал тези и онзи резултати и избирателната активност през не знам си коя година е била еди какъв си.Имате ли усещането, че вървим в лабиринт. Че някакви хора ни клатят и клатят, а други не гласуват, а трети просто напускат . Вие от кои сте? Защото, аз мисля, че ако живея в страна на тапънари и не взимам мерки и не се заявявам или напускам родината, значи и аз самият съм ***
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай *** прави избориКъде сега е главният прокурор, за да иска сваляне на имунитети?Няма го...Какви честно проведени избори...