Сърбите питат: Как за Каталуния не може, а за Косово – може!

Сърбия готви писмо до ЕК може или не може да се прави сравнение
3 окт 2017 11:52, Елка Василева
255
Сърбите питат: Как за Каталуния не може, а за Косово – може!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

След референдума за независимост на Каталуния и позицията на Европейската комисия, че референдумът е незаконен, вероятно вече е ясно колко трудно е да се запазва независимостта на Сърбия, заяви сръбският президент Александър Вучич.

Въпросът от всеки гражданин на Сърбия към ЕС днес е – как така в случая с Каталуния референдумът за независимост не важи, а в случая с Косово отцепление е възможно,  и то без референдум, каза Вучич в отговор на журналистически въпрос.

Той заяви на пресконференция, че Сърбия подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Кралство Испания, както и Испания е подкрепяла и подкрепя териториалната цялост на Сърбия. /Испания не е признала Косово за независима държава- бел.ред./.

Още по темата

"Как обявихте за законно отцеплението на Косово, дори и без референдум и как 22 страни от ЕС легализираха това отцепление, нарушавайки европейското право и темелите на европейското право, върху което се основава европейската политика и политиката на ЕС", постави въпрос Вучич на пресконференцията с гръцкия президент Прокопис Павлопулос.

"И какво, сега като отида в Брюксел, кой въпрос да поставя? Защо ние, сърбите сме най-зле третирани?", каза още сръбският президент.

"Как Каталуния не може, а Косово може, на това за сърбите никога няма да има отговор", заяви Вучич.

Световните центрове на властта си играеха, когато си мислеха, че могат да прекрояват границите на Балканите, тъй като регионът не е част от ЕС, а сега, когато "мечката дойде пред тяхната врата", е, сега ситуацията е много сериозна, каза Вучич.

Това е най-добрият пример за двойните аршини и лицемерието на световната политика, заключи сръбският президент, цитиран от РТС.

Президентът и правителството на Сърбия ще се обърнат към Европейската комисия по повод позицията, че случаите с Каталуния и Косово не могат да се сравняват, с писмо, с което ще се поиска отговор на редица въпроси в тази връзка и преди всичко – дали за ЕС важи едно международно право или съществува някакво друго международно право, което важи за всички останали държави, които не са членки на ЕС. Това заяви междувременно пред журналисти премиерът на Сърбия Ана Бърнабич след проведени консултации при президента Вучич, предаде Танюг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен............Сърбите винаги са били ПО-КАЧЕСТВЕНИТЕ балканци. *** е най-миризливият и противен екземпляр от Балканите...Русофилите винаги сте изпитвали перверзно удоволствие когато плюете по България и българите и да възвеличавате сърбите. Само, че си забравил да кажеш, че споменатите от теб качества притежават единствено руските мутации на ***.
111
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е изнинадан от късата памет на сърбите, които запалиха най-кървавиия конфликт в света, в разпадаща се Югославия, след Втората световна война.Сърбите извършиха нечувани кланета, разрушиха стотици градове и села, изнасилваха масово и проведоха етническо чистене над несърби, придимно над албанцште.Затова автоновната република Косово от б Югославия, стана независима държава, както останалите югорепублики.
110
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса е МНОГО ДОБЪР!!!!Сърбите винаги са били ПО-КАЧЕСТВЕНИТЕ балканци.*** е най-миризливият и противен екземпляр от Балканите.
109
1
 
22
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Щото в Косово има амуджи и на Балканите трябва да пламне война !!! А в Европа трябва да е спокойно и да продават оръжие !!!
108
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руското мекеpe Вучич го знаем какво ще излае, не се различава от българския си аналог Радев. Но какво мисли премиера на Сърбия Бърнабич? Или нейното мнение не се смята от русофилите за меродавно защото има нетрадиционна сексуална ориентация.
107
6
 
7
 
! Отговори
българи идиоти преди 6 години
Сърбите ти виновни. Кой призна Македония- Ж. Желев. Айде пиши по форумите.
106
3
 
20
 
! Отговори
сърбофоб! преди 6 години
Крал Марко е син на крал Вълкашин от сръбският род Мърнячевич. Който твърди, че въпросният най-верен турски васал (загинал в битка срещу християните, под турско командване!) е българин да има много здраве и дълъг живот за да има много време за четене...!!!
105
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крали Марко е българин. Обаче не е положителен герой, той ни е предал на турците, както и цар Иван Шишман. Сърбите са върли шовинисти и очакват, че другите ще им мълчат. Но наглостта се отговаря с наглост, а сръбската наглост е огромна. Сами си унищожиха държавата сърбите и ако продължават да лаят ще останат само с Белград и околоността. И без това, това са реалните етнически граници на сърбите.
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlackradioАми чети, няма да ти навреди.
103
1
 
16
 
! Отговори
Албанец преди 6 години
От Сърбиа страда всички на балкана,наи ощетена е България обиха много българи и си е факт .Поздрави
102
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниш е хубав, български град. Ходил съм там. Сърбите ни го откраднаха. Всъщност сърбите много обичат да крадат чужди територии.
101
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой пита ли ги тях как създадоха изкуствената държава и нация Македония и с цената на колко български живота?
100
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е по средата. Косово не трябваше да се отцепва, оттам излезе духа от бутилката и сега спиране няма, последваха - Крим, Каталуния. Сърбите имат най-голяма вина за разпада на Югославия, защото са шовинисти и искаха да командват всички в Югославия. Другите нации също имат вина, щото са националисти - албанци, хървати. Всеки национализъм е вреден. А Европа и САЩ имат най-голямата вина, те наистина имат двоен аршин и неведнъж са го доказвали! Всички са виновни, така че сърбите да не лаят!
99
13
 
6
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
До ODESSA...............Хитлер е предлагал да заменят сина му, обикновен лейтенат срещу фелдмаршал.....Пренасяш пиянските приказки от Копринка за величието на Сталин във форума, ***. Нищо общо няма с действителността. И с кой фелдмаршал по-точно е искал да го разменят?
98
4
 
23
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Да защитаваш наглите и крадливи сърби, които са заграбили толкова много българска земя, означава че си или МАЛОу.м.е.н или чуждо М.Е.К.Е.Р.Е. Не забравяйте, че преди да ни откраднат Западните покрайнини, подло ни отнеха Македония, където издевателстваха над местното население, а преди това ( след руско-турската война ) присъединиха Поморавието с редица български градове - Ниш, Пирот, Враня и т.н. Или там е имало сърби? Историята четете, юроди!
97
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко което е зле за Сърбия е добро за България! Няма друг славянски народ на света не на балканите които така да е унищожавал и кал българите както сърбите.Сръбския терор над българите е по голям и от турския а в Македония избиваха всеки които се нарече българин и по този начин създадоха изкуствена нация на основата на българите това не се е случвало никъде по света.Така че не ронете сълзи за тях.
96
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** са по съвместителство и сърбомани и хвалят "юначните" сърби. но само при положение, че са против ЕС и НАТО.
95
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питай Путин, защо за Крим може, а за републиките в Северен Кавказ и Татарстан неможе :) ама гледай да не ти се разсърди и да ти спре рублите
94
3
 
10
 
! Отговори
ДО КО? - - НЕ ! преди 6 години
ти да не си му светил на баща му , кога го е правил , , та знаеш какъв е крали Марко ?Сърбия и крал ДУШАН И СТЕФАН СЕ ПОЯВЯВАТ ЧАК КЪМ 16 ВЕК- - - - Щото може и да е българин от МАКЕДОНСКА БЪЛГАРИЯ , , , , ЩОМ И БЯЛГРАД- СТОЛИЦАТА НА СЪРБИЯ Е ОСНОВАН ОТ БЪЛГАРИ , , ,И ЧАК ДО АЛБАНИЯ И АДР. МОРЕ Е БИЛО БЪЛГАРСКО ?? А знаете ли братя българи , , колко български манастира има във АЛБАНИЯ ??ДЕСЕТКИ СА , , , , И ОЩЕ ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ ТАМ , ,СЛЕД 1000 ГОДИНИ !!
93
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите да върнат западните покрайнини после да питат пак същия въпрос._________сакън недей, Решетников и Гумен Гадев не са съгласни