Тема табу: Животът в бедност в богат Лондон

37% от децата в британската столица живеят в бедност
29 апр 2019 17:30,
207

В своите игри 8-годишната Индия живее в голям дворец и има широки стаи. В реалността обаче тя и семейството й живеят в малък общински апартамент и момичето дели стая с брат си. Всъщност, тя семейството сред късметлиите.

Майката на Индия, Софи, наскоро е останала безработна, а баща й работи в склад.

"Много ми се иска да мога да им предложа нещо повече", обяснява Софи пред DW.

Според преценките на различни хуманитарни организации около 700 000 деца, или 37% от всички малчугани в Лондон, живеят в бедност.

Причините за това са недостигът на социални жилища и постоянно повишаващите се цени на наемите.

Според различни неправителствени организации консервативното правителство в Англия игнорира проблема.

"От години насам социалните помощи не са увеличавани. Сега пък покрай Brexit биват игнорирани и без това многото проблеми в страната", казва Ейлир Уъдхисън от организация за защита на децата, живеещи в бедност.

Да бъдеш беден в богат Лондон е тема табу, а всъщност може да се случи на всекиму.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След "тя семейството сред късметлиите" загубих и малкото интерес да ви чета нeгpaмотщините.
62
8
 
9
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 5 години
Точно така, 12 часа е работата масово в офис, първото нещо коет подписваш като те назначат е че се отказваш от 48 часовата работа седмица ;)
61
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българска му работа 62Заплащането е бруто само ако си Self Employed и не работиш за агенция. Ако си PAYE данък, осигуровки и пенсионно са ти платени от работодателя. Както някой писа по долу българина е силно *** и неориентиран.
60
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бизнеспарко 6112 часа в офис.....от тук нататък не е нужно да чета защото Лъжата ти е МАЙКА! Тези ги разправяй на Слави Трифонов или стани съдружник на Бай Шиле.
59
3
 
5
 
! Отговори
българска му работа преди 5 години
ДО ПО-Долу коментиращите.Личи си,че Англията и други подобни са само в сънищата ви.Вие за данъци към държава,община и др. не сте ли чували,че тъй на ангро по български ги правите сметките.Заплащането е бруто!
58
12
 
42
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 5 години
Бях в Лондон шест месеца, работих в офис с немски език и имах начална заплата около 2000 паунда на месец.тогава имах едно детенце, сега са вече две и сме си в Бг.там не ми излизаше сметката - 12 часа в офис 5 дена в седмицата, два часа В ПОСОКА път всеки ден, ужасен стрес, гадно време и хора, храната отврат. Наем 1000 със сметки, 128 карта метро и бус, ядене на работа 200, това е преди разходи за семейството.. в София не плащам наем и с 2к лв съм по-добре. Това е моят опит оттам. Споделете и вие
57
8
 
39
 
! Отговори
До БГ преди 5 години
Хубавото в Лондон е че живее; здравословно - караш колело по 60 мин на ден до работа и обратно за да спестиш 10 паунда за транспорт, не пушиш, защото цигарите са по 9 - 10 паунда, и не пие' бира защото в магазина е 5 паунда. Верно че храната в Теско и Лидл, единствените магазини които може да си позволиш, е ефтина, и универсална, няма значение какво си взимаш, то има един вкус - на нещо.
56
12
 
34
 
! Отговори
Измама преди 5 години
Значи много е хубаво в Англия, заплатата ми е 1500 паунда ( 3500 лв) и плащам наем за една мизерна стаича, с още 6 талибана, на 50 км от Тауър Бридж. Докато у Софето взимах 2000 лева, живеех в собствена къща в центъра, и всеки в нашето семейство си имаше стая. Времето няма да коментирам, само който е живял там може да разбере.
55
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е че като се преместиш в бяла държава това не означава че си станал човек - за това трябва много образование, опит, трудолюбие и интелект - неща непознати на племената от индия...
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе даНе че няма бедни и в ЮК и по-специално Лондон. Ама точно тези бедни засега не ги мислете.
53
7
 
20
 
! Отговори
Да бе да преди 5 години
Тоя дето е писал статията е доста далече от истината.Първо, момче и момиче не могат да спят в една стая. Ако кансъла няма свободно жилище с 3 спални (защото не могат да спят и при родителите) дават на семейството хаус бенефит и те си наемат 3 бедрум къща.Също така дефиницията за бедност в Англия е че беден е този, който не може да си позволи 60% от начина на живот на средният англичанин. Включително забавленията, цена на автомобила, цена на къщата, ваканциите в чужбина, социалният живот
52
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50Сметката ти е вярна, ако си сам, млад, непретенциозен, и ти е писнало от България, ако можеш да живееш като хипар, и те кефи ужасното време в Лондон - е ОК. Ако искаш да имаш семейство, например жена и едно дете, трябва да избягаш от хипарията, и тогава че плащаш за малък апартамент в Голям Лондон ( час два от Темза) около 1200 паунда. Няколко са негативите : огромен град, мултикулти, само арабело, китайци, ччерни от цял свят, поляци и българи, ужасно време, ужасно скъпи наеми, те така.
51
2
 
12
 
! Отговори
V преди 5 години
Западния социализъм ще се спука като нашия ;) Англичаните решиха да не плащат вишото кетапостроене като въведоха ограничения ,после да не плащат партиини субсидии и кралицата накараха да плаща данъци ,а сега в опит да си спасят социализма искат и рекет на Брюксел да не плащат ,щото тия пари и без това не отиват за народите ,а за къщи за гости на богатите .Така или иначе квото и да правят накрая ще се спука балона като в Гърция Италия Франция Испания .
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д0 48Така е, имам колеги от 4-5 години тук не знаят в Макдоналдс да си поръчат.
49
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4660% от съвременните бели англичани са едни розови същества с голи глави и татуировки, за които единственото удоволствие е да се наливат с бира в пъбовете. Образованите хора там се обличат по съвсем друг начин, живеят в други квартали, говорят книжовно и без тежки диалекти близко до "received pronunciation". Има си я класовата идентичност и в днешна Англия, но не се набива толкова на очи заради относително богатата спрямо други страни работническа класа.
48
6
 
31
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Сайта ми изрза предния текст...Разликата е, че там живеете в 12 квадрата стаи, тук сме на по-широко (все още). Също и тук сме много по-близо до приятелите ни, семействата ни, земята ни... За къв бай *** ви е тая Англия ?
47
4
 
12
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Анонимен с цифрите:Ако сметката ми е правилна - 22 работни дни в месеца по 8 часа по 10 паунда на час са 1760 паунда, което е минимум (вероятно работите по 8+ часа на ден и 22+ дена в месеца). От тях махаме режийните 600+120+300+200=1220 и става 1760-1220 = 540 паунда на месец ви остават. Не знам това много ли е, средно ли, малко ли за там. Ако цената на живот "на 2 часа от центъра на Лондон" е същата като в София, то все едно да ни остават на месец по 1300 лева, което за нашите стандарти си е направо средна класа че и нагоре. Разликата е, че там живеете в 12 квадрата стаи, тук сме на по-
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45"В Британия не е имало революции. Работническата класа не е извоювала правата си."Я сега си изплакни очите и пак помисли! Ако не се сещаш ще те подсетя, само трябва да сравниш българския с английския работник, почни оттам и не пиши Тошови Правешници!
45
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Българинът работещ в Лондон в повечето случаи е ***, даже много ***! Не владее езика и не е в състояние да си потърси това което му се полага. Същото съм го виждал в Германия, Франция и Испания, език почти не се говори защото не се учи и всичко ни е криво и виновно. Нещата потръгват на секундата щом се проговори езика! Но, обяснявай го ти на кофраж-Пепо!
44
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великобритания преди да обяви че ше напуска тоя измислен ес, такива статии нямаше! на брюкселските милионери не им харесва че ги напускат!!!