След две дози от ваксината на Pfizer: Как се чувства 12-годишният Кейлъб?

Pfizer тества препарата си на деца между 12 - 15 години
Обновена: 16 фев 2021 08:02 | 15 фев 2021 21:00, Нели Христова
140
След две дози от ваксината на Pfizer: Как се чувства 12-годишният Кейлъб?
Снимка: БГНЕС

От Оксфорд и АстраЗенека планират да започнат клинични изпитания на ваксината си срещу COVID-19 върху деца над 6-годишна възраст. Сега Pfizer тества своята ваксина на деца между 12 - 15 години в университета "Дюк". Дози са получили вече 2000 малчугани, а сред тях е и Кейлъб Чънг.

"В началото на декември баща ми ми каза за изпитанията на ваксини и ми обясни, какво ще представлява и защо ще е добре да участваме в тях", разказва 12-годишният Кейлъб пред CNN. Неговият баща д-р Ричард Чънг е педиатър.

Момчето вече е получило двете дози от ваксината на Pfizer.

"Чувствам се напълно нормално. След като получих втората си доза почувствах няколко симптома за ден - два, като лека болка в ръката и главоболие. Но освен това, нямаше други странични ефекти", казва Кейлъб.

"Някои от моите колеги в университета "Дюк" бяха споменали, че ще участват в изследванията и разбрахме, че ще започнат и изследвания на възрастовата група от 12 до 15 години. Аз, като педиатър, от началото на пандемията призовавам децата да са на преден план в планирането и да получим ваксина за тях колкото се може по-рано. Като педиатър и като баща, бях много щастлив, когато разбрах, че започват тестовете. От година гледам Кейлъб как се справя в това тежко време. Наистина исках той да почувства, че може да направи нещо. Тази пандемия е много обезкуражаваща, особено за децата", разказва д-р Чънг.

Доктор Ричард Чънг и синът му обмислят, дали да се включат в тестовете близо ден, но ситуацията, в която светът се намира, мотивира Кейлъб да вземе участие в тестовете на Pfizer.

"Определо беше добра възможност да направя нещо през тази пандемия, тъй като постоянно съм затворен вкъщи, учейки онлайн. Да участвам в изпитанието на ваксината беше нещо невероятно, което можех да направя, за да се отървем по-бързо от тежестта на вируса", обяснява Кейлъб.

"Бях малко притеснен, защото не знаех как ще протече изпитанието. Чух, че ваксината е малко по-различна и че тестовете са по-различни от тези за другите ваксини в миналото. Но след като се запознах с цялата информация, всичко беше наред", казва момчето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"След две дози от ваксината на Pfizer: Как се чувства 12-годишният Кейлъб?"По-богат след превода в банковата сметка.
47
4
 
16
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Публикувано в ДНЕС.БГ : "От Оксфорд и АстраЗенека планират да започнат клинични изпитания на ваксината си срещу COVID-19 върху деца над 6-годишна възраст."Ще има ли статия и за това : Колко и кои ръководни кадри на АСТРА и ЗЕНЕКА са ваксинирани досега?! Поименно с всички подробности, ако може!
46
3
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Алоуу! На кой му дреме как се чувства някой си Кейлъб Чънг!?
45
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Уошингтън Ървингблагодарско за поздравленията!..И да,"Да са купува еджипшън котон",както и..ЯЙЦА1...
44
0
 
14
 
! Отговори
Бау бау бау преди 3 години
Ей, куче-пропагандист, я кажи, какви други корона-вирусни инфекции са били успешно предотвратени с ваксини?
43
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколкостотин (над 600) РЕГИСТРИРАНИ пукясали след евтаназионната псевдоваксина, само в САЩ... А колко нещастни старци ги пишат КОВИДСМЪРТ ден-два-три след отровата, само господ ще знае... Програмата върви по план, старите си слабоумните ще бъдат приключени първи. Бау, нали се записа.
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нищо против 12годишният Кейлъб да се ваксинират и 12 пъти ако иска.
41
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м/у другото,снощи са опитах да нацаливам жена си уж за "лека нощ",но всъщност "пъкления ми план" беше да я подготвя за...сещате се.-Е,заради двете "маски"-моята и нейната,не усетих нищо..Страхувам се да я попитам ТЯ дали е усетила нещо,щото си пада малко.."кибритлия".За всеки случай му сложих презерватив,щото "Корифеите на Заразата" така и не ни обясниха можем ли пипнем коварния вайрус мачкайки чаршафите..И моля,не ме издавайте на "Министъра" на Болестите и Погребенията!-Не спазих "двата мет
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35да! Купих си я от Кауфланд оня ден !
39
0
 
3
 
! Отговори
Срамежливия пердашко преди 3 години
До Анонимен 8Обърни и хастара, заеви ушаците. Не може да си сигурен, че една жена е твоя докато не я заковеш по гръб на бюрото. И после удри, тая мачка не е наша.
38
4
 
29
 
! Отговори
LOL преди 3 години
А баща му се чувства с няколко хилки по-богат, защото са му платили подобаващо да ескпериментира със здравето на детето си. Както казват германците - Ашколсун!
37
1
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
До там ли я докараха да тестват и деца...
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауТи защо не си направиш операция за уголемяване на чуена или да ти оправят чипия нос? Ще станеш брад Пит. Сигурно имаш и много други кусури..
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауКажи за тебе.Ти ваксинира ли се?
34
0
 
3
 
! Отговори
Уошингтън Ървинг преди 3 години
ПроСоТо, много поздрави от Йосарян. Пита, дали според теб не ни бъзика нещо с тоя Кейлъб, че цялата работа е като един голям майтап вече. Купувайте египетски памук, докато цените са ниски.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ни интересува това нас - нормалните хора?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чувства се като сираче, изоставено на произвола от родителите си.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доброволно е и със съгласието на родителите.
30
22
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
175 милиона са се ваксинирали до момента ... Няколко ДЕСЕТКИ починали. *** обаче не вярва :D
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велика е Catch 22