По две години затвор за всяка от пънкарките от Pussy Riot

Независимо от международната подкрепа, съдът определи ефективна присъда
Обновена: 17 авг 2012 17:16 | 17 авг 2012 17:13,
292
По две години затвор за всяка от пънкарките от Pussy Riot
Музикантките в съда днес. Снимка: Reuters

Трите певици от групата Pussy Riot Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич бяха признати за виновни от съд в Москва по нашумялото дело за пънк-молебена срещу Путин.

Всяка една от тях ще лежи по две години зад решетките в изправителна колония при общ режим, като мотивът за присъдата е хулиганство и грубо нарушаване на обществените порядки извършено с демонстрирана религиозна ненавист.  От присъдата ще бъдат приспаднати шестте месеца, в които девойките бяха в ареста.

"Действието е извършено по предварителен план, имало е провокации и оскърбителни действия в религиозна сграда, пред вярващи", заяви съдия Марина Сирова.

Още по темата
Съдът е установил, че "на 21 февруари Толоконникова, Самуцевич, Альохина и няколко неустановени лица с маски са се появили в Храма Христос Спасител в неподходящо облекло. Те отишли до олтара и с помощта на звукоусилваща апаратура и в продължение на минута са крещели обидни за всички присъстващи думи. По време на цялата акция подсъдимите явно и недвусмислено са показали своята религиозна ненавист и вражда към християнството".

Подсъдимите са нарушили обществените порядки, затруднили са нормалната работа на храма, проявили са неуважение към посетителите и служителите на храма и дълбоко са оскърбили всички православни, прочете още съдия Сирова.

Пред самия съд пък още от сутринта се провежда митинг, на който демонстрантите са издигнали плакати "Свобода за Pussy Riot" и "Русия без Путин". Той не е разрешен и има задържани. Сред тях е и бившият световен шампион по шах и опозиционер на сегашната власт Гари Каспаров. Той заяви, че няма представа защо е арестуван.

През последните седмици редица звезди се изказаха в защита на Pussy Riot, сред които Faith No More, Red Hot Chili Peppers и Мадона.

У нас също днес бе проведена акция срещу задържането на пънкарките, като неизвестни украсиха паметника на съветската армия с цветни качулки.

В Русия пък процесът отдавна придоби чисто политически характер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
2
 
7
 
! Отговори
Пусита или въджайни преди 11 години
Тия псевдобунтарки на хранилка на Сорос трябва да са благодарни, че им спасиха живота с трудовата колония, иначе навън щяха да ги пребият с камъни и дърве! Вижте им протестите: публични съвкупления по музеите, мастурбиране с пилета в магазините, сатанински крясъци в храм-светиня - ТИЯ *** ЛИ СА БУНТАРКИ????????
254
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко са им дали!
253
2
 
5
 
! Отговори
jimm преди 11 години
Това са "момичетата" от "Възстаналата п..."? Ами вижте и вие: Внимание, кадрите не се препоръчват за хора с нормална психика и морал! Внимание, кадрите не са подходящи за лица под 18 години! Бременната Толоконникова в публичен групов ... спектакъл, 4 дена преди да роди: v-retvizan2.livejournal/81515.html Другата "краде" замразено пиле, завирайки си го ... plucer.livejournal/281211.htmlРуските власти са объркали мястото - тези са си точно за спец. отделение в психиатрията!!!
252
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
К'фо искате вие бе. На тия девойки са им платили да го направят, вие се чешете и ги осъждате. Нашите какви по-големи поразии направиха за пари! Ми то така 90% от Народното събрание требе да иде в затворо! Виа нормални ли сте?Правилно писа другаря Костоф на Путин...
251
3
 
10
 
! Отговори
На кладата!!!!! преди 11 години
Тия "Бунтуващи се влагалища", както се превежда *** Riot от английски, не са никакви момичета и жени, а САТАНИНСКИ ИЗЧАДИЯ.Може ли нормална жена да се снима в порно, бременна в деветия месец, да си навре замразено пиле в п ... и да пее гола в Православен храм?????? Две години затвор си е много лека присъда, даже. Тия ВЕЩИЦИ трябва да ги изгорят на клада!!!
250
3
 
5
 
! Отговори
еж преди 11 години
Държането им показва проблеми с психиката и себевъзприемането!Какъв бунт са тръгнали да правят, след като са се кръстили *пу-ки*?Правилно са ги осъдили, а западняците да не се правят на ощипани, защото, защитавайки ги, защитават анархията!
249
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който е бил в Съюза знае, че не трябва да се еб.ва с три неща - първото е църквата, втрото е културата и третото е властта. Много са чувствителни на тази тема и прошка няма. В случая и трите неща засегнаха и ако нямаше международен политически натиски щяха да отнесат максималните присъди.Горките хубавелки като излезат ще са развалини. Лежалите по руски затвори излизат като болни от рак, защото там не ги хранят, не допускат външна храна, държат ги в нечовешки условия и пълно с инфекциозни болести
248
12
 
3
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
ДА ВИ Е** И ЦЪРКВИ,И ПРЕЗИДЕНТИ,И ИНСТИТУЦИИ,И РЕЛИГИИ,И ВСИЧКО КОЕТО МИ ПРЕЧИ ДА БЪДА ЧОВЕК.ПОВЯРВАЙТЕ МИ-ТЕЗИ ФАЛШИВИ ПРОРОЦИ И ИНСТИТУЦИИ,МН МН СКОРО СИ ОТИВАТ.ИЗМЕТЕНИ СА ОТ НАРОДИТЕ...КОИТО СЕ ПРОБУЖДАТ...НЕ ЗНАМ *** ЛИ,ОБАМОВЦИ,ИЛИ ПАПИ И ПАТРИАРСИ-ЗНАМ-ИВА ДЕН В КОЙТО ЦЕЛИЯ ОБЕДИНЕН СВЯТ ЩЕ ИМ ПОКАЖЕ ЕДИН ГОЛЯМ С*ЕДЕН ПРЪСТ...И ПОЛИТИЧЕНЦАТА,,БАНКЕРЧЕТАТА,ПАПЕНЦАТА,ПОПЧЕТАТА,ХОДЖИТЕ И ДЕПУТАТЧЕНЦАТА,МАГНАТЧЕНЦАТА И КОРПОРАЦИЙКИТЕ ЩЕ ОСТАНА С ЕДНО ПРЪСТЧЕ У Г*ЗОТ..ПОСЛЕ ЩЕ ГО ОБЛИЗКАТ
247
9
 
2
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
А И ЦЪРКВАТА-ПРАВИХ И ЕВАЛА-ЗА ТОВА ЧЕ ИСКА ДА СМЕКЧАТ ПРИСЪДИТЕ..НО ЯВНО ВСИЧКО Е МАСКА-НЕКА ИСКАТ ТОВА СЕГА-СЛЕД ПРИСЪДИТЕ...АКО СА ХРИСТИЯИ ВЪОБЩЕ,А НЕ ФАРИСЕЙСКИ ***...МНЕ-ВСИЧКО Е МАСКА ЗА ПРЕД СВЕТА,ПОСЛЕ ПЪТИЩА МНОГО...ЩЕ ИЧАКАТ ДА ГИ ПОЗАБРАВЗЯТ-И ГЛЕДАЙ ТИ ТОГАВА КВО ЩЕ ИМ НАПРАВЯТ...ДА ВИ *** И ЦЪРКВИТЕ,И РЕИГИИТЕ,И ИНСТИТУЦИИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ....ФАК ЯЯЯЯЯЯЯ
246
12
 
4
 
! Отговори
svetozar.christoff преди 11 години
ЕТО ЗАЩО В МОМЕНА РУСИЯ Е ЕДНА ДИКТАТОРСКА ОЛИГАРХИЯ...ЕСЕСТВЕНО *** НЕ КАЗВА НИЩО,АКО БЕШЕ МЪЖ НА МЯСТО-ЩЕШЕ ДА ГИ ОСВОБОДИ,НЕ ДА МЪНКА ПРЕД СВЕТА...НО НЕ СЛУЧАЙНО СЕ КАВА ПУТИН...БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО КРЪСТЯТ ВЛАДИМИР ***...***....
245
6
 
9
 
! Отговори
до 269 преди 11 години
Много си прав! Немското законодателство предвижда за такива деликти до 3 години затвор и парична глоба. Но, защото е Русия, а на много хора не им харесва, че руснаците се оправиха, направиха едни сравнително грозни (които са били там знаят, че съм прав) и некачествени пуссис героини. Помня, как през 2000г. децата в Москва се биха за 10 копейки които изпуснах, а днес 1кв м там струва средно 5-6.000дол. и заплатите са яко над средно европейските. Разбира се Москва не е Русия, но са по-добре от нас
244
18
 
3
 
! Отговори
999 преди 11 години
Не знам как пеят момичетата, но изцяло ги подкрепям! Долу Путин, църквата, мафията и въобще религията, м/у които поставям знак за равенство!
243
13
 
2
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 11 години
ми мноо ясно. християнството е гнусна и лицемерна религия!
242
6
 
33
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Хората май в последно време изразяват подкрепа само на просташките неща ,на подобни прояви като тази ,на гей паради и пр. ! Въпреки ,че съм атеист ,не одобрявам стореното от тези хулиганки ,да влязат в храм по време на молебен и да си покажат простащината! Щом искат да протестират срещу Путин или който и да било ,има си други начини ,иска се разрешение за митинги,протести и пр.! МЪЧНО МИ Е КАТО ГЛЕДАМ КАК ХОРАТА ДОРИ И ПРАВИТЕЛСТВА НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ПОДКРЕПЯТ ТЕЗИ ПРОСТАЧКИ !
241
10
 
24
 
! Отговори
войн преди 11 години
Грозни ***,никой не ги ***,и те се правят на интересни! В Сибир другарю Путин,там им е мястото!
240
5
 
17
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Дреме и на Русия какво плямпат *** и гъзоблизците им!Трябва да съдят и подстрекателите спонсори!Народа казва "Когато си до уши в ***,не отваряй си устата"!Отнасясе за всички пишман демократи!
239
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
UK преди 2 часалицемер, в САЩ богатите са също много по-малко от бедните, айде две шепи са, само че на мексиканеца в кофите не му пука, че в Русия богатите са само 1 шепа, това е същността на капитализма, като в природата - алфа мъжкия и женската са 2 вълка и ядат черния дроб, останалите ядат какво остане и главно работят
238
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не разбрах откъде им излезе името пънкарки на тези уставни на вид комсомолки. Предполагам че ако някоя от тях беше излязла с зелен гребен щяха да й се накачулят два обора тайни ченгета от най-деградиралите.
237
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
па да
236
4
 
9
 
! Отговори
надзирател преди 11 години
Тая най- отдясно бих я изплющял ...