Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война

"Има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия"
Обновена: 29 мар 2018 10:43 | 28 мар 2018 16:30, Елка Василева
224
Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война
Снимка: архив, Reuters

Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с нервнопаралитично вещество във Великобритания може да доведе до положение на Студена война, предупреди руският посланик в Австралия, цитиран от ДПА.

Най-малко 24 страни и НАТО гонят общо над 140 руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри. Великобритания твърди, че нападението е било заповядано от Москва и че е било извършено с разработено от Русия нервнопаралитично вещество, припомня агенцията.

Още по темата

Пред журналисти руският посланик в Канбера Григорий Логвинов днес каза, че има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия и той е започнал, когато страната е станала по-независима след 90-те години на миналия век.

"Ако Западът продължи да следва този курс, се опасявам, че може да се окажем в ситуацията на Студена война", предупреди Логвинов.

Посланикът каза, че двамата служители на разузнаването, които Австралия вчера обяви, че ще изгони, са "напълно законни дипломати от кариерата".

Той постави под въпрос и случилото се с баща и дъщеря Скрипал, които са в болница в критично състояние.

Кой е виждал Скрипал след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински доклад, подкрепящ политическите изявления, че те са отровени с предполагаемо нервнопаралитично вещество?, запита Логвинов и подчерта, че Русия няма причина да се интересува от двойния агент.

"Скрипал беше осъден, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е интересен за Русия", добави той.

Посланикът каза, че руският президент Владимир Путин чака препоръки как да отвърне на масовото експулсиране на руски дипломати.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, руснаците са повече в НАТО отколкото ние. Те имаха до сега 30 души в щабквартирата на НАТО, а ние не знам дали имаме трима.Освен това, откакто сме в НАТО около базите им в България се напълни с руски бежанци, които не се страхуват, а наш *** се стряска !Нали ако излеземе от НАТО и руснсците ще духнат, че няма кой да ги пази !
113
5
 
12
 
! Отговори
Трябва преди 6 години
Трябва да излезем от НАТО, защото не съм сигурен, че Анонимния русофоб ще застане с гърдите си да ни защити от бомбите.
112
3
 
10
 
! Отговори
до Анонимен 127 преди 6 години
Няма професия "освободител", но има професия Анонимен русофоб.
111
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Азиатските сатрапи се забъркаха в нова студена война от която знаем вече каква ще е развръзката...
110
1
 
2
 
! Отговори
до Анонимен 126 преди 6 години
насякъде има ...кии, даже някои хора са такива.
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби - Опитваш се да манипулираш но безуспешно .
108
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата опорка на полезните идьоти е да излизаме от НАТО :)Защо бе главоци ?
107
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците с тая професия освободител все си нямат късмет !Таман освободят някой, направят паметниците, и а..а да се забратушкат и тоя от благодарност почне да ги гони, като империалисти по съветско време!А в Сирия и паметници няма да има,...най-много наще русофили да изпраскат на вагнеровци някой паметник тук-там из българско за освобождението ни от тероризма !
106
3
 
5
 
! Отговори
до 124 преди 6 години
Камъка е много мек!
105
18
 
8
 
! Отговори
сибирските диваци преди 6 години
този път удариха на камък !Не предполагала такава силна реакция от запада !Сега вече са напълно изолирани дипломатически , скоро ще последват и още икономически санкции и сибирските диваци ще станат още по-мизерни отколкото са сега !
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Боби! Ако тоя бинарен газ не може да утрепе два Срипала защо въобще са го разработвали!?
103
8
 
5
 
! Отговори
полезните идиоти преди 6 години
винаги губят студените войни ,които винаги сами предизвикват !
102
4
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 112Анонимни Убитите "часници" Руснаци са потвърдени от САЩ76 са загиналите в Кемерово не си слушал последните новиниВ Донбас наистина няма Руски Военни 4 години една сателитна снимка не показаха един военен не плениха18 часа след като РФ се появиха в Сирия вече имаше НАТО снимки на самолетитеАз съм ОЗ от Химически Войски на Българската Армия Казвам го в прав текст Ако Скрипал са обработени с нещо като "НОВИЧОК" и двамата са намерени след време (10-20 мин) Трябваше да са МЪРТВИ!
101
3
 
13
 
! Отговори
Точно преди 6 години
Трябва да излезем от НАТО, защото ще бъдем смачкани от движенията на големите. Никой няма да ни пази или пощади.
100
2
 
23
 
! Отговори
Точно преди 6 години
НАТО ще ни навлече беля, не ни трябва. Ча по-скорор трябва да излезем от НАТО.
99
22
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До кога света ще играе по гайдата на жужето?Всичко си има лимит!
98
24
 
7
 
! Отговори
Дядо Ваньо преди 6 години
В момента в който напуснем или ни изгонят от НАТО, а след това и от ЕС, България ще бъде изядена от Мечката и Сивите вълци. Путин и Ердоган са си я разделили. Целта на обезбългаряването чрез руска корупция, сиромашия и простотия/представяни като заговор на Запада/ е да бъде заселена с руснаци турци и да бъде поделена и ликвидирана като държава. Западът има силен интерес от силна европейска България, включително обединена с Македония, като бариера срещу Русия и Турция/ако се обърне срщу Запада/ .
97
6
 
17
 
! Отговори
сова преди 6 години
Путин води с обиколка преди англичаните. Сега ги обвинява че са отровили руски гражданин и иска доказателства че не са. Може да ги даде и на международния съд.
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 97"Аз щи дам аргументи"--------Нищо не можеш да дадеш... щото нямаш за даване. Никой не е виновен на България, че в две световни войни участва на грешната страна и като резултат 2 национални катастрофи. Сега е на път да потрети тази грешка, за успокоение - няма да е сама. Нали знаеш как се нарича човек който 3 пъти си чупи кратуната в едно и също гребло...?
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ако Скипал и дъщеря му са умрели преди 5 год от инфаркт някъде и сега търсят двойник на Скрипал за да го отровят и да представят надеждни снимки .