Отношенията обтегнати: Русия гони 60 американски дипломати

Закрива генералното консулство на САЩ в Санкт Петербур
29 мар 2018 22:41, Петя Славова
170
Отношенията обтегнати: Русия гони 60 американски дипломати
Снимка: БТА

Русия гони 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на САЩ в Санкт Петербург, в отговор на решението на Вашингтон да изгони 60 руски дипломати и да закрие руското консулството в Сиатъл, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

Още по темата

Лавров добави, че същите реципрочни мерки ще бъдат взети спрямо всички останали страни, изгонили руски дипломати във връзка с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия във Великобритания, пише БТА.

Руското външно министерство уточни, че Москва е обявила за персона нон грата 58 служители на посолството на САЩ в Москва и двама на генералното консулство в Екатеринбург за "дейност, несъвместима с дипломатическия им статус".

Американските представители трябва напълно да освободят сградата на консулството в Санкт Петербург не по-късно от 31 март. Обявените за персона нон грата дипломати трябва да напуснат Русия до 5 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: САЩРусиядипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 99 Разбира се, че ще му е лошо на всеки украинец в Крим да слуша военните руски машини в небето! Трябва да се свиква обаче!
91
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТ"Практиката показва че като си тръгнат руските дипломати обикновено на тяхно място идват руските танкове."Русия превърна Крим във една огромна военна база в която постоянно, денонощно се правят учения със самолети, танкове и хеликоптери. На местното население му е писнало от това, но който си отвори устата бива пребиван в руските военни комендантства. Там вече няма нормален човешки живот. Дори е по-лошо от окупация. Това е реалността в Крим другарю сидеровист.
90
0
 
1
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
ХА ХА ХАИам едеин въпрос !!Кой е третия!!!!!!Правелния отговор е България!ха ха ха
89
0
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 95 Зоро Имам един хубав лаф за твоя пост" И ти си прав, ...и ти си прав!"
88
3
 
9
 
! Отговори
Хопа преди 6 години
Крим е Русия. Скоро западната театрална постановка ще заглъхне. Всичко ще си дойде по местата. Мисията извинявайте, сгрешихме започва с посещението на френския президент в Русия. Любопитна подробност - на световното по футбол в Русия с решение на ФИФА няма да има нито един английски съдя.
87
0
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 6 години
До АТАКИСТЗащо се опитваш да спориш с празни глави? Все едно е да наливаш вода в каца без дъно. Това са хора със злоба които освен да говорят профански език нямат капка интелект. Аз дори не си правя труда да им слагам и минусите.
86
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Светът се разделяТова е много хубаво че светът се разделя. За да видите вие пунтинофилите под 30 години какво представлява вашата Русия. До сега под влияние на руската агитация и фашистка демагогия си изградихте мненито че Русия е нещо равнозначно на САЩ. Сега ще проумеете както ние по-старите преди 50-60 години че Русия е една бедна, гола, боса и изостанала държава поддържаща имидж сред немислежите хора единствено с безкрайни лъжи, пропаганда и демагогия.
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Практиката показва че като си тръгнат руските дипломати обикновено на тяхно място идват руските танкове. После що пак половината Европа е под руски ботуш. Това е много *** кампания. Руснаците нямат сплашване, само се наимат още повече. По умно е Запада да направи няколко метана на Путин и да го спечели на своя страна. Китай няма шанс ако Запада и Русия се обединят. Тръмп го знае много добре но идиoтитe демократи не му дават да го направи. Запада и Русия ще се унищожат и Китай ще владее света
84
7
 
5
 
! Отговори
защо в Крим преди 6 години
болшинството са руснаци ?Защото Сталин изби татарите и на тяхно място засели руснаци !Така руснаците завладяват чужди територии !
83
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ се гаврят с коччинката както си искат. Вашингтон може да си позволи да изгони всички руски дипломати и това няма да повлияе по никакъв начин на положението в щатите. От друга страна ако Москва изгони американските дипломати наказва собственото си население. Учудвам се, че шахматиста толкова лесно пак се хвана в този капан.
82
1
 
7
 
! Отговори
СУВОРОВ преди 6 години
завладява КРИМ от турци и татари, а НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА го прави МАРШАЛ
81
2
 
10
 
! Отговори
333 преди 6 години
Историята и настоящето на Американският банков и военен комплекс са олицетворение на най тъмната страна която човечеството познава. Аз не мисля и да се впускам да убеждавам другомислещите дали съм прав или не. Доказателствата са всекидневни и не е трудно да се намерят ако желанието съществува. Да поддържаш Американската политическа линия е признак на неинформираност или чисто и просто на загуба на всякакъв човешки морал и продажба на твоят дух ако господ ти е дал въобще нещо.
80
4
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Ако е в окупация Крим, щеше да има по улиците на целия Крим руски войски. Крим в момента е мирен полуостров където съжителстват украинци и руснаци. Никаква армия, никакво военно присъствие! Разбра ли, бе, *** неземен?А иначе Путин си го взе без съпротива. Сега кажи как така се окупира една територия без съпротива?Да не би защото украинците знаят, че тя е изконно РУСКА поначало? М?Кавaл!
79
13
 
5
 
! Отговори
Крим е украински преди 6 години
Още през 1954 г. руската държава дава Крим на Украйна съвсем законно с подписани договори ! Никой не е хващал Никита Хрусчов за гушата да подписва този договор !
78
4
 
10
 
! Отговори
ХА, ХА АНИМАЦИЯ преди 6 години
Щом само от една анимация англосаксите напълниха гащите....
77
6
 
10
 
! Отговори
Светът се разделя преди 6 години
САЩ искат да прекъснат всички връзки на Русия с Европа а ЕС да купува газ отвсякъде другаде но не и от Русия. САЩ също иска да прекъсне всячески и връзката на Китай с Европа т.е. пътя на коприната. Обособяват се пак два лагера но още не е свършено всичко. Току що Китай посрещна СК лидер а Северна и Южна Корея имат отделна среща. Япония от своя страна не изгони руски посланници така че не се знае и те с кой ще тръгнат, като от географско и стратегическо отношение те са по близо до Кирай и Русия.
76
7
 
11
 
! Отговори
ПЕТАТА КОЛОНА преди 6 години
на американското влияние в РУСИЯ ще бъде ликвидирана. СКОРО и В БЪЛГАРИЯ
75
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не можаха да направят ядрен двигател за крилата ракета... Защото става въпроос за Мнооого високи технологии, нови материали, мнооого наука....Става въпрос само за....анимация
74
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТ"Окупация знаеш ли какво е, бе ***?"Това което е в Крим е чиста проба руска окупация на украински Крим. Това си го набий хубаво в празната атакстка глава, поне една верна мисъл да има в нея, а не само путинофилски демагогски клишета.
73
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хе Хе ХеХе-хе-ме-хе всички русофили ще го дyxате заедно с вашата изостанала Русия и пpocтака вожд Путин.