Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети

Радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот
20 ное 2018 11:45,
386
Руските кораби с "уникални" свръхзвукови ракети
Снимка: Reuters

В най-скоро време новите руски военноморски кораби ще получат свръхзвукови далекобойни ракети, с които ще могат да свалят крилати и балистични ракети на стотици километри разстояние. Ще се сдобият и с възможността да прехващат противникови палубни изтребители, още докато излитат - "още над самолетоносача", пише "Известия".

Още по темата

Източници от министерството на отбраната в Москва информират, че изпитания на новите управляеми боеприпаси за "уникалните" руски зенитни комплекси "Полимент-Редут" са насрочени за идната година. Експерти твърдят, че тези ракети радикално ще увеличат бойните възможности на руския флот, по-специално в отбраната на стратегически обекти.

Точните тактико-технически данни на новите оръжия още не са огласени, но вестникът предполага, че ракетите ще могат да поразяват аеродинамични цели на разстояние до 400 км и на височина до 35 км. Така новите руски фрегати и корвети ще получат според него "дълга ръка", с която ще могат да изграждат безопасна зона с радиус няколкостотин километра около морски и сухопътни обекти. Зона, непреодолима и за крилати, и за балистични ракети, дори за дронове, изтъква изданието.

Руските въоръжени сили отделят максимално внимание на противовъздушната отбрана, отбелязва "Известия". В момента армията на Русия разполага в Крим автоматизирана система за управление, която ще свърже всички средства за ПВО и авиацията на полуострова. Под общо управление ще минат изтребителите, бомбардировачите, щурмовите самолети, бойните хеликоптери, дроновете, комплексите за ПВО и радарите, пише руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
6
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
А не аз съм заложил и ,че ще ходи надолу :)Имам бекъпи отвсякъде. Осигурявам се и на 7 фонда включително 2 извън БГ.Инвестирам в злато, акции и имоти. Скоро ще се пенсионирам с много много добра пенсия :)Трябва сами да си опичате бъдещето още когато сте на 20. И винаги когато някой ти говори за русия, сащ или други си имай собствено мнение :) И винаги се опирай на числата.
176
6
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Браво 222 :) Лошото е ,че тези които ме разбират избягаха от БГ или поне повечето :(
175
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путинцы безумно крадатбулгарската дума "сармат"!
174
9
 
9
 
! Отговори
Уникални преди 5 години
Уникалното им е че са Новички. Всяка ракета има няколко заряда с Новичок. Всички по света трябва да треперят от терора на Путин.
173
4
 
6
 
! Отговори
До Solar power преди 5 години
Ама нещо много ти се срина биткойна, объркал си рейса, пич. Заложил си на куция кон.
172
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуБъди рахат! Показаха ти "Кинжал" на МиГ-31, на бойно дежурство. Показаха "Авангард". Старт на "Сармат", на С-500. Не ти се вярва? Ама онези в Пентагона повярваха, все пак и там има умни хора! Най-паче достатъчно предпазливи!А тук хавнюшките платени или не вярват, или просто са правят, че не вярват, за да получат днешната пица!
171
10
 
6
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
"Уникални",искаш да кажеш- крадени технологии
170
9
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 218: Интелекта си ми е ок :) Докато си пишем арбитраж бота ми печели от спредовете на биткойна :) Както писах аз сам си правя нещата. Не завися от САЩ или Русия. И Левски ви го написа същото, но вие пак за тефтерчета сорос путин и други глупости са ви в главата.....
169
11
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Лазера не е изобретен от руснак. Лазерния принтер е направен от Gary Starkweather.Изобщо нямам спомен за нито едно руско изобретение след царска русия. Може и да има но са малко. При соц строй няма как да вирее изобретателността за съжаление ....
168
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar Power"...Осигурил съм и 5-те си деца..."Ужас, ами ако са наследили интелекта ти и благородния ти нрав! Да пази Господ!
167
7
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Е тук защо нямаше руски съдомиялни по 30-40лв. които човек със заплатата си от 86-лева през 1976-та година да може да си купи ? Не съм виждал ? А ти ? Или сме били поредната територия за Русия от където да вземат евтини ресурси ?
166
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar PowerУмни, почти гениални! Съдомиялни машини съм виждал да се продават в руските магазини в началото на 80-те гг на ХХ в., заедно с програмируеми калкулатори от класата на H&P, радиоапарати, следящи станцията и уреди за стерилизация на млякото, използващи кавитацията. Всичко това тук бе непознато!Тук друго чифткопитно с четирикамерен стомах пита какво руско изобретение е влязло в цивилния живот. Ами лазерът, има го в много уреди - от принтери до звукови устройства. Или хеликоптерът
165
8
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Да ги въведат на въоръжение, тогава да се хвалят. Сега още рибата в морето, те тигана пак, както винаги сложили. Те американците ще въведат телепортацията, измислили са я, идната година я въвеждат :))) Ще телепортират бомби направо в Кремъл :))) Всичко стана пропаганда в тая България, ама путлерова
164
3
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Забравих да спомена и евреите и сорос. Може би забравям и други неща .....Истината е,че българина сам си е виновен :) Защото не се учи от собствената си история.От думите на Левски и Ботев. От тези на Захари Стоянов. От руските кланета през 9-ти век. От турските кланета. От американските бомби над България..... продължава да чака неволята и помощ от дядо иван :) Аз не чакам помощ от никого, офгрид съм. Осигурил съм и 5-те си деца и съм свободен от руски и американски идеи :)
163
6
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 211: Виж 212 :)
162
11
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Не съм фоб/фил ... мразя еднакво русия,сащ,турция. Обичам си България и тя трябва да е независима. Вариянт беше да си копаем шистак сами, но за жалост не ни позволиха. Скачайте сега за евтин бензин :) Аз съм на ток. Произвеждам си го сам. Не плащам на никого нищо. И мога да споделя как всеки може да го постигне с/у 20 палки инвестиция. Искам да видя буря от плюсове и ще споделя :)
161
3
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
до 207: Не мисля,че ще някой точно на теб ще ти покаже нова технология за сваляне на ракети. Както съм писъл и преди... вземаш си четката за зъби която се зарежда без кабел. Инвестираш няколко милярда и ще получиш вариянт за сваляне на ракети :)
160
10
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Ами не извадих писмото на Левски до Филип Тотьо. И крос сверка с биографията на Захари Стоянов през друг разказ от друго лице :)Това е аз съм българин обичам ЛЕВСКИ и БОТЕВ и БЪЛГАРИЯ.Ако те са разбрали тънките сметки на русия не е лошо да се поуча от тях :) Това е....
159
6
 
4
 
! Отговори
НЯМА НИЩО УНИКАЛНО преди 5 години
ВСЯКА РАКЕТА Е С НАРАСТВАЩО УСКОРЕНИЕ!ПОЧТИ ВИНАГИ МИНАВА СВРЪХЗВУКОВАТА СКОРОСТ!!
158
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Solar Power"Боби казах ти,че ракетите са безмислени защото има нови методи за борба с тях"Покажи ги де?Единствените нови системи са лазерните и релсотроните(Rail Gun) и за двете трябва да си носиш портативна електростанция(Буквално)Ако ракетите са отживелица защо САЩ разработват нови СТЕЛТ крилати и противокорабни ракети?