Газпром планира да резервира мощности в газотранспортната мрежа на България

Решението обаче ще бъде взето в зависимост от условията
30 ное 2018 13:52, Елка Василева
16
Газпром планира да резервира мощности в газотранспортната мрежа на България
Снимка: архив, Булфото

Руският концерн Газпром планира да участва в процедурата за резервиране на мощности по проекта за разширяване на националната газотранспортна мрежа на България, изпълняван от компанията Булгартрансгаз. Това се посочва в съобщение на газовия холдинг, цитирано от ТАСС.

Газпром следи внимателно развитието на проекта по разширяване на националната газотранспортна мрежа на България, изпълняван от компания Булгартрансгаз в участъка от българо-турската до българо-сръбската граница.

Още по темата

Газпром е заинтересован от изпълнението на този проект и очаква обявяването на фаза 3 на процедурата "Открит сезон".

Към момента Газпром планира да участва в процедурата по резервиране на мощности, но решението ще бъде взето предвид условията за резервиране, които ще станат известни при обявяването на началото на фаза 3 от процедурата, уточнява компанията.

Изпълнението на проекта за разширяване на газотранспортната мрежа на Булгартрансгаз в участъка от българо-турската до българо-сръбската граница, ако той бъде осъществен, ще допринесе за засилване на сигурността на доставките в България, региона и Европейския съюз, като ще създаде за ЕС и нови маршрути за газови доставки, посочва Газпром в съобщението, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
а бе преди 5 години
Газ нама да има. Ще ви питам тогава кой е ватенка. Те мечтаете за малко топло. И *** ви втора употреба няма да ви стоплят. Газ от Русия след 2019 ще има само за Германия и Турция. Всичко останало отива на изток.
14
1
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Аз мисля да не ги допускаме до участие.Евентуално чак след смъртта на Путин, дето много се дуеше.
13
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонимен: Малко си далеч от транспорт на газообразно гориво. Гърция трябва да транспортира 15 млрд.м3 до Италия - това е газовата връзка ***. В този поток са вкарани 1 млрд.м3 от ТАНАП, обещани от президента на Азербайджан Алиев на Б.Б. плюс тези прословути 1-3 млрд.м3 от втечнения и сетне изпарен природен газ евентуално от Александруполис. За какво й е на нея да прави отделно трасе за нашите смешни 1-3 млрд.м3? Само че не се знае дали агите при всеки по-голям конфликт няма да й спират газа.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отърване от руското робство няма.
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Александруполис няма мрежа, а строящ се транспортен коридор.България има газова връзка на село Странджа и втора директна връзка с Атина.Връзка с Македония и Румъния.Карти на газопреносните мрежи в има в интернет.Руската газ е Европа е с дял по малко от 20% към момента. За сметка на това е много голям износител на скраб.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, Путински путинок отива за скраб сега.
9
3
 
8
 
! Отговори
леля Нуша преди 5 години
Пишете: "Руският концерн Газпром планира да участва в процедурата за резервиране на мощности по проекта за разширяване на националната газотранспортна мрежа на България, изпълняван от компанията Булгартрансгаз." Че българската транспортна мрежа не се разширява! Разширява се тази на Сърбия и евентуално на Унгария заради подавания газ към Словакия и евентуално към Австрия. Само че рибата е още в реката, а ние сме подложили тигана.
8
2
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонимен: Хайде сега да обясниш какъв е капацитетът на газовото трасе от Александруполис до границата с БГ в млрд.м3/година и каква е цената на 1 млрд.м3 газ американски втечнен и ревапоризиран газ и на същото количество газ от Турски поток на границата с БГ. Ще посочиш и линкове за източниците на тези цени.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин клекна, но парадокса е, че това е по-лошо за България отколкото, ако не беше клекнал !
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля да ме извините
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АНОМИМЕН *** СЪМ,СБЪРКАХ С КОМЕНТАРА
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно, данък Русия ще се увеличи.
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана много весело след като американската шистова газ започна да се доставя в Турция и гърците си осигуриха директен газов коридор.Когато и Гърция се усети и внася и Американски евтини горива, Лукоил и Газпром ще ги режат за скраб.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Газпром, мерси няма нужда! Руските инвеститори не са свикнали да плащат заплати, данъци или лоялност към партньорите.От Турция ще идва само Израелска, Американска шистова, Азербайджанска и арабска.Мафиоти и КГБ та не искам
1
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе нали щеше да заобиколят България, нали Гърция ги чакаше с отворени обятия какво стана? Комунистите ни проглушиха ушите че сме изтървали Южен поток и аз си помислих че сме отървали от Масква, да ама не българския народ не може да бъде оставен да не плаща данък на руснаците и ще бъде смукан до последно.А в Гърция вчера завариха последната тръба на ТАБ и ТАНАП и си осигуряват газ от Азербайджан и Иран. Никой не иска бизнес с мафиотите в Масква, освен нашите продажници.