Защо Путин не захапа украинците, а си затрая?

Иска да улесни придобиването на руско гражданство от украинци
3 дек 2018 11:15,
262
Защо Путин не захапа украинците, а си затрая?
Снимка: Reuters

Владимир Путин реши да не въвежда симетрични мерки в отговор на забраната на украинските власти на територията на Украйна да влизат руски мъже. Освен това президентът обяви намерението си да улесни придобиването на руско гражданство за украинци.

Защо този отговор е много по-добър от някакви забранителни мерки и защо Путин се грижи толкова много за украинските мигранти?

Още по темата

Руският президент сложи край на разговорите за това дали ще има отговор на действията на Украйна, които забраняват на мъжете с руско гражданство на възраст между 16 и 60 години да навлязат на територията на страната след провокацията в Черно море и въвеждането на военно положение в определени райони, пише "Взгляд".

"Русия не само няма да въведе реципрочни ограничения срещу гражданите на Украйна, а дори и напротив, ще улесни режима на пребиваване и получаване на гражданство", заяви Путин.

Той подчерта, че Москва ще продължи да следи ситуацията в Украйна, защото "не сме безразлични към това, защото това е страна, близка до нас".

"Това многократно е заявено от президента. Това просто показва добрите намерения на Русия към гражданите на съседната, приятелска Украйна, за разлика от това, което вършат сегашните власти в Киев", заяви заместник-министърът на външните работи Григорий Карасин.

Освен това през октомври Владимир Путин подписа Концепцията за държавна миграционна политика до 2025 г., като подчерта, че сега "много от проблемите и бариерите, за които говориха нашите сънародници, са премахнати".

Концепцията беше посрещната много положително от членовете на Съюза на политическите емигранти и политическите затворници на Украйна, които изразиха надежда, че ще създаде по-удобни условия за преселване на сънародници от Украйна и други страни от ОНД в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Папуа и русия са бананови икономики но 1 Кина колкото 20 рубли факт
137
5
 
19
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"той "дава", ама някой иска ли да "вземе", се пита в задачата?"Който не иска да служи в Укропската армия и да умирга за Великите идеи на БандераВсчки с инжинерно образование е добре дошъл в РФ - ако погледнета обявите за работа - 3 обяви за техничари от всякакъв род и вид и една обява за или финансист или юристГолемите заводи вече плащат стипендии на студенти които да учат инж науки и след завършване 10 год да работят за завода + осигурено ЖКХ университетите са утроили инж специ
136
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 140Доста народ иска руско гражданство напоследък, включително и някои големи френски актьори!-нали писах вече - щото бяга от плащане на данъци! франция, подобно на германия са социални държави! знаеш ли какво е менюто във френските училища ? няма никакви бургери, сандвичи, баници , кола-мола и други *** от типа "крак-маг". Само готвено ядене от най-високо кочество, а се пие само...вода и никакво сокове-мокове. Този лукс се плаща от държавата, апарите на такива милионери като депърдьо
135
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами вари в руската *** кой те спора като е толкоз хубаво
134
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само на един въпрос не мога да си отговоря сега:Кой иска да свали Макарона от власт.............дали Тръмп , или Путин..............нито един от двамата не иска силна Франция и силен ЕС???
133
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 137Доста народ иска руско гражданство напоследък, включително и някои големи френски актьори!Явно не е толкова зле в Русия, както ни внушават от "демократичните медии"........хаха!!
132
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 папуа новогвинеска Кина = 19.78 руски рубли умен е Путин пращи от акъл почти колкото лемур джудже е ръста им е еднакъв щ
131
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна има песимистично бъдеще............ще избяга много народ, освен това никой не иска да живее заедно с фашистите, които имат подкрепата на Потрошенко!
130
2
 
12
 
! Отговори
ФАКТИ преди 5 години
Боже, Боже колко мъка има по този свят! В Германия взимат средни заплати по 5000 евро, в България по 300 евро! Комуналните услуги и храните са на едни и същи цени! Горивата са на едни и същи цени! Е кой живее по-добре ? Средна пенсия в България 160 евро, в Германия 1500 евро. Немските пенсионери обаче казват че им е скъпо и бягат да живеят в Чехия, Словакия, Словения там където стандарта е по-нисък!
129
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да питам аз следното:Тия европейци като са големи демократи, защо позволяват в Киев да има на власт един фашистки режим на олигарха-шоколадов бос Потрошенко ??Или щом е за да се отслаби Русия, може???Типичното западно лицемерие....................нищо не се е променило от хиляда години!!!
128
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравяте ,че цирка с корабите е заради изборите В т нар.Украина
127
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умен е Владимир Владимирович..........ще даде и руско гражданство на здравите и умни мъже от Украйна и така ще отслаби още повече фашисткия режим на Потрошенко!!Няма да има кой да се бие за да защитава шоколадовия бос-олигарх Потрошенко!!
126
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Украйна цените са два пъти по-ниски, отколкото в ***.
125
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска да улесни придобиването на руско гражданство от украинци-кой ще се засили да взема паспорт с двуглавия орел, и така да се закове сам в Гулаг ?!по-скоро някои ще гледат да вземат паспорт с лъв, отколкото с двуглав орел
124
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 Еритрейско Седи = 6 руски рубли
123
6
 
2
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Абе вярвай си и гледай ти обяви :) Айде оставям ви, много е зле положението. Помислете над това!
122
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно руснаците до един работят менажери за по 50/60 000 щото като им гледам обявите за работа всичко се върти към 30 000 а какво работят рускините е ясно по гръб и с вирнати крака
121
5
 
15
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Айде не ме учи точно за Япония, щото не знаеш колко е нелепо :) Нямат стотинки. Йената е валутата. Айде друг пример да дам дано ви е по-разбираем. 1 лев грубо струва около 5 норвежки крони Да се притеснявам ли колко са зле норвежците щом кроната им е толкова "евтина" ???
120
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормалната заплаъа в русия може да е 50000 рубли но 80% взимат около 30000
119
2
 
12
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Няма смисъл да споря - 30-35000 е заплата на строителен работник от Узбекистан или Киргизстан. Руснак не би се хванал за толкова. Поне 80% от работниците са с азиатски черти от бившите републики. Жените са продавачки, камериерки и т. н. Също както много от българките по Европа. 11 млн. трудови емигранти. Дори Дойче Веле имаха материали може да ги изровиш.