Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!

Исканията за Крим и Азовско море били неприемливи
29 дек 2018 13:13, Александър Попов
718
Русия отвърна: Берлин и Париж да не ни поучават!
Снимка: Reuters

Русия смята за неприемливи исканията на Германия и Франция относно спазването на правата на човека в Крим и ескалацията на напрежението в Керченския пролив и Азовско море, заяви руското външно министерство в разпространен тази сутрин коментар по повод съвместното изявление на канцлерката Ангела Меркел и президента Еманюел Макрон вчера, предаде ТАСС.

Още по темата
Руското МВнР призовава Берлин и Париж вместо да поучават Русия да обърнат внимание на "набиващите се на очи факти за грубо нарушаване на правата на човека от властите в Киев". Привеждат се редица примери и факти, по които Москва има претенции във връзка със спазването на човешките права и свободи от сегашните власти в Украйна.

Меркел и Макрон призоваха в съвместното си изявление Москва да освободи украинските моряци, задържани заедно с трите си кораба при инцидента в Керченския проток миналия месец.

Русия гарантира свободата на корабоплаване в Керченския пролив и в региона в съответствие със съществуващите руско-украински споразумения и с международното право, "и като се отчитат, разбира се, реалните рискове за сигурността, заплахите и възможните провокации от страна на Украйна и западните й приятели", се посочва в документа на руското външно министерство.

"Бихме искали да напомним, че са безплодни опитите да се поставя под съмнение правният статут на Крим и на Севастопол като субекти на Руската федерация, направили своя съзнателен избор в резултат на свободно волеизявление в съответствие с международното право. Русия и занапред твърдо ще отстоява своя суверенитет, ще пресича всички опити за провокации", подчертава руското външно министерство.

Москва също така призовава страните от ЕС да се откажат от явните "двойни стандарти" и да обърнат внимание на проблемите и заплахите, създавани от техните "киевски подопечни" за европейската сигурност и стабилност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


718
Още по темата: РусияКримАзовско море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
17
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
До Путин е Пич!Че е пич - пич е и го уважавам много, че не цепи басма на никого!Искаш да кажеш, чеКърджали е заграбен от Българите ли?А нещо за българите в Беломорска Тракия да кажеш. За геноцида и прогонването им?! Кога Пуйката ще си плати договора, който са подписали за обещетенията на българите от изконните български земи? Кога джа-га-лино?! Кога?И каква връзка има Кърджали с Крим. Крим е руски и винаги е бил такъв откакто съществува държавата Русия!
56
11
 
5
 
! Отговори
до пичката от 48: преди 5 години
А ти си Путина пичка. Кримски полуостров е бил административен център на Велика България преди да се появят новите държавици Русия и Украйна, а доскоро там са живели българи които Сталин екстрадира, отне им земите и засели руснаци - това се случи преди по-малко от 100 години... и сега твоя *** се опитва да се разпорежда с чужди земи - Българите никога не са били обезвъзмездени за отнетите иом земи и имоти в Кримски полуостров, а Русия се явява озурпатор. Добре че е НАТО да озапри руския мародер
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е силен лидер , останалите само пискат като мишлета и после се крият
54
7
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
До Членска карта 7Пич 40 милиона геноцид които няма нищо общо с освобождението! Вземи чети малко история!.Нашите жертви са пак причиноследствени на Руската комунисти които фалираха държавата!
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия май искат Авангарди и Искандери в Берлин и Париж. Спокойно, продължавайте да се дръвчите на руската мечка и ще получите всичко с лихвите.
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Путин е Пич!Така че са си взели подаръка от неблагодарния съсед , а и населението в Крим няма нищо против!--Така не става ! Не и по този начин! Той и двата окръга в Украйна "иска да вземе"! А в действителност НЕ ще, а са му нужни като буфер! Тия луганци дават ли си сметка, че дефакто джуджето ГИ ИЗПОЛЗВА за пушечно месо - буфер, дават ли си сметка?Той имаше 3 слаби точки - границата с Украйна, Крим и Грузия. Първата - направи буфер, втората - заграби Третата - не е решена
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aх, къде е Джугашвили да ги хване за врата Меркелката и Макарона и да им каже - избирай - да те разстрелям или в Гулаг. Ще мирясат на моманта тия оттрепки!
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
измислени,герои,ботьо и левски
49
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левски е казал ,че тоз който ни освободи той ще ни зароби..та Русия ли ни освободи? я кажете русоторолчета гинили или Дякона и той пияница като Ботев го искарахте?
48
5
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До Само преди 100 годинСМешник, какви българи те гонят в Крим!?? Освен ако си роднина на татарите, преселени тук от Султана!
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТой и Фюрера планираше да събори СССР, но видяхме как завърши "Ударното нападение" на изток. Изобщо западните дегеенерати са гола-вода в походите им на изток. Нещастници, дето са ислямизирани отвътре. Обикновеният германец е смачкан в собствената си държава от ислям, нов световен ред и брейноуш.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не забравяйте, че Сталин е грузинец, а Грузия не е дала нищо на света, освен Сталин и Берия.
45
3
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Пак ли взехте да броите жертвите на лошия Сталин! Що не ги броихте 1941, кога бяхте се свили в миша дупка по острови и зад Океани!?? Око гледаме честно, жертвите, които Сталин пое, за да остави Велика Държава са по-малко от нашите жертви след 1990, с които закриваме държавата!
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44А кво ще стане ако Путин обърне кранчето на газта вместо към Шмергел и Макарона,--Ха дано ... ама надали!
43
9
 
9
 
! Отговори
Само преди 100 годин преди 5 години
В Крим живееха българи, на които изверга Сталин отне земите и ги откара в Сибир, като днес не разрешават на наследниците им да се завърнат по родните места. В Крим бяха заселени руснаци и през 2014 г. руските войски го окупираха и много им се иска да е част от РФ, но няма да им се позволи.Това става по нешето Черноморие - след 1990 г. заселиха над 350,000 руснаци чрез фалшиви претенции за български корени и един ден тези навлеци ще искат референдум като Крим, а бълг. власти мълчат по въпроса??
42
8
 
10
 
! Отговори
Путин е Пич! преди 5 години
Крим е бил ПОДАРЕН на украинците , а не заграбен или отвоюван , примерно както е Кърджали! Така че са си взели подаръка от неблагодарния съсед , а и населението в Крим няма нищо против!
41
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42Пълен отказ от руски газ и петрол ,--аз това отдаво го казвам.няма нужна никой да го напада, просто НЕ трябва никой да му купува... и те мужиците сами ше го довършат
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реват на умряло ислямизираните еврогеейци. Путин не е Елцин и са безсилни. Още 200 години санкции да има, руснакът държи ресурсите и атома. Меркел и Макарона да си гледат терористите в техните държави, че да не изгрее пак сърпа и *** над Берлин.
39
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми, и Меркел, и Макрон толкова олекнаха, тяхната вече е ясна. Сега трябва да имитират "дейност", за да оправдават престоя си до края на мандата.Ама, че приказките им са "кьор фишеци" и те си го знаят...
38
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РусомразЕдин ден и него ще влачат по улиците както Кадафи...==и то неговите хора ще го влачат...