Русия се готвила за война с НАТО, първата цел – балтийските страни

Москва щяла да опита да се намеси в евроизборите през май
400
Русия се готвила за война с НАТО, първата цел – балтийските страни
Снимка: Reuters, архив

Русия ще опита да повлияе на изборите за Европейски парламент, ще продължи операциите за разузнаване и оказване на влияние срещу Запада и ще се готви за въоръжен конфликт с НАТО, според доклад за заплахите на сигурността  на естонското разузнаване.

Още по темата
Документът на службата е от 70 страници.

В него се разкриват действията и целите на руските разузнавателни служби в Естония, съобщава NBC.

Русия вероятно ще се намеси на евроизборите през май, като предимно ще се съсредоточи върху големите страни членки Германия, Франция и Италия, тъй като може да окаже по-голямо влияние върху разпределението на местата в Европейския парламент.

"Много е вероятно Русия да се опита да се намеси на изборите за Европейски парламент, за да си осигури колкото е възможно повече места за проруските или евроскептичните политически сили", обявява Мик Маран, шеф на външното разузнаване на Естония.

Отбелязва се, че руските служби ще продължат с мащабната кампания за кибершпионаж срещу Запада.
Спецслужбите на Русия събират информация, включително чрез подслушване на комуникациите на цивилни граждани във и извън страната.

Набляга се и на военните действия на Русия. През миналата година се е засилило струпването на руски въоръжени сили по западната граница, като са разположени седем нови полка на по-малко от 50 километра от границата. Повечето са разположени до Украйна и Беларус, но една дивизия е близо до естонската граница.

"Руските въоръжени сили се подготвят за възможна война на широк фронт", се алармира в доклада. Пояснява се, че "руските въоръжени сили постоянно практикуват широк военен конфликт с НАТО". Ръководството на Русия се страхува от разпространението на демокрация и лидерите на руските въоръжени сили вярват, че ще започне военен конфликт с НАТО в резултат на "цветна революция" в една от съседните държави на Русия.

Ако избухне конфликт, Русия най-вероятно първо ще атакува балтийските държави, но конфликт между Русия и НАТО ще доведе и до нападения в Западна Европа.

Владимир Путин продължава да следи изкъсо ситуацията в Беларус. Ако нещо се случи лично с президента Александър Лукашенко или с режима му, ще възникне голям риск от бързи военни действия на Русия, за да се предотврати превръщането на Беларус в прозападна демокрация, предупреждава Естония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На света няма място за този терористически свинарник русия
223
7
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Дори не ми се чете вече таквиз "вицове"-не са смешни вече.А НЕЩО ПО-ИНТЕРЕСНО намерете против Русия,а то ставате скучни,г-да и г-жи журналисти от "Днес"!
222
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Англосаксонец"Руснаците най-добре ги оправяха афганистанците свалят със Стингера некой Сухой"Ехх ЕКСПЕРТЕза 10 години война СССР в Афганистан има свалени 300 хеликоптери и 150 самолети като летящите танкове Су-25 са 36бр и това при условие че тогава ПЗРК Стингър беше върхът на сладоледа при управляемите оръжия.Войната в Афганистан 2002 - 2018105 хеликоптера40 самолета1 конвертоплан CV-22А ако говорим за цена CV-22 е 71 милиона $ а един Су-25 е 11 милиона $ по сегашни цени
221
13
 
4
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
В целият Пешевар в месарниците висели кожите на руски войници тогава *** прясно одрани от моджахедите.
220
4
 
5
 
! Отговори
до 252-253-254 преди 5 години
Фантасмагории на душевно болен!
219
17
 
4
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Руснаците най-добре ги оправяха афганистанците свалят със Стингера некой Сухой и оня льотчика не смее да дръпне ръчката за катапултиране щото знае на земята какво го чака дране на кожи.Затова пуска набържи бомбите къде свари и бега с пълна газ.Толкова за руската и совецката армия.Слава на Бжежински!
218
8
 
9
 
! Отговори
TT преди 5 години
До Анонимен 249-Не само кръстоносците сме правили на салата...През ПСВ кавалерията на генерал Тошев направи на салата и прехвалените донски казаци-гордостта на руската армия, ама кремълските фенчета като теб предпочитат да не си го спомнят....
217
5
 
14
 
! Отговори
АВС преди 5 години
ПРИБАЛТИКА МНОГО ПРЕУВЕЛИЧАВАТ АКО РАШКИТЕ РЕКАТ ДА ВЪЮВАТ НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ ЕСТОНИЯ ТО ЕВРОПА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПАСИ ОТ РАША.РУСИЯ СИ ПАЗИ ГРАНИЦИТЕ ОТ ТЕЗИ ВАСАЛИ.А ТЕ РЕВАТ НА ГОСПОДАРЯ СИ И ПО ЗАПОВЕД НА ГОСПОДАРЯ ВИКАТ И РЕВАТ ЧЕ РУСИЯ ВСЕКИ МОМЕНТ МОЖЕ ДА ГИ ЗАВЪЮВА.ПРПАГАНДА ПРОТИВ РУСИЯ
216
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приболтийските държави са тоталитарни режими с фасадна демокрация на думи. Те са по-тоталитарни, в тях има фашистки закони от рода на тия при цар Борис Немски Сателитски.
215
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После алчните кръстоносци нападат и България на цар Калоян, ама ГИ ПРАВИМ НА САЛАТА КРАЙ оДРИН И ТЕ САМО ОТ ТОВА РАЗБИРАТ. БИЙ ГИ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ.
214
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турска инвазия на Балканите никога нямаше да има а тогава и нямаше защо Русия да ни освобождава, ако не бяха мръсните католици при четвъртия кръстоносен похад завзели Константинопол. Те съсипват града и от този страшен удар и кражби Византия никога не се съвзема, така отварят вратата за турско нашествие. А уж лъжците тръгнали да освобождават гроба господен. Западът винаги са били банди грабители, прикриващи завоеванията си с красиви думи за свобода и демокрация, а поробват и съсипват.
213
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСъщия съм който пиша за правата на руските малцинства. Познавам доста турци и помаци, с някои съм и приятел. Съжалявам да отбележа, че за някои от турците Ердоган, затворил един милион турци е добър и прекрасен. В същото време тук не се пише срещу Ердоган а се пише срещу Путин който почти никой не е затворил. Почти никой. Даже Боко е затворил повече противници, ако погледнете. Ето Иванчева например - без никакви доказателства
212
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е турски. Свиквайте.
211
14
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Анонимен 190 Вярно Русия е миротворец. Правят бомби на конвейр , нападат и анексират чужди територия.Миролюбци за пример.
210
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сега мода ще изтрие коментара ми, че в Естония 40 процента"To всичко хубаво нали, то и аз харесвам Русия и руснаците, обаче ще отбележа един интересен факт. В България хората които са тръгнали да се борят за правата и свободите на руснаците в разни други държави (пр. европейски държави), в същото време не се борят по същия начин за правата и свободите на турци и пoмaци и ги гонят от държавата. То не, че и другите не ги гонят, но тези гонят по-силно.
209
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво правят западняците в България? Не помня да съм ги канил? Го хоум!!!
208
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците в Естония са се родили, това правят! Живеят си в родните домове. Даже са създали Естония като държава, както и Латвия, защото такива държави е НЯМАЛО НИКОГА. и за благодарнсот им отнемат гражданските права, изборни права, сменят им имената с днешни възродителни процеси, при толкова провокации, как Русия да ги търпи.
207
15
 
3
 
! Отговори
до 239 преди 5 години
До АнонименА какво правят руснаците в Естония ? Защо не са в Русия? Какво правят и в България? Това се нарича хибридна война и агресия чрез етническа подмяна ! Естонците да си предадат родината на руснаците ли ?
206
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега мода ще изтрие коментара ми, че в Естония 40 процента от населението са руснаци, но СА ЛИШЕНИ ОТ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА И НЕ МОГАТ ДА УЧАСТВАТ НА ИЗБОРИ. Естонските фашисти са търпяни от Европа, иначе на книга ЕС е много загрижен за правата на малцинствата, но руските малцинства не са включени в тия права. Затова Русия е в правота си да окупира Прибалтика и да ОСВОБОДИ РУСНАЦИТЕ ТАМ ОТ геноцида на който са подложени. Даже се учудвам, че Путин още не е свършил тая работа.
205
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Русия ни освобождава през 1878 Австрия заграбва Босна а Англия Кипър и те стават техна територия. При падането под турско според сърбите по-0страшен враг са им католиците унгарци, затова те ДОБРОВОЛНО НАКРАЯ МИНАВАТ КЪМ ВЛАСТТА НА СУЛТАНА. Това е исторически факт, защото от турското робство по-страшно е католическото, питайте костите на 100 000 000 -сто милиона индианци, избити от католическия геноцид.