Руската армия създава затворен интернет - военен и суверенен

"Известия": Информацията ще се пази само на сървърите на министерството
12 мар 2019 09:52, Елка Василева
60
Руската армия създава затворен интернет - военен и суверенен
Снимка: архив, Reuters

Армията на Русия създава затворен интернет - "военен, красив и суверенен". Цялата важна информация ще се пази единствено на сървърите на министерството на отбраната в Москва, пише в. "Известия".

Затворената система за размяна на дигитални данни ще се нарича мултисървисна транспортна мрежа за свръзка (МТМС). Първият етап от работата по нея ще приключи още тази година, а до две години тя ще бъде изградена изцяло, съобщи за вестника министерството.

Още по темата

МТМС ще разполага със собствена търсачка, а за да работи тя независимо, военните ще прокарат влакнесто-оптичен канал през Арктика. Според експерти опитът от създаването на системата ще се използва и при формирането на национална мрежа.

Според експерти по кибернетична сигурност МТМС ще гарантира електронната сигурност на страната наред със защитения руски сегмент от интернет, чието създаване се обсъжда сега във федерацията, пише изданието.

Военната мрежа за размяна на информация би могла да стане сегмент от защитения руски интернет сектор и да се използва в бъдеще в народното стопанство на Русия - например за покупки и контрол върху качеството на продукцията, напомня бизнес аналитикът Сергей Вилянов готвения руски закон за "суверенен интернет".

Предвижда се този закон да обхване гражданската инфраструктура, за да може при поява на сериозни геополитически проблеми руската система да премине към автономна работа, пояснява Урван Парфентиев, координатор на Центъра за безопасен интернет в Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: армияРусияинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
0
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"Нещо се обърках тотално....Всичко....е за Русия.....нищо за нас" - България е на колене. Какво още искаш да знаеш за нас?
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно и неявно НАТО, САЩ и Русия се готвят за война.... Интересно е че за Китай нищо не се казва. Но ако все пак се стигне до 3та световна война няма значение кой с кого ще бъде. Всички ще изчезнат!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо се обърках тотално...Всичко написано е за Русия, а България все още я има и ...нищо за нас!
41
6
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Това да не е като руския рок :))))))))))))))))))))))))))Хората слушат Пърпъл, Уайтснейк и Рийнбоу, а ушанките правят Московска рок лаборатория, включваща най-известните столични групи по това време като Машина времени, Воскресение, Звуки Му, Бригада С :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Е това ще е и руския Интернет :)))))))))))))))))))))))
40
2
 
9
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Решили са, че не искат да останат принудително без ток в сублинен момент.....................
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснали сте също така "правоверен" интернет. Дето само правоверните *** могат да публикуват, а на останалите им държат по един постоянно включен монитор с добри новини.Пи неспазване на задължителните часове за гледане - чип в мозъка и антена.Горкият Оруел, вдига купон в гроба в момента....
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ръгайте медведя, ръгайте.... ...после ще му ядете предната опашка...
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската армия създава затворен интернет - военен и суверенен---а ще има ли портал за достъп на българските *** до тази мрежа? Така ще имат връзка за получаване на инструкции, ще гледат клипчета с ракети и ще могат да целуват снимката на жужето :)
36
5
 
4
 
! Отговори
Иван преди 5 години
предлагам търсачката да се кръсти рубъл (rooble), мрежата ринтернет , вместо world wide web *** - руска тясна мрежа ( RTM)!
35
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахахаааааа, това руското ЩЕ е голяма работа ей :))))) А сървърите китайски ли ще са? По - добре да минат на гарвани от Кралски чертог :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Advanced Research Projects Agency (ARPA) на американските военни служби разработи АRPANET за нуждите на въздушните сили на САЩ през 1969г. Точно преди 50 години. В тази мрежа за пръв път беше използвано пакетно преключване (packet-switching) за предаване на информация между компютри и TCP/IP протокол. По късно тези основни иновации залегнаха в разработката на ИнтерНет.Радостта на русофилите под тази статия показва само колко са неуки и с какво закъснение се развива техния кумир Русия.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интернет винаги е отворен защото е ИНТЕРнет. Затвориш ли го става локална мрежа.
32
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32браво на тях, ние сме си отворили всичко за скапаните американциЗа руснаците сте си отворили бузките обаче.Шпиони, убийци, влизат и излизат от България и никой нищо не може да им каже.После главния прокурор обяснява как оръжеен бос се натровил със салата...
31
4
 
10
 
! Отговори
в пещерите преди 5 години
Нет - да Интер -не
30
5
 
11
 
! Отговори
batevale преди 5 години
Русия може да създаде затворен НЕТ .А интерНЕТ е винаги отворен..........
29
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво на тях, ние сме си отворили всичко за скапаните американци
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С американските специални ударни групи се занимават психолозиНедейте ми слага минуси тъпaнapи!Ударните военни групи се подготвят, при специална методика. По същата методика се подготвял и носителя на най - много златни медали М. ФЕЛПС ! Методиката се казва'"Метод на визуализация на целта" и представлява образно внушение за изпълнена цел, още в самото и начало. Така се увеличава МНОГОКРАТНО възможността за нейното постигане. И за това се иска работа с психолог, за изграждане на стереотипите!
27
3
 
9
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Това Чарли е герб на византийската империя. На Български флаг само IYI. Много големи западняци станахте бе, хахаха.:))))))))
26
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С американските специални ударни групи се занимават психолози, за възприемане и действия при екстремни военни действия. Те са мотивирани и подготвени. На тях не им трябва затворена Интернет мрежа, защото са и добре платени. Руснака няма с какво да го мотивират и текучеството на информация е голямо. Путин се чуди как да ограничи сАлдатите да не си правят селфита с специализираната техника!Което е създадено от човек, човек може да го хакне!
25
16
 
11
 
! Отговори
щщд преди 5 години
Колко страхотен герб имат рашаните -двуглава кокошка мутант...