"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му

Искат и забраната на минисериала заради демонизацията на съветската власт
Обновена: 14 юни 2019 09:51 | 14 юни 2019 08:20,
528
"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му
Снимка: Reuters

Руската комунистическа партия иска да бъде забранен хитовият сериал "Чернобил" заради "демонизацията на съветската власт", съобщават руските медии, цитирани от 24 часа.

Руските комунисти са се обърнали към местния регулатор Роскомнадзор с искане да се ограничи достъпът до американския филм, който вече привлече вниманието на целия свят.

"В сериала "Чернобил" истинската трагедия се е превърнала в идеологическа манипулация от страна на канала HBO", твърдят от "Комунистите на Русия".

Още по темата
Шефът на ЦК на партията Сергей Малинкович нарече сериала "гаден" и обвини създателите му в клевета.

Според прессъобщение, разпространено от партията, поредицата за драматичните събития от 1986 г. е идеологическо оръдие, призовано да опорочи и демонизира образа на съветската власт и съветските хора.

Комунистите не спират до тук и призовават да бъде заведено дело срещу сценариста, режисьора и продуцентите на сериала. Въпреки това те признават, че "хронологията на събитията и ключовите моменти в общи линии отговарят на реалността."

Минисериалът на HBO "Чернобил" успя за изключително малко време да накара целия свят да заговори отново за огромната трагедия, случила се в украинската атомна централа. Докато всички изтъкват перфекционизма на екипа, заснел филма, то в Русия той далеч не се радва на такова обожание. От там вече обявиха, че готвят своя филмова версия за момента на експлозията, в която ЦРУ са виновни за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
5
 
15
 
! Отговори
Архипелаг ГУЛАГ преди 4 години
Алексанър Солженицин за 25 години в ГУЛАГ, постъпва в лагера на НКВД, писал си писма със свой съкурсант от военното училище, руски антикомунист,старшината го пита,, Ти за какво си за 25 години?"Отговаря ,, За нищо!" Старшината-,, Лъжеш, за нищо се дават 10 години!"
425
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
432 В коя статистика? В момента в Белорус.... - Радиоактивното замърсяване на Беларус следствие на Чернобил е хиляди пъти по голямо и несравнимо с България. Нас ни интересува какво е положението в България и българската статистика
424
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЛАДОМОР- БРАТСКА ЛЮБОВ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ- НЯМА КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ- НЯМА ДА ЯДЕТЕ- 4880 СА ИЗДАДЕНИТЕ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ НА КУЛАЦИ, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ВНЕСАТ ЗЕМИТЕ СИ В СОВХОЗИ, А МАЛКО ПОВЕЧЕ СА ПРИСЪДИТЕ ЗА 10Г ЗАТВОР ЗА НЕЖЕЛАНИЕ ЗА КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ- ВСТРАНИ ЛИНИЯТА НА ПАРТИЯТА- ГУЛАГ, НИКАКВА ДЕМОНИЗАЦИЯ.....
423
4
 
14
 
! Отговори
Ми да се отрекат преди 4 години
Защо защитават СССР, и паметниците на Съветската Армия! Да кажат , ние сме една от равноправните републики на СССР, не ни бъркат комунистически символи! СССР е проекция на руския империализъм в комунистически вид, но рухнал! Но те и на руините ще градят държава! Ех, как ги е яд че ни изтърваха, бяхме им златната кокошка, с Чехия, Унгария и ГДР! Поляците си ги мразеха поначло, даже и комунистите им!
422
4
 
15
 
! Отговори
В коя статистика? преди 4 години
В момента в Белорус онкологичните заболявания са 6 на 100, а са били 0,8 на 100! Това да не е от пропагандата? Периода на полуразпад на цезий и стронций е 30 години!
421
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаи всякакви, но официалната статистика не показва скокообразно увеличение на раковите заболявания в годините непосредствено след Чернобил в периода 1986-1990 г. ,което може да се провери
420
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да гръмне реактор на АЕЦ трябва да направиш 20 грешки. Руснаците ако бяха направили 19 грешки и бяха взели поне едно вярно решение нямаше да се стигне дотам. Много е стрaшно когато строиш АЕЦ и не я направиш като хората ами построиш евтин вариант, а още по-страшно е да се управлява от нeкaдъpници!
419
4
 
22
 
! Отговори
Между другото преди 4 години
Само Германия призна официално престъпленията си! И затова я смятам за Велика държава! Колко е силно това , да се отречеш от низостта си? Гаранция че няма да го повториш, защото си с друго мислене! А другите отричат ГУЛАГ, арменския геноцид, османските издевтелства! Русия и Турция не са Европа, те няма да си променят азиатското начало!
418
6
 
17
 
! Отговори
И АЗ преди 4 години
До 424. го преживях. Бях ученик, не помня дори къде бях, но не бях на манифестация, не знам защо. Знам само, че близка приятелка на майка ми няколко години след това почина от рак, без никога да е близвала алкохол или запалвала цигара. Синът и беше малко по-голям от мен, точно се беше оженил. Затова айде по-полека с оправдателните изказвания и внушенията че всичко е преекспонирано. НЕ, НЕ Е!
417
0
 
5
 
! Отговори
ПОСМАЛИ МАЛКО преди 4 години
До 390 Богомил Например затворена е лабораторията във Военно-медицинската академия - През май-юни 1986 г. в България се провежда междулабораторно сравняване на резултатите във връзка с радиационната обстановка в страната след аварията в Чернобилската АЕЦ, в което участват 9 лаборатории. Между тях е и Централна лаборатория по радиационна защита към Военно-медицинската Академия. Изледват се проби от овче и краве мляко, люцерново брашно, билки, сухo мляко, зърно, месо, млечни продукти и почва. Така че никой не я е затварял.
416
3
 
6
 
! Отговори
Даа преди 4 години
А пък приятел на родителите ми от София умря 1993 от цероза, като не е пил и една бира в живота си! Лекарите казали на жена му, от радиацията е!
415
2
 
8
 
! Отговори
То преди 4 години
ко четеш руски сайтове и форуми, просто хората не доумяват, как се е срутила тази социална утопия! Как може такава жизнена система да стигне до помощи за изхранване на населението от гадния Запад и особено гадната Америка, и то поне 2 години! И оттам съвременния руски елит е изкарал пари на черна борса!
414
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз това мога да кажа, че плътността на радиационно замърсяване над България вследствие на Чернобилската авария е поне 10 000 пъти по-малка от радиационното замърсяване в стокилометровата зона около Чернобил. Изобщо не твърдя, че пораженията за България не бяха сериозни, но очевидно те се преекспонират с нечистоплътни политически цели. А всички брътвежи за "страшния" радиоактивен дъжд в София на 1 май 1986 г. са направо смехотворни. Лично аз го преживях без никакви проблеми, както и хиляди софиянци.
413
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До422 Голямата депресия в САЩ няма данни за умрели от глад, освен персонално! - Няма официални данни, защото са укрити. Иначе данни - колкото щеш
412
1
 
7
 
! Отговори
Колективизацията преди 4 години
води до умрели от Голодомора , около 6 млн. в Южна Русия и Украйна! Голямата депресия в САЩ няма данни за умрели от глад, освен персонално! Бърнард Шоу е английски комунист, канят го в СССР, водят го на Потьомкинские деревни, с охранени партийни членове и коне, и той казва в ,,Гардиън"-,, Няма нито един гладен човек в Съветска Русия! Това е западна пропаганда!"
411
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1932/33 г. Голодомор има не само в Украйна , но и в източна Полша, както и в Съединените щати по време на Великата депресия от 1929-1933 г. Все още никой не се е научил да управлява климата, сушите и икономическите кризи. При това в Украйна умират от глад към 2 милиона души, а в САЩ - към 7 милиона души. Позорно е да се използват историческсите трагедии за нечистоплътни политически цели.
410
5
 
3
 
! Отговори
ПАК преди 4 години
Пак да се върнем на темата Радиация - след НАТО и Бомбите с Уран в Югославия се наблюдава Масово Заболяване и Смърт от РАК в България . 90% от Заболелите от Рак се намират в Западна България - Близо до Сърбия и Северна Македония . Трагичното е че са засегнати и Деца на по 20 години с Рак .Старците в този Район измряха от рак на по 60-70 години . Тук ще питам - СССР е имал ПО-Човечни Политически Лидери от БГ ДНЕС Политици .
409
3
 
7
 
! Отговори
Руснаците преди 4 години
не ги бърка, защото умрелите са предимно белоруси и украинци! На Украинците викали-Ваше Сиятелство, а на белорусите- Ваша Светлост, защото светели като крушки! Колко е 7 плюс 7, белорусин може да си го преброи на ръцете! Цинизъм!
408
1
 
10
 
! Отговори
Руските комунисти преди 4 години
са 1% в Русия! Иначе като мислене са около половината!
407
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чернобил - това е техногенна катастрофа, която се дължи на човешки грешки. Какво като централата се е казвала Ленин?