Как са загинали офицерите в руската подводница?

Действали са като герои, заяви руският министър на отбраната
3 юли 2019 15:52, Елка Василева
185
Как са загинали офицерите в руската подводница?
Снимка: Военный Осведомитель/ВКонтакте

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разкри подробности за инцидента на научно-изследователския дълбоководен апарат в Баренцово море. Трагедията, при която загинаха 14 души, стана на 1 юли.

Във вторник Шойгу пристигна в Североморск, за да чуе докладите за причините за случилото се, както и да подкрепи семействата на загиналите.

„В критичната ситуация моряците-подводничари са действали като герои. От отсека, който е бил обхванат от огъня, те първо са евакуирали цивилния представител на индустрията, затворили са плътно зад него люка, за да не допуснат разпространение на огъня в целия дълбоководен апарат, а самите те докрай са се борили да спасят кораба“, каза Шойгу на съвещание.

Руската подводница АС-12 - част от уникална структура във ВМФ

Министърът подчерта, че военните „с цената на собствения си живот са изпълнили трудната задача – ликвидирали са огнището на пожара, спасили са своите другари и дълбоководния апарат“.

Още по темата

„Седем от загиналите са капитани първи ранг, а трима – капитани втори ранг. Двама са Герои на Русия. Всички загинали офицери ще бъдат представени за държавни награди“, добави Шойгу.

Той разказа, че загиналите са били уникални военни специалисти, професионалисти от висока класа. Те са провеждали важни изследвания за изучаване на хидросферата на Земята.

„Министерството на отбраната ще окаже необходима помощ и подкрепа на техните семейства“, заключи Шойгу, цитиран от РИА Новости.

По-рано от министерството заявиха, че няма да могат да огласят подробна информация за случилото се, тъй като тя е от държавна тайна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати злобните физиономии!Лакоми за световно господство.
117
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Издавили са се като мачета.Мяу, мяу!
116
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските журналисти точно знаят всичко, само дето по някои път правят граматични или синтактични грешки! Иначе всичко знаят!
115
8
 
11
 
! Отговори
Е преди 4 години
Много *** па пла ч дращи тук, и злобна, и кълняща като свинкята ал йо дето се задави от радост, че хор александров загинал. ДЕВМ
114
14
 
5
 
! Отговори
ГолЕмото куче преди 4 години
Кутрета, много добре!Не сте много, но запълнихте форума с джафкане и храчене. Отличавам тези, които освен за изостаналата техника на московците, се радваха на гибелта на тези мужици и твари! Да, и война трябва.Този да грабва М16 и с натовски устрем да изпревари китайците да не вземат те Сибир.Да се мобилизира Столипиново да са готови да берат руски скрап също!
113
2
 
3
 
! Отговори
За 139 преди 4 години
Ами точно китайско не бих си купилВиж някоя западна марка по-може , ако ше да е сглобявана в КитайАма това бе прави изделието китайско
112
6
 
15
 
! Отговори
грубиян преди 4 години
***, същите простотии пишехте преди и за китайската техника. Сега си трайте, че да не вземе да ви се разсърди китайският ви компютър или телефон и да спре.
111
10
 
11
 
! Отговори
до привет от германи преди 4 години
алоо безработния германец от ромски пройзход , пак се изказваш без да мислиш
110
7
 
9
 
! Отговори
Има ли изтекла преди 4 години
Радиация -това е въпросътС че слкашите лъжат у мажат е ясно
109
18
 
19
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Айде, купувайте пак руски оръжия.Същия ***---Като всичко останало.Руските стоки, са забранени в моя дом!!!!!!
108
18
 
16
 
! Отговори
привет из Германии преди 4 години
Господ ги наказва заради отвратителната политика на Путин , заради Крим , заради Луганск ,заради арестуваните моряци в Азовско море !
107
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До глобалист първо мисли за себе си!
106
8
 
10
 
! Отговори
ВМФ България преди 4 години
До ВМФ России Не ошибается тот, кто ничего не делает.
105
21
 
13
 
! Отговори
Привет от Россия преди 4 години
До привет из ГерманииБългарино! Защо пишеш за Русия от Германия? Защо избягал от България? Може от "Технология никаква , икономика никаква , мизерия тотална" Знай! Имаме дух! Знаеш ли кое е това? А при вас го няма. Само един пъ рдеж.
104
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дали загиналите са затворили вратата, или е била затворена дистанционно?! мъртвите не могат да кажат истината за инцидента! помните ли друга съветска подводница която потъна, а от ссср не позволиха на никой да помогне за изваждането и. така се скрива истината, и при чернобил беше същото!
103
17
 
20
 
! Отговори
привет из Германии преди 4 години
русия е огромна страна с малки възможности ! Технология никаква , икономика никаква , мизерия тотална !
102
7
 
17
 
! Отговори
ВМФ России преди 4 години
Хотели лучше а получилось как всегда.
101
6
 
9
 
! Отговори
Вова от Ленинград преди 4 години
Недейте така, може ли малко по-обективно? Да, плаващия док на Кузя потъна заедно с винтовете му и един кран падна на палубата но като изключим това кораба е в много добро състояние.
100
10
 
15
 
! Отговори
империя смотаняци преди 4 години
Докато сами се трепят ми е все тая. Колкото повече, толкова по-добре. Но ако пак ни пратят радиоактивен облак след поредната им гениална акция е редно да им се обяви война и да ги избавим от мъките им веднъж завинаги
99
9
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
На самолетоносача Адмирала Кузнецова също ще избехне пожар ,като гледам как дими като парен локомотив , скоро ще четем в новините за пожар ! Добре ,че не го пускат много-много в експлоатация , иначе досега и на него щеше да избухне пожар !