Руски сенатор ще защитава русофилите, заподозрени в шпионаж

Косачов: Крайно тревожни новини идват от България
10 сеп 2019 10:17, Елка Василева
188
Руски сенатор ще защитава русофилите, заподозрени в шпионаж
Снимка: архив, Reuters

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия, предаде ТАСС.

Още по темата

"Крайно тревожни новини идват от България. Поредица задържания, разпити и обвинения в "шпионаж" срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия. Отлично познавам мнозина от тях", написа днес във Facebook председателят на комисията по външни отношения в горната камара на руския парламент.

Той добави, че руските парламентаристи са постигнали в сътрудничество с тези хора много неща по обществена линия, включително в рамките на Ливадийския форум, организиран всяка година в Крим от Съвета на федерацията.

"Ще видим как стоят нещата и решително ще ги браним. По всички линии - дипломатическа, обществено-политическа и, ако е уместно, юридическа", подчерта сенаторът.

Косачов допълни, че смята да поиска изчерпателни оценки на събитието от международни правозащитници, занимаващи се с "темата за затворници на съвестта" и от НАТО и Евросъюза, които са съюзници на България ", предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
3
 
0
 
! Отговори
процедурно питане преди 4 години
и що ги защитава ако не са руски шпиони?
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на Румнен Потника.
143
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата е ясна.....Скалъпена постановка на Ушев Цецо и Боко ***.От край време управниците ни търсят цаката на родните русофили, още ПреЦедента Роско се зъбеше на Русия с благословията на Суджука.
142
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал Решетников да оседлава Арматата и с *** газ на буксирите да нападне неблагодарна България и да я освободи от лютото американско робство. Товарищ Косачов да идва на Буревестника да си спасява шпионите, след което да ги закара в Сибир с летящия по 20-30 години без зареждане Буревестник.
141
7
 
6
 
! Отговори
akud преди 4 години
в България няма задържани русофили има задържани кремалофили , наследници на хората който унищожиха през 1918г наследниците на дядо Иван и Руската империя
140
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предвид предварителното разкриване на руските революционни клетки в България, Нинова незабавно да обяви всенародно русофилско въстание с цел защита справедливите права на Русия, Путин, Дугин, Решетников, Косачев и так далее антибългари. Пабеда будет за нами, а българина ще се сдобие с руски цар, руски газ и руски атом, а също така руска нагайка и руско мракобесие.
139
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Джордж СоросИмаш ли поне една гънка в главата си?
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Джордж СоросСпоко, скоро ще ви спрат паричките
137
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакахме платноходки с туристи, а получихме кораби с шпиони.
136
7
 
12
 
! Отговори
Джордж Сорос преди 4 години
Господа *** от БГ мафия защо не се сетихте "подобаващо" да отразите днешният национален празник ? Кой е той ли ? Как кой? Днес е годишнина от самозвривяването на кулите близнаци от Търговският център от самите агенти на ЦРУ приписали деянието на ислямистите. Кои повярваха на тази долна инсинуация ? Всеки случаи умните не се вързаха на въдицата. И как да се вържат като от "големите взривове и пожари" останаха непокътнати лични документи .Щатите за пореден път направиха света на балъци.
135
2
 
7
 
! Отговори
asdf преди 4 години
И това ако не е признание за дейността имкато шпиони...
134
4
 
5
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
Чесно казано на запад има бая неща дето не са меко казано стока ... Ама ру KoчиHaTa e доказано много по лош вариянт
133
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си ги взима в тайгата ако ще на дувара в Кремъл да ги реди Нямаме нужда от тия потомствени червени .......и утайката на нацията и човечеството
132
8
 
11
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Как се лъже тука не е истина ! АЕЦ БИЛ ЗАКРИТ ОТ ГАЗПРОМ ! Долна лъжа, закри го Костов под натиск от евроидиотите , заедно с хубавото Наде, учителката с поличка тогава, а сега със памперс !
131
10
 
12
 
! Отговори
егати падението преди 4 години
Тука четох някакъв 121 рублофил дето честта на Русия му е по-мила от честта на България. Това да не е някой от президентството?
130
5
 
5
 
! Отговори
Абе оборот да става преди 4 години
Четирите блока на АЕЦ бяха закрити под натиска на Газпром което и тогава и сега означаваше Москва. Даже ни забавляваха с идеята че турбините на Козлодуй могат да се използват на газ.Всичко беше пълни глупости за да загубим инвестиция отгладувана през 1970 те и да ни пробутат още от техните блокове.За Шрьодер се намери топло местенце, ама Първанката си остана в зона.
129
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 121 Путин няма да е вечен но който върви срещу България хубаво не е видял !Бог е Българин !
128
7
 
12
 
! Отговори
Суека преди 4 години
Очевидно в Русия са загрижени че бавно и полека народа се осъзнава и в един момент ще ги отбием от хранилката.
127
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ще намери начин да защити честта на Русия и да отмъсти на България ---------Уау, ами ако не намери начин?Само си представи!Тогава за пореден път ще сме ги наебали.
126
4
 
9
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Та историята е една и тя е,че всичко от което все още печелиме е построено от руснаците и всичко до което са се докоснали американците ни носи загуби и обикновенният българин ги плаща! Не ме интересуват князе ли са ,ханове ли са , истината е,че изчезваме като нация и сме най-бедните , а на американците не им пука и всички ни се присмиват, но важно е трите прасета да са добре !