Путин предлага С-400 на Рияд: Всеки е длъжен да защити "своя род"

Той посочи, че Иран и Турция вече са си купили ПВО от Русия
17 сеп 2019 21:32,
135
Путин предлага С-400 на Рияд: Всеки е длъжен да защити "своя род"
Снимка: Reuters, архив

Русия е готова да помогне на Саудитска Арабия да се защити, ако ръководството на арабската страна реши да купи руско оръжие, заяви президентът Владимир Путин.

"Що се касае до помощ за Саудитска Арабия, в Корана пише, че всякакъв вид насилие е неприемлив, освен защитата на рода. За да защити "своя род", своята страна, ние сме готови да окажем съответната помощ на Саудитска Арабия, а политическото (й) ръководство е достатъчно просто да вземе мъдро държавническо решение", посочи Путин, цитиран от ТАСС.

Путин е посочил, че Иран вече са си купили противоракетни установки С-400, а президентът на Турция Реджеп Ердоган е закупил нови комплекси С-400 "Триумф".

Още по темата

Руският президент потвърди, че в хода на преговорите в Анкара с лидерите на Турция и Иран не е обсъдена темата с атаката срещу саудитска петролна рафинерия.

Държавният глава припомни позицията на Русия за кризата в Йемен. "Първо, в Йемен има много сериозна хуманитарна катастрофа. Ние самите сме готови да помогнем на хората и призоваваме всички, които могат да го направят, да последват нашия пример“, отбеляза руският лидер.

"Ние считаме, че най-добрият начин за решаване на тази криза е договорка между страните, които са въвлечени в конфликта", заяви още Путин.

"Не мога да си спомня редовете от свещения Коран, където се казва "Спомнете си милостта на Аллах. Вие някога сте били врагове, Аллах е примирил сърцата ви и ви е направил братя“. Трябва да се изхожда именно от това", посочи държавният глава на Русия.

Припомняме, че в нощта на 14 септември беше извършена атака от 10 дрона срещу саудитската национална петролна компания Saudi Aramco. Пострада най-голямата нефтена рафинерия в света в близост до град Абкайк, както и нефтената рафинерия в района на Хурайс, където се намира второто по големина нефтено находище на кралството.

След атаките срещу тях избухна силен пожар. Отговорността за това действие поеха бунтовниците от йеменското движение Ансар Аллах (хусите).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... цитати от корана ...
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сунити и шиити имат същият отношения (добре де, доста по-първобитни), както католици и православни. Полша и Русия е само пример.Така че с цитати от библията няма смисъл, Путин го знае, ама нали е играч. Сега чакаме Тръмп да туитне.
78
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Тез С400 голяма легедна да го е :) никой не ги е виждал в действие ама карай."С-400 е директен наследник на С-300 които между другото са 11 комплекса приети на въоръжение в 3 поколения като първия е от 1975г. Та от тогава въпросните С-300/400(С-400 реално има 85% от чаркалаците на последната версия на С-300) са изстреляли десетки хиляди ракети на полигон. А някои от тестовете са паравени от САЩ и Израел на "придобити" комплекси и там нема лабаво изстисква се всичко до последно.
77
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Тоест, оптималният вариант на ПВО е:ЗРПК "Панцер" (или поне ЗРПК "Тунгузка"), ЗРК "Бук" и ЗРК С-300 или С-400.В момента руснаците обединяват и трите системи в една, наречена ЗРК "Витяз"."Поздравления почти уцели нещата.1. Ешелонирано ПВО: С-400, Бук-3, Тор-М2**/М3, Панцир С1/С2;Войсково ПВО: ПЗРК(пасивна), Веспа/Стрела(пасивна), и активни Панцир, Тор,Бук, С-4002. С-350 Витяз е ЗРК с 180*360 градуса зона на сканиране и обстрел, Ползва версия на Р-77 клас стреляй и забрави
76
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук има едни пияндета дето не пропускат да извикат " машалла Путин " , " колко си велик" и тем подобни мехлеми за душата .Ейй *** , половин Русия се изнесе в САЩ , за какви ракети дрънкате .
75
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез С400 голяма легедна да го е :) никой не ги е виждал в действие ама карай.
74
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 98 Анонименрано си се надрусал беГенди !
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 97 сссИмаше в нашия квартал един дето на всяко гърне беше меродия . Скоро видях снимката му на електрически стълб
72
12
 
7
 
! Отговори
ссс преди 4 години
Имаше един филм с Чарли Чаплин, в който чупеше прозорците, а после ставаше стъклар и ги оправяше...
71
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение, че С-400 досега няма свалена реална цел, а и не е предназначена за борба с дрове - все едно да стреляш с гаубица 152 мм по врабчета.
70
2
 
12
 
! Отговори
да преди 4 години
съветниците на Путин по външна политика са на изключително ниво, а на тръмп са пълна боза...за това и той ги сменя всеки ден..ама не може д'ебила да уцели ваксата и ..провал за Америка след провал :))))
69
6
 
32
 
! Отговори
да преди 4 години
руската външна политика размаза САЩ..отново !!!!!
68
8
 
38
 
! Отговори
да преди 4 години
убийствен ход на Путин, който приключи Америка :))))))))))))))интелекта на Путин му позволява да цитира дори книги като Корана..в същото време и'диота Тръмп дори името си пише с грешки..какво остава да може да чете :)))))))))))))))
67
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция вече купи и говядарите газ пикат
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дека бяха на чаршафите ракетите Пейтриът и защо не пуцаха срещу нападателите а спят М ?Ми ненапразно Путин им предлага С-400 тези сигурно и по врабчета и гарги стрелят а не спят ха ха !!!???
65
4
 
12
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Бойко Борисоф е предложил на Суадето изтребители F16, за толкова за колкото са биле купени - никакъв гешефт.
64
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо:С-400 не е "панацея" (лекарство за всички болести)!Второ:Съвремената противовъздушна и противоракетна отбрана е Комплексна защита, която се състои от ракети с малък, среден и голям радиус на действие!Тоест, оптималният вариант на ПВО е:ЗРПК "Панцер" (или поне ЗРПК "Тунгузка"), ЗРК "Бук" и ЗРК С-300 или С-400.В момента руснаците обединяват и трите системи в една, наречена ЗРК "Витяз".
63
5
 
21
 
! Отговори
Dedo преди 4 години
Аз предлагам да им подарим нашето най-модерно орУжие - Бокотикв 3.0. Лови всичко във въздуха, от мухи до снежинки та какво са някакви дрончета. Ще ги излови с голи ръце във въздуха още преди да са припарили до рафинерийката...
62
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Гошy FuckUDnes.bg"Путларах Акбар даже и корана чете. Като истински православен славянин в джамията в центъра на Московието. И ракетите без пари ще им даде, нали в с мюсюлманско православната вяра"ЕХ ЕКСПЕРТИЗАРК Панцер който успешно защитава Лактакия от дронове е разработем от Тула за САрабия първоначално. Да САрабия имат най-старата версия но нищо не им пречи да купят модерните версии.
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Православният уж цял ден се целува ефендита и ислямисти. Жалка картинка. Мъчи да си набута бездарните железа.