Путин предлага С-400 на Рияд: Всеки е длъжен да защити "своя род"

Той посочи, че Иран и Турция вече са си купили ПВО от Русия
17 сеп 2019 21:32,
135
Путин предлага С-400 на Рияд: Всеки е длъжен да защити "своя род"
Снимка: Reuters, архив

Русия е готова да помогне на Саудитска Арабия да се защити, ако ръководството на арабската страна реши да купи руско оръжие, заяви президентът Владимир Путин.

"Що се касае до помощ за Саудитска Арабия, в Корана пише, че всякакъв вид насилие е неприемлив, освен защитата на рода. За да защити "своя род", своята страна, ние сме готови да окажем съответната помощ на Саудитска Арабия, а политическото (й) ръководство е достатъчно просто да вземе мъдро държавническо решение", посочи Путин, цитиран от ТАСС.

Путин е посочил, че Иран вече са си купили противоракетни установки С-400, а президентът на Турция Реджеп Ердоган е закупил нови комплекси С-400 "Триумф".

Още по темата

Руският президент потвърди, че в хода на преговорите в Анкара с лидерите на Турция и Иран не е обсъдена темата с атаката срещу саудитска петролна рафинерия.

Държавният глава припомни позицията на Русия за кризата в Йемен. "Първо, в Йемен има много сериозна хуманитарна катастрофа. Ние самите сме готови да помогнем на хората и призоваваме всички, които могат да го направят, да последват нашия пример“, отбеляза руският лидер.

"Ние считаме, че най-добрият начин за решаване на тази криза е договорка между страните, които са въвлечени в конфликта", заяви още Путин.

"Не мога да си спомня редовете от свещения Коран, където се казва "Спомнете си милостта на Аллах. Вие някога сте били врагове, Аллах е примирил сърцата ви и ви е направил братя“. Трябва да се изхожда именно от това", посочи държавният глава на Русия.

Припомняме, че в нощта на 14 септември беше извършена атака от 10 дрона срещу саудитската национална петролна компания Saudi Aramco. Пострада най-голямата нефтена рафинерия в света в близост до град Абкайк, както и нефтената рафинерия в района на Хурайс, където се намира второто по големина нефтено находище на кралството.

След атаките срещу тях избухна силен пожар. Отговорността за това действие поеха бунтовниците от йеменското движение Ансар Аллах (хусите).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
20
 
9
 
! Отговори
Гошy FuckUDnes.bg преди 4 години
Путларах Акбар даже и корана чете. Като истински православен славянин в джамията в центъра на Московието. И ракетите без пари ще им даде, нали в с мюсюлманско православната вяра
59
13
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Голям майтап става-Америка не може да защити най-близкия си арабски съюзник!Иначе предложението на Путин е смислено-С-400 и Панцир могат да отразят всяко не масово нападение на 100%.А масово-със стотици ракети могат да направят само САЩ...
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахах, а тиквата какво ще предложи, аа да още мизерия и глад !!!
57
3
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
за малко да ти повярваме че може да заемаш роля на помагачпомагач на руски олигарси крадци крадящи от собственния си народ да това го можеш помагач на диктатори да това също го можеш но да се правиш на хуманитарен помагач а всъщност си ракето пробутвач и продавач
56
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин се гаври с американците , след като се видя , че тяхното ПВО ,абуригените хутси го напражиха смешно в Сауди Арабия
55
3
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Тъжен факт: Дали са ги уредили с комисионни или не, ние не можем да знаем. Но защо това, че са отишли да учат и работят в САЩ да е тъжен факт. Само за това, да се спомене сина на Корнелия Нинова?
54
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впрочем какво става с визите за САЩ трябват ли още визи за САЩ? САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори а българите им се кланят и им се навеждат със смъкнати ***.
53
9
 
25
 
! Отговори
Много тъжен факт преди 4 години
Уолмарт изхвърли всички американски стоки от рафтовете си, и сега във всяко кътче на САЩ се продават китайски стоки. Американската икономика не може да конкурира китайската по цени и качество, американците които преди произвеждаха стоките които сега са заменени с китайски са без работа. В САЩ има цели пустеещи градове пълни с бездомници и безработни защото няма работа.
52
13
 
10
 
! Отговори
Тъжен факт преди 4 години
Много русофили уредиха децата си в Америка с путиновите комисионни.Справка синът на *** Нинова.
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ нямат даже и душове в банята като хората, човек не може да се измие навсякъде, американците се поливат с вода от едно чоканче на стената и това им е хигиената.
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Urban Institute: 40 % от американците нямат пари за храна, лечение, жилище. Образователното и професионалното ниво в САЩ е общо крайно ниско и във връзка с убийството на американската индустрия се губят работни места, на които те биха могли да работят продуктивно.
49
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само от банановите републики като България се натискат да станат американци, при това за българите границите са затворени и те пак се натискат да ходят да мият тоалетните на американците, винаги васалите са имали право да ходят да мият тоалетните на господарите, но българите и това право нямат.
48
5
 
19
 
! Отговори
гоуем преди 4 години
От една страна Путин им предлага да се защитят, но от друга си прави гаргара със СА и САЩ.
47
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До рукофила който пише за гладните американци. Странно защо никой не се натиска да стане сит руснак а целият наплив е да бъде гладен американец. От русофилите по загубени хора няма на този свят, по пъта по който са тръгнали ще дойде ден да се крият от народната любов в Северна Корея.
46
4
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
С тези Ц-400...камиларите няма да се справят,защото няма да дават бойно дежурство.Кат залезе слънцето и се...прибират при харемите си.Тогава дроновете ще ги...атакуват,защото и те не са...будали.
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия още при Сталин реши въпроса с комуналките, а днес през 21 век дестки милиони американци живеят в комуналки, картонени стени, общи тераси, коридорите олющени, мизерия, никаква изолация музиката и телевизията се чува навсякъде, деца играят и църкат, от всякъде мирише на манджи.
44
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6247% от руснаците нямат тоалетна и за целта ползват улицата или двора.
43
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2019г - 42% от американците без отпуск, 25% не могат да си позволят билет за кино. Според току-що публикуваното проучване на Bloomberg:42% (почти половината!) от американците не са успели да си позволят ваканция миналата година, а почти една трета са отбелязали, че през последните 5 години техните възможности в това отношение са се влошили .25% не могат да си позволят билет за кино.43% са казали, че след като платят всички сметки и вноски по дълговете си, те просто нямат достатъчно пари за храна.
42
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Русия е вторият производител на петрол в света и в същото време 50 милиона руснаци гладуват, хпи това руското население е 3 пъти по-малко от това на САЩ.
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ са най-големият производител на петрол в света и в същото време над 50 милиона американци гладуват.