Путин сметна: Русия продаде оръжие за $13 милиарда тази година

Въпреки санкциите и нелоялната конкуренция, допълни руският президент
16 дек 2019 21:31,
232
Путин сметна: Русия продаде оръжие за $13 милиарда тази година
Снимка: Reuters

Позициите на Русия на световния оръжеен пазар укрепват, въпреки засилването на санкциите и нелоялната конкуренция, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Износът на руско оръжие и военна техника нараства. През тази години е изнесена продукция на обща сума 13 милиарда долара", каза руският държавен глава на заседание на комисията по въпросите на военнотехническото сътрудничество с чужди държави. Той отбеляза, че "това е с малко над два милиарда повече в сравнение със същия период на миналата година", пише БТА.

Русия се завръща в Африка! Путин заявява амбицията на страната си

"Руските позиции на световния оръжеен пазар укрепват и това се случва въпреки санкциите и нелоялната конкуренция", подчерта Путин.

Руският президент заръча постоянно да се анализира ситуацията на оръжейните пазари, да се отчитат променящите се потребности на купувачите и да се отговаря на нарастващите им изисквания.

Засилено търсене на руско оръжие

"Като цяло портфолиото на поръчките на руско оръжие се намира на стабилно равнище и надвишава 50 млрд. долара", заяви Путин и добави: "Засиленото търсене на руска продукция с военно предназначение е сериозен стимул за това да се усъвършенстват формите и методите на работа, да се запазят водещите позиции в този високотехнологичен сегмент."

Руският президент отбеляза големия принос, който имат за развитието на износа международните изложения. По думите му през тази година в Русия са били проведени седем оръжейни изложения, сред които военнотехническият форум "Армия-2019 г.", военноморският салон в Санкт Петербург и авиационно-космическото изложение МАКС-2019 в Жуковски.

"Чуждите партньори имаха възможност да се запознаят с последните постижения на нашата отбранителна индустрия: бяха демонстрирани най-новият изтребител от пето поколение Су-57, десантно-транспортният вертолет с повишена товароподемност Ми-38Т, зенитно-ракетният комплекс със среден обсег от четвърто поколение "Викинг", бронираният автомобил "Тигър" и много други образци техника", заяви Путин. Той отбеляза, че "в резултат на изложенията са сключени договори на обща стойност около 35 милиарда рубли (близо 560 милиона долара)".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен *** 40Военните технологии на Русия превъзхождат американските.Няма военни и цивилни технологии другарю.Има само технологии, които се вграждат първо при военните и после в цивилното производство.Примерно прожектирането на данни на предното стъкло на автомобилите в началото е било достъпно само за изтребителите.Просия няма нищо за обикновенния потребител, защото няма и при военните.Прочети няколко пъти какво съм ти написал пък може и да възприемеш нещо.
109
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С жалките си 13 млрд. Пупето се нареди на гордото 43 място по износ на оръжие, между Люксембург и Руанда.
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 118Зозо кви 2 милиарда?!Само оръжие за 2 милиарда.Иначе да, общия ни износ надхвърля 50 милиарда.Пи показателя износ на глава от населението още 2017г изпреварваме Просия.За нас стойността е $3700, за Просия $2400
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 120Мошеника щом казва 13 значи реално са 5 :)))И да научи откъде му идва езика.. ПинкоРеално са 7 ! :-) А бедна, ограбена(от Русия) България е продала машини и оборудване за 5 милиарда.Пълен смях е Русия!
106
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците вече могат да ни лазят само в краката по доходи и заплати.
105
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ,ако е нормален президент няма да се хвали с оръжия,ще се похвали ,че Русия 5поредна година е най-голям износител на пшеница в света и от него печели повече от оръжията.Сред първите места е и по износ на царевица и фуражи.Ще даде обяснение защо най-богатата държава на ресурси в света не може да достигне средният стандарт на цивилизованите държави!
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мошеника щом казва 13 значи реално са 5 :)))И да научи откъде му идва езика.. Пинко
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зозо кви 2 милиарда?! България е изнесла за 50 милиарда, водеща икономика сме в момента, заплатите вдигат и у нас било най-евтино... Не заблуждавай хората...Боко оная седмица опъна ушите на Тръмп, така че скоро ще изнасяма за 100 милярда.
102
3
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаааа, слабоооооо.... Че то България е изнесла за 2 милиарда, Путин тръгнал да се хвали с 13:)))))))))))))))))))))))))))))))))
101
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Путин!
100
11
 
20
 
! Отговори
Саурон преди 4 години
Защо хобита си смята печалбата в злия долар, а не в моята мордорска валута _ рублата?
99
7
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Значи са продали горе-долу 26 самолета 5-то поколение :)
98
1
 
2
 
! Отговори
16 декември 2019 преди 4 години
Част от сградата на българското посолство в черногорската столица Подгорица е пострадала от експлозия, която е станала в 4 ч. тази нощ.Щетите са документирани при оглед на място от органите на реда в присъствие на български дипломати.Изпочупени са прозорците на кабинета на българския консул, нанесени са щети и на вратата на кабинета му, съобщи Държавната телевизия РТЦГ.По информация на местната телевизия бомбата е хвърлена срещу нощен клуб на булевард Иван Чърновица в центъра на града.Мощн
97
21
 
13
 
! Отговори
А българската преди 4 години
икономика през 2016 години достигна нивото на нашата икономика от 1989 преди краят на лошия комунизъм. Злобарите по Русия само плюват. Нещастни аборигени. Всъщност абориген е комплимент за вас. Айде да подскачате сега.
96
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За догодина подготвят и единствения им безалтернативен самолетопушач за нов внос в някоя бананова република. Стискам палци да не потъне до тогава ХАХХХАА
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едните продават на "законно избраните" с 99.9%, другите продават на "умерените" бунтовници. После едните служби палят клечката и стотици хиляди нормални хора стават на пепел. Светът е пълен с диктатори и тоталитарни режими, бизнеса върви.
94
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, рускитв негодници отново са смешни, ето защо: "Продажбите на американско оръжие за чуждестранни правителства са нараснали с 13% до 192,3 млрд. долара в годината, завършваща на 30 септември...." - коментари и сравнения са излишни просто. Най-нещастният клоУн в света е един-Ботокса. Ощене го е разбрал, но ще е скоро.
93
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 98Цифрата е меко казана смешна! Няколко самальота струват толкова. Нещо замирисва на *** от към блядите :D
92
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха 13 милиарда долара на оръжейния пазар са жълти стотинки, че те само нашите гурбетчии в ЕС вкарват по толква чиста пара в България хахахахаа
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нищо не е. Цифрата е меко казано смешна.