Милен Керемедчиев: Путин затвърди бъдещето си!

Той направи тиха революция в Русия
16 яну 2020 22:41, Александър Попов
37

Михаил Мишустин наследи Медведев и е новият министър-председател на Русия. Досегашният шеф на федералната данъчна служба беше предложен за поста от президента Владимир Путин и бе избран без нито един глас "против".

"По лицата на хората изглеждаше, че бяха изненадани. Но явно е доста добре планирано действие от страна на Путин, защото той направи една тиха революция в Русия", каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Путин си е поставил две цели - едната е да постави рестарт на руската политическа система.

"Тя беше изпаднала в една летаргия и губеше гласоподаватели. Медведев беше с падащ рейтинг сред руснаците и беше един от неодобряваните мининистър-председатели, изцяло засенчен от действията на Путин", допълни той.

Още по темата
А втората цел - Путин да затвърди бъдещето си, след като изтече мандатът му през 2024 г.

"Рестартът на политическата система се откроява с много интересни действия - едно от тях е увеличаване на правомощията на министър-председателя, възможностите да бъде избиран от парламента, а не да бъде назначаван от президента", добави Керемедчиев.

В Русия беше взето решение гражданите, които не са живели в Русия през последните 25 години, да не могат да се кандитират за президентските избори. Също така, ако някога през живота си са имали второ гражданство или пребиваване в друга държава.

"Министър-председатели, депутати, министри, зам.-министри нямат право да имат второ гражданство, а това засяга около 543 хил. руски граждани. Засяга и 10,7 млн граждани, които живеят извън Русия. По този начин близо 7% от населението на Русия бива изключено от полическия живот на страната в бъдеще", допълни бившият министър.

"Путин се опитва да изключи всякаква външна намеса в руската политика за години напред. Той има и друга цел - да се кандидира и да стане министър-председател с доста завишени фунции, контролирани от парламента", каза още Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Коя е водещата? Върха е! Да е жива и здрава!
24
4
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
хахо-хей ... НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ !!! ЗАЩОТО , ИЗТОКЪТ ЩЕ СИ ОСТАНЕ НА ИЗТОК / БЕЗ БУНТОВЕ И СТАЧКИ/ ... "ЗАПАДЪТ" ЩЕ СИ ОСТАНЕ НА ЗАПАД... С ГОСПОДАРО- СЛУГИНСКО -РОБСКА " ДЕМОКРАТИЧНА " СИСТЕМА- НА МИЛИАРДЕРИ И ИЗЛИШНИ БЕЗПАРИЧКОВЦИ / ЕВЕНТУАЛНИ ГЕНИИ / !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
25
 
10
 
! Отговори
Защо Обичам Путин ? преди 4 години
Ами Путин е човекът, който скоро ще затрие Русия -- и тогава Светът ще стане едно по-добро място за живеене
22
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин явно ще я управлява до край.Тежко им на руснаците ! !
21
17
 
8
 
! Отговори
РФ мафиите воюват преди 4 години
мафиотксият клан на КПСС/КГБ под рукаводството на Боря Елцин узурпира държавната крава и я доеше за свой сметка, за семействата, приятели и подръжници. Стигнаха до джуджето кръстник Путин, който натрупа огромни богатства в чужбина, партиарх Кирил и той е мултимилиардер, също олигарсите от клана на Елцин/Путин.Почна война, последно време Путин дори в тоалетната ходи с по 6 бодигарда, смени и правителството, май другите кланове на руската КГБ/КПСС мафия решиха, че е техен ред доят кравата Маша.
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората не искат демокрация, а пълни магазини със стоки.
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накратко: Путин иска да стане Борисов и Меркел.
18
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цитата от Путин- най-голямата грешка на Русия е, че се довери на Запада през 90-те години.а сега е друго, Русич има армия, флот и народ!!!
17
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на един му омръзнало да чете за путинами че накарай ги да пишат за банкянското комунистче дето ни трови всеки ден и ние искаме да се пише за българия ама то няма нищо хубаво и затова ви занимават с путинразни джедърчета да си изпразват злобата
16
24
 
13
 
! Отговори
Джо преди 4 години
И лиши руснаците от бъдеще!
15
10
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ВСЕ В ЧУЖДОТО КАНЧЕ ГЛЕДАТ ПСЕВДОДЕМОКРАТИТЕ. АБЕ СМЕШКОВЦИ ПОГЛЕДНЕТЕ В НАШЕТО КАНЧЕ КААКВА ПОМИЯ И ЛА.НА Е. КАЖЕТЕ КОЕ Е НАРЕД В НАШАТА ДЪРЖАВА ЕДНО НЕЩИЧКО КАЖЕТЕ. А ДА ЗАПЛААТИТЕ И ПРИВИЛЕГИИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА И ЧИСТИЯ КОРИДОР ЗА БИЗНЕСА /МАФИОТИТЕ/ НА МИЛАТА НИ РОДИНА. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е БЪРЧОК ОТ КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕМ. СПРЕТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ ДРУГИТЕ.
14
13
 
42
 
! Отговори
Възхищение преди 4 години
Както винаги Путин е гениален шахов играч, поне с пет хода напред пред противника. Много правилно решение, съдбата на Русия да се определя от живущите в нея, а не както при нас от турците екскурзианти. И не го прави за себе си, а за бъдещето на страната си. Жалко,че в България никога няма да имаме водач като Путин, както изглежда.
13
7
 
48
 
! Отговори
weiss преди 4 години
Не знам дали има тиха революция в Русия, но знам, че в България блатото не помръдва. Не на последно място и заради кадровия въпрос- този е бил зам външен, а не може на две магарета сламата да радели.
12
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той има и друга цел - да се кандидира и да стане министър-председател с доста завишени фунции, контролирани от парламента", каза още Керемедчиев.-------------------------------------Пълни глyпocти на големи кръгли търкалета. Как си бил зам.-външен министър с такава елементарна експертиза? Ето защо вие вечно се вайкате, че не разбирате какво говори Путин.
11
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Министър-председатели, депутати, министри, зам.-министри нямат право да имат второ гражданство, а това засяга около 543 хил. руски граждани. Засяга и 10,7 млн граждани, които живеят извън Русия. По този начин близо 7% от населението на Русия бива изключено от полическия живот на страната в бъдеще"--------Керемедчиев, като фактология добре, но си изключително зле с изводите. Изключени от полическия живот са негражданите на прибалтийските страни, живеещи в ЕС и нямащи право на глас на избори.
10
10
 
29
 
! Отговори
българин преди 4 години
Що тук да не би да не е утвърден да ни " управлява" 100 г Първият секретар на групировката ГЕРП?!!!!
9
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия нещата стават стихийно, изневиделица. Октомврийската революция ще се окаже само много бледа репетиция на това което предстои.
8
33
 
18
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Типично мафиотски похвати прилага за управление на цяла държава все едно е мафиотска група. Да видим до къде ще стигне имайки предвид за коя държава става въпрос. От историята такива като него не свършват добре там. Въпроса е кои и колко ще повлече след себе си....
7
5
 
10
 
! Отговори
7 преди 4 години
Това не влиза в вашата работа путин
6
31
 
13
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ПУТИН НЕ Е ВЕЧЕН!ТЕ ЕВАКУАЦИИТЕ ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА ....ХА,ХА,ХАААААААА...В САЙТА ГО КАЗАХА, ЗАТОВА СЕ Е РАЗБЪРЗАЛ ЧОВЕКА!