Стопанин зарази домашния си любимец с коронавирус

Случаят е от Лиеж
28 мар 2020 00:30, Петя Славова
43
Стопанин зарази домашния си любимец с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Ветеринарният факултет в Лиеж съобщи, че в града е регистриран първият случай на заразен домашен любимец с коронавирус от стопанина му, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Котето е проявило няколко симптома характерни за коронавирус. "Става въпрос за изолиран случай на предаване на вируса от човек на животно, а не от животно на човек", уточниха от Факултета в Лиеж. Учените призоваха да бъдат взети всички необходими мерки от страна на заразените лица, които имат домашни любимци, за да предпазят животните.

Миналата седмица в Хонконг куче бе поставено под карантина след като даде “леки положителни резултати” при теста за коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Кучето преди 4 години
просто бе облизало болния си стопанин, както се оказа по-късно.И не е боледувало.Но медиите им е по-интересно да съобщават първата част.Особено на българските.
38
0
 
4
 
! Отговори
ау ..! преди 4 години
Имам пчелин и то голям! Предлагам и на пчелините да им сложим карантина; ... ами ако пчелите пренасят този вирус, а ..?Сега ще започне инвазията с комарите; какво правим тогава? Миналата година при нас на село в района на Дунава те ми отнесоха циглите от къщата, само и само да влязат в стаята!От тези комари, кокошките спряха да носят, котките ми отслабнаха ...Всичко е много тъжно и неприятно ...Изпитвам страх за старините ...Вече сили нямам ...Какво правим ..?
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не е изолиран случай. Просто не се тестват котки, кучета и рибки!
36
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 4 години
Защо да е за безмозъчни?Котките ходят навсякъде. Тук, в София, във всеки квартал има по няколко, които не са съвсем бездомни, защото живущите наоколо ги хранят и ги приютяват в дворовете си, за да прогонват мишки и плъхове. Тези котки в повечето случаи са съвсем питомни и се галят на всекиго. Не знаеш кой ще им кихне отблизо срещу муцунките, а после някое дете може да гушне такава котка.Затова трябва да се има предвид, че докато има опасност, не бива да се пипат и галят котки, особено дворните
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29Котемразец неден!Насаждаш омраза между биологичните видове и препоръчваш терор!Гешев ще те спипа! И НПО-тата, защитаващи животните.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната статия за безмозъчни индивиди...
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък предлагам евтаназия на всички двукраки, защото, както се вижда от публикацията, застрашават живота на други животински видове. Пък ползата от тях - колкото ползата от нестопанските животни.
32
0
 
4
 
! Отговори
BUK MH17 преди 4 години
До АнонименПрокуратурата да се се самосезира за поста 29
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Котките и кучетата не са ви виновни че сте се родили без да знаете какво да правите с живота си.Не ги убивайте ! - поставете се тяхно място и се замислете как да бъдете добри и състрадателни и ще намерите смисъла да живеете.
30
1
 
8
 
! Отговори
До онзи с бензина преди 4 години
29-ти е вероятен психопат и потенциален убиец.Призовавам да се проследи и да се наблюдава внимателно.
29
17
 
5
 
! Отговори
Кучетата преди 4 години
Предлагам евтаназия на всички бездомни и домашни кучета в България.Тези животни са проблемни от десетилетия и е време да им се намали популацията. Те са потенциални разпространители на заразата - включително домашните такива. Забранихте на децата да излизат - добре, следващата стъпка е кучетата.Домашните котки не изискват разходки навън,а бездомните са важни за борбата с мишките и плъховете,но от кучетата полза няма!
28
27
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намазваш котора с бензин и го палиш много яко врещят
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Язък че тъпите *** махнаха глобите и панделата до 6 години за фейк новините Тъкмо тия фек,,,ални сайтчета като това щяха да заминат ..
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До какво се чудимСлучвало ми се е да видя и кашлящо куче. В първия момент помислих, че кашля човек.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо си мислят, че случаят е изолиран.И във Франция, и в Италия, някой направил ли си е труда да провери дали в семействата на всеки един от заразените има домашен любимец и дали животинката не е заразена?Спомням си, че не много отдавна четох, че Франция е на първо място по брой на котките домашни любимци.Да не забравяме, че за една котка е много лесно да се промъкне в съседен двор или в съседен апартамент и, ако съседите са свикнали с нея, ще я гушнат и ще я погалят, особено децата.
24
0
 
3
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Корона вирусът е лек вирус ,който е характерен за животните, атакува стомашно чревния тракт и е ходи основно по кучета и котки- ако епидемията я нямаше и питахте ветеринар-ето това щеше да ви оттговори.Вет докторите могат да излекуват животното с една инжекцийка.Но това е за обикновенните корона вируси,а ето тоя?
23
15
 
1
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Мачка ли е,директно в екарисажа.Няма само да ръси зарази бълхарника. Жал не жал трябва да спасим хората
22
0
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Котките и кучетата ще ги преживеем, макар и някои да реагират много емоционално, но ако тръгне епидемия по селскостопанските животни определено ще се мре!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усеща се как скоро ще разберем какъв е живота на овцете и козите когато са затворени в оборите.Ще ни пускат само за паша {храна} и пак вътре ! - остава само да решат кога ще ни колят.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако удари и домашните животни, месо, мляко, млечни продукти ще хвръкнат.Трябва да се помисли и за това. Или поне да се пита щаба.