Бойната мощ на Русия в кадър: 13 000 военни, техника, 75 самолета и вертолета

Тази година парадът се проведе на историческа дата
Обновена: 24 юни 2020 16:26 | 24 юни 2020 16:24,
266

Снимка: БГНЕС

„Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия“, заяви руският президент Владимир Путин, по време на Парада на победата в Москва, съобщава ТАСС.
Още по темата

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

Днешната дата не е избрана случайно, защото на 24 юни 1945 г. е организиран първият Парад на победата, ръководен от маршал Константин Рокосовски и приет от заместник-главнокомандващия на въоръжените сили маршал Георгий Жуков.

В парада участваха общо над 13 000 военни, 216 единици сухопътна военна техника, 75 самолета и вертолета.

Сухопътната военна техника включва бойни машини от времето на Великата отечествена война - танк "Т-34-85" и противотанкови самоходни артилерийски установки "Су-100". В парада участват също така съвременни бронирани автомобили, бойни машини на пехотата, танкове, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън, зенитни ракетни комплекси, бронетранспортьори.

Делегации за събитието са изпратили Азербайджан, Армения, Беларус, Узбекистан, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан и Туркменистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и в САЩ има сега парад! , на чернокожите-бъдещето на САфр.Щати !
190
17
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Поредния резил.... Победените Япония и Германия с 10 пъти по-голям БВП. Тези още една пералня не са направили :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
189
17
 
4
 
! Отговори
русофил преди 3 години
Като истински русофил заявявам, че Путин е вреден за тази страна. Вместо да разшири демокрацията-той върна Сталин;вместо да вдигне жизненото равнище той използва изобилието на петролодолари за военни цели и сега при нисък курс на петрола-Русия отново се върна в блатото; вместо да приобщи Русия към света-той отрича достигнатото до този момент и възвеличава диктатури и Берия, възроди практиката на убийства зад граница;показа се като един малък ,комплексиран и отмъстителен човек.
188
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са изкарали да маршируват 3 - 4 български армии...
187
12
 
12
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
Отсвириха Пъпеша.Язък де толкова тренира да маха,качен на стола в кухнята пред Деса.
186
20
 
15
 
! Отговори
забелязахте ли преди 3 години
Добре че ги храниха и обличаха Американците.Нито дума на благодарност.
185
19
 
12
 
! Отговори
Един от Юг преди 3 години
Една държава която от 75 години нищо не е направила за народа си и им промива мозъците с победата в една война в която победените са стотици години технологически пред тях!Бля,бля...
184
20
 
21
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
До 199 Червената армия си беше руска ! Майката на СССР беше Русия! Едва ли помниш боричканията по време на студената война.От времето на Горбачов и дядо ти Рейгън актьора!-:) Но аз ги помня! Та Русия още си я има и съществува Дечо! Ние с годините вече 30 се обезличихме и ще става по зле уви! Но те руснаците се съхраниха ще се съхранят! Защото са националисти!-:) Ние сме за съжаление а не те!
183
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То Червената армия е от една държава, която вече не съществува, не знам за чий путин си присвоява славата....
182
11
 
11
 
! Отговори
Мноооого яки преди 3 години
Много яки тез Руснаци!Ни един с маска от АРМИЯТА на парада,само зомбираната публика с маски! Никви вируси не ги стряскат!Вирусите са само за овцете.
181
5
 
12
 
! Отговори
Аааа.... ти преди 3 години
До Джедай Мастър А ти чел ли си руски учебници? Щото аз съм им чел учебниците,спомените на повечето маршали и отделно многотомната им история на Втората световна война.Договърът за ленд-лиз навсякъде се споменава.В многотомната история са дадени и доставките по месеци и години.Не са малки като количество,но големите доставки идват чак след Сталинград. Руснаците до 1990г. даже бяха толерантни и до тогава не пишеха,че по условията на договора е трябвало да върнат всичките неупотребини оръжия,боепр
180
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сбрале са 13 иляди войника дека още не проявяват симптоми. Едно време СССР вадеше по 100 иляди на парадо. Крайо им се не видеше и прави като конец.
179
19
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Да светна само децата! Вие като нови и бъдещи Европейци! За сега се очертавате като Американофили уви! Трябва да ви е ясно.Че това зло Хитлеризма.Тругна точно от ЕВРОПЕЙСКА държава! И трябва да Ни е срам всички за този факт днес! И държава точно като РусияИмаше куража и силата Да го унищожи! И вие днес упреквате Русия че НЕ Е ЗАБРАВИЛА Милионите дадени жертви Европа да е СВОБОДНА? Въпреки че е под чуж ботуш от друг континент?! Я се събудете бре!-:( Българи или Чуждопоклонници сте днес?!
178
20
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Европа е обречена, ако болшевишките зверове пуснат танковите си армии през Европа. Ще настане кърваво мракобесие и варварщина. Това иска болшевишката върхушка в Кремъл. Като кръволоци лочат кръвта на Украйна и точат зъби да анексират още територии от съседите си. Путин е един обикновен военнопрестъпник. Наркоманизирано, от властта си кърваво джудже.
177
10
 
10
 
! Отговори
До долния преди 3 години
Те музикантите ги пуснаха срещу Сирия! Ама не стигнаха дотам,цял самолет потъна в Черно море.
176
12
 
8
 
! Отговори
Ватман преди 3 години
За къде им е тая мощ? Срещу кого? Само Руснаци и Американци, от скор и Китайци показват военна мощ. За пред кого? Хахахха Пред Бога на който се кланят ли? Нещо не разбрах.... бати аматьорите са всички. Един Светия е нужен само и ще ги помете всичките, самолетчета, вартолетчета.... като ти спрат тока, интернета, водата и горивото, всичките се наиграват. Айде със здраве, и да благодарите на БОГ всяка сутрин като ставате!
175
8
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тонка.Хайде вече да ходиш да спиш!-:) Днес просто не ти е ден а?! А и политическата обстановка се променя с часове вече! Лозунгите за" великият "д-р Борисов и Голямата " демокрация" в Америка вече Не са актуални! Всички знаем какво се случва в държавата Америка! -:) За д-р Борисов няма да ти говоряТук си и виждаш реалността! Нямат край коментарите му с г-н Божков!-:) Скоро всичко ще прикчи! Поспи си па утре знае ли се?!-:)
174
13
 
11
 
! Отговори
Само музикантите си преди 3 години
да пуснат срещу българската армия, ще я направят за смях! Наистина е велика руската армия, затова краварите са в паника от страх!
173
3
 
7
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
До 182 И кога получава тези " помощи" бе Дечо?!-:) Когато Разбират тези дали Тези " помощи" Че Хитлеризма настъпва и наближава Собствените ИМ ЧЕРГИ? -:) А защо това не се случи в самото начало на войната ?! Отговор не искам!-:) Ще ти отговоря. Защото същите тези.В началото на войната.Потриваха ръце и гледаха само какво ще се случи! Демек гледаха сеир само! Замълчи по добре!
172
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В кадър видях единствено бойната немощ на Русия.