Бойната мощ на Русия в кадър: 13 000 военни, техника, 75 самолета и вертолета

Тази година парадът се проведе на историческа дата
Обновена: 24 юни 2020 16:26 | 24 юни 2020 16:24,
266

Снимка: БГНЕС

„Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия“, заяви руският президент Владимир Путин, по време на Парада на победата в Москва, съобщава ТАСС.
Още по темата

"На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа", заяви Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

Днешната дата не е избрана случайно, защото на 24 юни 1945 г. е организиран първият Парад на победата, ръководен от маршал Константин Рокосовски и приет от заместник-главнокомандващия на въоръжените сили маршал Георгий Жуков.

В парада участваха общо над 13 000 военни, 216 единици сухопътна военна техника, 75 самолета и вертолета.

Сухопътната военна техника включва бойни машини от времето на Великата отечествена война - танк "Т-34-85" и противотанкови самоходни артилерийски установки "Су-100". В парада участват също така съвременни бронирани автомобили, бойни машини на пехотата, танкове, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън, зенитни ракетни комплекси, бронетранспортьори.

Делегации за събитието са изпратили Азербайджан, Армения, Беларус, Узбекистан, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан и Туркменистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде в руските учебници и книги за войната не пише за ленд-лиза. Ти си промит мозък и то с клизма. Полуграмотен си и всеки може да те манипулра. Русия получава помощ по ленд-лиза, а Германия от неутрална Испания, Швеция, Швейцария, както и от всички окупирани страни в Европа, а в Чехия бяха произведени една трета от немските оръжия. Ти ще ми говориш за ленд-лиза. ***
170
10
 
9
 
! Отговори
ссс преди 3 години
От Нова година до Парада и пак до Нова година с дядо мраз и снегурочка...това е живота на съветската политика...
169
9
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
До ЗАЩОТи па колко учебници от САЩ и АНглия за ВСВ си чел? Всъщност ако има учебници, които не споменават неща за ВСВ, това са руските учебници. Там няма да прочетеш за *** - Рибентроп, че когато Германия "вереломно" напада СССР на 22.06.1941 г., ВСВ война се води почти 2 г., няма да прочетеш и за Lend Lease, без който червената армия до никъде нямаше да стигне, за консервите с "тушонка" и т.н. Виж може да прочетеш, че Кирил и Методий са руснаци, създали руската азбука и пр.
168
7
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До 172 " излишно спорим"! Виж сега момчето ми.Спориш Ти с по възрастните от теб!-:) С тази разлика Че те са видели и помнят много повече от теб! Тогава си бил на баща си в сещаш се къде!Ако е бил роден все още и Той! Ако днес е на 40.. Не очаквам компетентно мнение И от него за социализма!-:) И не разбрах за какво " спорим" с теб?! Схващаш ли?!-:) И ти ме убеждаваш колко си " прав"? Я си изиграй някоя игричка в нета! И не ми губи времето!-:) Со п .л!
167
0
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
"....Хвала и клевета посрещай равнодушно и със глупеца не спори....!"
166
10
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НЕ СПОРЯ СЪС СОЦ-НЕЩАСТНИЦИ , КАТО ТЕБ!ПОД ДОСТОЙНСТВОТО МИ Е !ТИ СИ ОБРЕЧЕН ...НО НЕ ГО ЧУВСТВАШ, ЗАЩОТО СИ *** И ПРИМИТИВЕН , КАТО РУСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ!СПОРА Е ЗА УМИТЕ И РАЗУМНИТЕ ХОРА!
165
8
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ТИ КУПУВАШ ЛИ ЮАНИ ,БЕ..ХА,ХА,ХААААААААААААААА
164
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
172 ИЗЛИШНО СПОРИМ Ти ли ще ни кажеш, бе , гол хасане. Анадолски съдран царвул
163
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 169 Световен ред Всичко се търгува в долари, но вече се търгува в злато и все повече в юани. Трой унцията злато струва почти 2000 долара, което означава, че доларът се обезценява и до десет години ще отиде на кино
162
13
 
12
 
! Отговори
ИЗЛИШНО СПОРИМ преди 3 години
РУСОФИЛИТЕ СА ХОРА ОТ ..40-те ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК!ТЕ ТАМ СА СИ ОСТАНАЛИ ЗАВИНАГИ!КАТО НАДГРОБНИТЕ ПАМЕТНИЦИ НА КОМУНИЗМА....ХА,ХА,ХАААААААААААА...
161
12
 
7
 
! Отговори
ЗАЩО преди 3 години
В Учебниците по История в САЩ и Англия няма една дума за ВСВ в която се споменава че Червената Армия е Участвала ?Защо се подменя Историята за Поколенията . Та нали има Докумети и Филми ?
160
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камиларите, хайде на камилите и свят широк. Агентите на турската МИТ са тия, които мътят водата тук
159
8
 
10
 
! Отговори
Световен ред преди 3 години
Бойна мощ, в благодарение на американските долари от продажби на петрол.Русия е толкова силна колкото от благата си е продала за американски долари. САЩ могат да си печатат долари колкото си искат. Кой сега е по силния и кой е васал на кого?Всичко се търгува в долари. Може би една съвсем нищожна част в китайски ьоани. Това значи САЩ определя правилата на световната игра.Не си правете илюзии. Тези играчки които виждате са само до колкото САЩ им е позволил.
158
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше Сталин тази война нямаше да я има. Сталин и Хитлер се бяха договорили да си разделят Полша. Бяха подписали мирен договор за ненападение. Когато съветското разузнаване казват на Сталин че Хитлер ще го нападне Сталин нее повярвал. Чак когато Хитлер превзема Украйна Сталин разбира че човечето с въшката под носа му е забил средният в гза. Двама диктатори брашно не мелят. Единият вика аз ще съм отгоре и другият вика аз ще съм отгоре. А брашно се мели с един отгоре и един отдолу камъни.
157
6
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
До 165 А така по " темата" за Америка какво ще кажеш?!! Както се изходи за Русия? Тя трябва ли да се меси в България?! Всичко учи от люлката този език присъщ за тези зад океана! Лъж ли нещо? Това тяхното не е ли Намесване в живота Ни? Руският не е задължителен днес! А Английският е! И? Нещо ще кажеш ли? Бъди принципен а не лицемер! Щом каза А ще кажеш и Я!-:) Или не ти се иска Американофилче?!-:) Защо това не го кажеш и Против Америка?!-:)
156
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цариград пак ще бъде християнски грaд; Ние ще освободим кюрдите. А азиатските завоеватели ще ги изпратим обратно в Азия. Приготвяйте си дисагите и хайде на камалите
155
8
 
10
 
! Отговори
Безразличен преди 3 години
Нито мразя Русия, нито ме интересува. Да стои далеч от Европа, от България, да спре да се меси във вътрешните ни работи, да спре да извършва подривна дейност и да краде територии. За всичко останало, на нас младите Русия ни е БЕЗРАЗЛИЧНА. Панимаеш?
154
7
 
10
 
! Отговори
НЕ СЕ КАХЪРИ ,БЕ.... преди 3 години
1/5- ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ОТ СМЕСЕН ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД, ТУРЦИ , РОМИ , АРМЕНЦИ , МАКЕДОНЦИ ВЛАСИ И ПР.ОГЛЕДАЙ СЕ И ВИЖ , ЧЕ ТОВА СА ТИ БРАТЯТА!НЯМАШ ДРУГИ ....ДОРИ И ДА ГИ МРАЗИШ НЕ ГО ПОКАЗВАЙ, ЗАЩОТО ЩЕ СИ НАВЛЕЧЕШ ГНЕВА ИМ! НА ВСИЧКИ ! НАПЪЛНО ТЕ РАЗБИРАМ , ЧЕ КАТО КОМУНИСТИ И РУСОФИЛ , МРАЗИШ ДОРИ И СЕБЕ СИ, НО ...ИМА РЕШЕНИЕ :ВЗЕМИ , ЧАМОДАН , ПОЕЗДА ...И УЕЗЖАЙ К МОСКВЕ...!ТАМ МОЖЕШЕ ДА МРАЗИШ ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!!
153
7
 
5
 
! Отговори
кое е за кахър и каш преди 3 години
Че обичам "демокрацията и нейните достижения" ли ..или че мразя "анадолския примитивизъм и азиатска простотия"...??!Да ! Обичам свободата и демокрацията и ненавиждам азиатската и анадолската жестокост , подтисничество , простотия и примитивизъм!ВИНАГИ ЩЕ МРАЗЯ АНДОЛ-ОРИЕНТА!ТЯ НИ НАПРАВИ , БЕДНИ , НЕЩАСТНИ И ПРОСЯЦИТЕ НА ЕВРОПА , С НЕЙНИЯ "ОСМАНИЗЪМ" И "СУЛТАНСКИЯ Й ТОТАЛИТАРИЗЪМ"...С КАЙТО ВИНАГИ Е ИСКАЛА ДА НИ ПОДЧИНИ И ЗАРОБИ!ТАКА ЩЕ НАУЧА И ДЕЦАТА СИ --ДА МРАЗЯТ АНАДОЛКИЯ МИРИЗЛИВ БОТУШ И ХЕГЕМОНИЯ
152
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139 Ники "Ако..." - Германия нямаше никакъв шанс да победи в две войни, защото силите и ресурсите на съюзниците бяха многократно по-големи. Това, че сме били третостепенни съюзници на Германия е защото по това време българската държава беше овладяна от национални предатели, германофили и туркофили като Кобургите. Затова и немският протекторат царство България катастрофира един път завинаги. Ако, какво ако бе, не ни разсмивай