Путин се оттегля заради паркинсон? Кремъл категорично отрече

„Пълни глупости, президентът е добре, здравето му е отлично“
6 ное 2020 12:30, Елка Василева
195
Путин се оттегля заради паркинсон? Кремъл категорично отрече
Снимка: архив, БГНЕС

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков опроверга публикация в западна медия, че държавният глава на Русия бил болен от нелечима бавно прогресираща болест и по настояване на семейството си се кани да подаде оставка.

„Това са пълни глупости. Президентът е добре, здравето му е отлично“, каза говорителят на Кремъл, цитиран от руските медии.

Песков заяви още, че Владимир Путин не се готви да подава оставка в скоро време.

Позовавайки се на свои източници, британска медия написа, че Путин боледувал от Паркинсон. В публикация в „Сън“ се казва, че на скорошни кадри краката на седящия руски президент постоянно се движат, а в същото време той здраво стиска облегалките на фотьойла. Според медици това било опит да се скрие изпитвана от него болка. Освен това се виждало, че пръстите на Путин потрепвали, особено когато той взимал писалката и стискал чашата, в която според авторите на статията имало разтворено обезболяващо.

Още по темата

Като косвено потвърждение за предстояща оставка на  Путин западните журналисти приемат внесения в Държавната дума законопроект за пожизнени гаранции за неприкосновеността на предишните президенти на Русия.

Московският политолог професор Валерий Соловей подклади допълнителни спекулации в четвъртък, като предположи, че Путин може да има симптоми на Паркинсон.

Академикът каза, че разбира също, че неразкритата партньорка на Путин Алина Кабаева го притиска да напусне, като е подкрепяна от дъщерите му Мария Воронцова, 35 г. и Катерина Тихонова, 34 г.

Соловей каза: „Има семейство, което има голямо влияние върху него. Той възнамерява да оповести публично плановете си за предаване през януари“.

Професорът прогнозира, че Путин скоро ще назначи нов премиер, който ще бъде подготвен да стане негов евентуален наследник.

Болестта на Паркинсон е бавно прогресиращо дегенеративно заболяване на централната нервна система, чиито основни прояви са двигателни нарушения като хипокинезия, мускулна ригидност, тремор в покой. При заболяването се развиват и вегетативни и други разстройства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей какви автори, какви шпиони, какво нещо! Да могат да видят разтворено обезболяващо в чаша! РАЗТВОРЕНО! ------ Ми щом стиска чашата и не я изпуска, според тебе какво има вътре? Естествено, че е обезболяващо - и малките деца го знаят това. Даже една жена в трамвая го каза.
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ане може и да има нещо, ама е далеч по-добре от 78-годишния Байдън.
153
1
 
4
 
! Отговори
мечти преди 3 години
Поредна глупост.....
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лилипутин едва ли има паркинсън ама от многото ботокс в лицето си се е подул като футболна топка и е загубил всякаква мимика. Много иска да е млад и хубав. Като госпожичка е.
151
4
 
2
 
! Отговори
Петю преди 3 години
Абе какво има за мислене той ли е или не.Вземат ДНК проба от него и някоя от дъщерите му и готово,ама няма кой щото нали трябва да има конспирация,явно не е той и затова Песков само говори.
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позовавайки се на близки до peдaкциятa гадалки, жреци-прорицатели и шамани-заклинатели, британската медия Сън написа, че Путин боледувал от паркинсон.
149
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"стискал чашата, в която според авторите на статията имало разтворено обезболяващо."Ей тази невероятна глупост я четох и в англ. преса... Брей какви автори, какви шпиони, какво нещо! Да могат да видят разтворено обезболяващо в чаша! РАЗТВОРЕНО! А сигурно и кой вид точно обезболяващо знаят и се надявам да ни кажат скоро!Чиста анти-руска пропаганда. Пълно е с такави глупости по западната преса
148
0
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Пyтлeр не е китарист, пианист или художник, дори да има паркинсон едва ли ще е края на света за него. Може би няма да може да язди гол мечки, но това си е само проблем на ЛГТБ движението.
147
14
 
13
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Жив и Здрав да е Вова !!!! Още дълги години да страхува атлантическите плъхове!!!!!
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 156Ти до вчера разправяше, че баце не се прибира в банкя.Сега разправяш, че се крие в Банкя.Раздвоение на личността ли имаш, кво ли.
145
6
 
14
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 3 години
Кремъл отрече? Значи е вярно
144
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна даде фира, това което виждате са двойници на минимална заплата. Расия не може да се позволи да плаща повече.
143
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Баце го е фанала деменцията и се крие у Банкя.
142
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попитали Путин- Г-н Путин, смятате ли да се кандидатирате отново за президент?Путин помълчал няколко часа и отговорил:- А бихте ли си повторили въпроса?
141
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахахахахха,oт 20 г. го убиват Путин с каквили не болести ама нещо все не умира
140
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не може да бъде!"Е какво сега ,не е болен,това се вижда и с невъоръжено око и ще си изкара нормално мандата"Дано тебе и децата ти ви лекува лекар, който гледа с "невъоръжено око" (въъ представяш ли си да беше въоръцено с четри-тройка!!!).
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все тая.
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко стана с паркинсона - неверно са разбрали 'новината' новинарите ли?Вместо да се оттегли - може да напрви каквото си поиска! Ха ха!
137
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Железният Вова е вечен по Конституция,както и неговият колега корееца е безсмъртен по усмотрение на мнозинството в партията.Всичко останало е партенки.
136
4
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Е какво сега ,не е болен,това се вижда и с невъоръжено око и ще си изкара нормално мандата .Но мечтите са безплатни и затова може някои да продължават да си мечтаят!