Войските на САЩ в Европа не са за започване на война с Русия

Москва отрича да има намерение да навлиза в Украйна
7 фев 2022 11:41, Елка Василева
108
Войските на САЩ в Европа не са за започване на война с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати не изпращат военни за започване на война с Русия. Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливън за Фокс нюз, след като САЩ изпратиха допълнително 3 000 военни в Германия и Източна Европа на фона на струпването на руски военни по границата с Украйна.

Съливън поясни, че САЩ са изпратили войски „да защитят територията на НАТО“, предаде БНР.

Още по темата

Съветникът по национална сигурност говори и пред Ен Би Си, където посочи, че „военна ескалация и инвазия в Украйна може да се случи във всеки един момент“ и че Америка смята, че Русия има средствата за значителна военна операция в Украйна.

По-рано стана ясно, че според анализи на американското разузнаване условията за потенциална инвазия в Украйна са налице, без да се знае дали руският президент Владимир Путин всъщност е взел решение за това.

Москва отрича да има намерение да навлиза в Украйна.  

Американския президент Джо Байдън бе попитан от репортери какви фактори според него Путин разглежда при вземането на решение. В отговор той каза: „Неща, които не може да има.“

Байдън също каза, че няма да спекулира по въпроса дали ще изпрати допълнителни американски сили, ако не се стигне до деескалация от страна на Русия.

Американският президент бе запитан и дали се притеснява от сближаването на Русия и Китай , на което той отговори с „това не е нещо ново“.

В неделя Байдън е обсъдил с френския си колега Еманюел Макрон усилията в посока дипломация и възпиращи действия в отговор на продължаващото струпване на руски военни части по границата с Украйна.

Темата за Украйна се очаква Байдън да разисква днес с германския канцлер Олаф Шолц, който е на посещение в Белия дом.  

За Украйна се очаква да се говори днес и на срещата САЩ - Европейски съюз, когато ще се разискват рисковете за доставките на енергия в Европа на фона на геополитическото напрежение. Според проектодекларация, цитирана от Блумбърг, се очаква Вашингтон и ЕС да заявят, че е „неприемливо използването на доставки на гориво като оръжие“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: УкрайнаСАЩРусиявойски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"се очаква Вашингтон и ЕС да заявят, че е неприемливо използването на доставки на гориво като оръжие -- неприемливо е разширяване на нато и дрънкане на оръжие, но руснаците са още глупавички и казват ама на нас не ни трябва да правим бази в Куба и Венецуела. Като не ви трябва защо се сърдите, че нато се разширява, всички гадости идват от вашингтон, какви са сащ да управляват в европа?
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво оттегляне от границите на украйна, ще бъде голяма глупост, сега са ги хванали за топките и трябва да бъдат издоени на максимум до следващия път. Цените на недвижимите имоти в украйна са паднали драстично, цените на газта са високи, войната срещу сащ трябва да се води глобално, всички страни са заинтересовани, сащ са престъпници и трябва да бъдат наказани.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е необходимо да отрича, а да представи списъка с военните интервенции на сащ от последните 75 години, в нарушение на международното право и да иска обяснения. От порядъка на 60 и повече. Когато сащ дадат обяснение и целия свят се запознае продължават преговорите за изтегляне на нато до границите от 1989 година.
66
0
 
5
 
! Отговори
писна ми преди 2 години
Повтаря се едно и също всеки ден по хиляди пъти от два месеца насам.Ще има ли край тая сага.
65
5
 
0
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 2 години
То и тези 3000 могат така да сритат Путину задницу...
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...пректодекларация, цитирана от Блумбърг...............Блумбърг е най-достоверната медия на цялото земно кълбенце! Вече съобщиха за руско нахлуване в Юкрейн! Е, после се отрекоха, даже се извиниха! Ама какво можеше да стане! Ако РФ реши да проведе война с Незалежная, тя ще трае 8 минути! Със свръхточни удари, нанесени с хиперзвукови оръжия, ще бъде унищожена цялата командна, информационна, складова и прочее жизненоважни системи на ВСУ, без да пострадат войничетата в окопите и бункерите.
63
6
 
2
 
! Отговори
Копипасте преди 2 години
Някой гледал ли е филма : "Да разлаем кучетата"?! Получи Оскар за 1998г.! А някой спомня ли си как свърши предната "война" между Русия и Украйна преди Великден 2021г.?! Всъщност и не започна такава! Вижте и гафа сътворен от Блумбърг!? А сега който иска да сметне печалбите на руснаци и американци от зимните борсови цени на природния газ и да се размисли дали е възможна руско-американска договорка на най-високо ниво за такъв сценарий и такъв театър?!
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мислите че тези сащ воиници ще спасят тези страни нека сащ да си мисли как ще се спасят от русия руските ракети ще летят и в сащ
61
0
 
7
 
! Отговори
toti преди 2 години
Добре е да се радват че са туристи в Европа и да не се потдават на провокации,щото много ковчези ще рябват да летят за Америка,а там никой няма да приема смърта им за патриотична/американска/кауза !!!
60
0
 
12
 
! Отговори
смешници преди 2 години
смешници
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подсилване с 3000 срещу 160000 е смешно и жалко. В Румъния ще са ~1000.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...подсилва се военното присъствие на НАТО в Източноевропейските страни...____________________ Източноевропейските страни СМЕ НАТО. Подсилваме се с 3000 души. Три хиляди. Не триста хиляди!
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "ТАКА Е, българино!: Казват, че първото нещо , което се убива по време на война ,е ...Истината! - "Войските на САЩ в Европа не са за започване на война" И ти го вярваш?" ______________________________ Ами русия струпа общо 130000+30000. Общо 160000. НАТО - общо 3000. И ти вярваш, че ние ще нападаме русия???
56
1
 
13
 
! Отговори
Svetla преди 2 години
Краварите и *** от Западна Европа оправдават безумната, безпричинна и безсмислена агрисия срещу Русия с откровени лъжи и имагинерно, измислено нахлуване на руски войски в Украйна! От много време има британски , американски и др. кораби около границите на Русия, подсилва се военното присъствие на НАТО в Източноевропейските страни и Русия отговаря адекватно на това, пазейки границите си ! Но, видиш ли, не трябвало да засилва въоръжението си в Куба и Венецуела! КОЙ Е АГРЕСОРЪТ....?
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"стига бе: Малко съм объркан?! Значи руските войски в Русия са за започване на война с Украйна, но тия на САЩ в Европа не са за война с Русия?!..."______________ 130 000 руски войски до Украйна и 30 000 в Беларус срещу 3000 за подсилване източните граници на държавите в НАТО. Е, има и други, вече разположени. Не са повече от 10 000. Нещо като ~160 000 срещу 13000. Та, как сте объркан при това съотношение?
54
2
 
8
 
! Отговори
стига бе преди 2 години
Малко съм объркан?! Значи руските войски в Русия са за започване на война с Украйна, но тия на САЩ в Европа не са за война с Русия?! Освен това днес чета, че САЩ ще увеличат контингентите си в Полша, Литва, Латвия и Естония, ако Русия остави своите войски в Беларус. Русия може да каже, че след като САЩ имат войски в Полша и Прибалтика, тя ще остави такива в Беларус?! Параграф 22.
53
1
 
7
 
! Отговори
Вервайте ми преди 2 години
Муууу борци за мир
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа за мир са за мир. Краварските воийски близо ,200 мира са сасипали ред е пак на Европа
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войските на САЩ ще видят бели хора, източноевропейците ще видят черни хора.
50
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джуджетата винаги са играли гадни роли