Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин

Всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум, заяви той
22 мар 2022 06:46, Александър Попов
505
Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, независимо от това в какъв формат ще бъде проведена срещата, предаде Франс прес.

"Вярвам, че без тази среща е невъзможно да разберем напълно какво би накарало Русия да сложи край на войната", каза Зеленски в интервю за украинската медия "Суспилне".

Зеленски, който се придържа към разбирането, че "без преговори няма да спрем войната", на няколко пъти призова за среща с Путин, отбелязва Франс прес.

Президентът на Украйна твърди, че Русия се стреми да „унищожи“ страната му. По думите му Москва иска Украйна да „предаде“ Харков, Мариупол и Киев, като добави, че нито хората в тези градове „нито аз, като президент, не можем да направим това“.

Още по темата
Преди полунощ в понеделник вечер Зеленски заяви, че всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум.

Зеленски призова вчера европейските лидери да прекратят всякаква търговия с Русия.

"Няма евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не им изнасяйте своите стоки. Откажете енергийните ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", казва той във видеообръщение.

Близо 3,5 милиона украинци вече са избягали от родината си след нахлуването на Русия. Поне 10 милиона души са напуснали дома си в страната и са се преселили на друго място в нея, сочат данните на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
0
 
35
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Не беше ли по-добре тази среща да се проведе преди 30 дни !?
329
2
 
31
 
! Отговори
thruth преди 2 години
Наскоро ми попадна теория, че всъщност Нацитата от Азов, правий сектор и др. понеже не са под контрол на армията и правителството и няма друг начин Зеленски да се отърве от тях, затова и тупа топката. Целия този цирк е за да може руснаците да свършат мръсната работа по избиването им. Те са изцяло в южната част при Донецк, Луганск, Мариупол. Когато ги избият ще се седне на масата за преговори. Не знам дали клоуна не играе и двойна игра с Американците.
328
17
 
5
 
! Отговори
! преди 2 години
Зеленски, искаш ли да останеш в историята и името ти да отеква във вековете? Слагай препаската с динамит и върви да се срещнеш с Путин.
327
1
 
11
 
! Отговори
Ali преди 2 години
Oliyoto poskipva bratced.
326
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме видеа как се управлява в Украйна, влязат укро-нацистите в съда и насочват автомати срещу съдиите и ги заплашват , казвайки им как да решат делото или например влизат в някое кметство и бият чиновниците, докато не им угодят на желанията на укро-нацистите, махни се Зеленски, заедно с цялата банда от укро-фашисти и целия ви терор, махни се, защото вече си опасен не само за Украйна , а и за Европа, просто се махни от политиката! Ти дори не си украинец!
325
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, ти трябва да се махнеш, първо - не си натурален украинец, че да командваш и второ, създаваш проблеми на цяла Европа, просто си вреден, затова се оттегли или като престъпник и убиец, *** да се предадеш в съда в Хага!
324
3
 
61
 
! Отговори
Juls преди 2 години
Е не мога да му гледам повече противната, нечистоплътна, наркоманска мутра на този. Не спря да реве, ама ми е трудно да му съчуствам като се сетя за онова русначе, което гавазите на същия този разпънаха на кръст и изгориха, някой да чу стоновете на онова момче докато забиваха пирони в дланите му? И само това да беше. Гледам му мазната небръсната сура и си мисля, кога ли Кадиров ще стигне до теб да те обръсне.
323
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
робите на сащ плюват отново. колко иронично - топлят се и ползват ток благодарение на руската газ, но призовават за санкции
322
2
 
55
 
! Отговори
123 преди 2 години
Нали ги обърнахтет в бяг бе, клоун проZт.
321
2
 
59
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
А бе по ТВ казват че всеки момент руските войски ще бъдат разбити. Ти що говориш други глупости. Зеленски или там какъвто си, предай се доакто е време, защото скоро от Украйна ще остане само и единствено пепел. Виновен ще си ОСНОВНО ТИ и твоите приятели от САЩ.
320
3
 
51
 
! Отговори
хехе преди 2 години
за 30 години съществуване Украйна показа че не може да съществува като държава в тези теритоиялни граници които беше .... доказа го политически....военно...социялно...по всички направления бяха правени грешки ..... и логичнот се случи !
319
50
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете , този сайт руски ли е или беларуски ? Какви са тия коментари ? Позор !
318
2
 
41
 
! Отговори
Гористия преди 2 години
Операцията се развива по план.Тоя преди една седмица говореше как ще убият руснаците, че руснаците давали огромни загуби, сега от една седмица реве за среща с Путин, вече незнам за кой път чета такава новина.Както каза един наш НЕплатен анализатор, Путин ще се срещне с Зеленски, когато знае, че той ще подпише капитулация до тогава ще има еб*не.
317
2
 
38
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Путин ще се срещне с Разлистения пън, когато последният пред камера падне на колене каже, че е бил дрогиран, когато е правел изявления.
316
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинския"лекар" Доктор Генадий Друзенко към своите подчинени-лекари:"Всички руски военопленици да бъдат кастрирани,защото това не са хора,а ***" . Все ми се струва,че този ще го търсят и на Луната,а най-неприятното за него ще бъде,че ще го намерят ?
315
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те това искат руснаците. Зеленски да излезне от Киев за да могат да го ликвидират. 6000 главорези от частната армия на Путин вече имат задача да го убият.
314
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е съгласен на самоубийствена мисия да премахне джуджето, но не знае, че онзи е толкова страхлив, че срещата ще се проведе между прозрачна преграда, като в затворите и ще си говорят по микрофони.
313
27
 
4
 
! Отговори
Korean soup преди 2 години
Специално проследих какво се случва с мой коментар, че тук се толерират ***, които пишат против Украйна и в полза на Путин. Коментарът ми беше 392. нищо обидно и нищо лично, както се казва, за разлика от стотици други коментари тук. Е, коментарът ми е вече изтрит надлежно, за да се създава впечатление, че българското общество подкрепя тази война. Това е последният път, в който влизам в този сайт. Благодаря, че ще ми спестите време и нерви да ви чета неграмотните статии.
312
4
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
П. Р.ости народи, слаби държави - Източна Европа, ЕС, САЩ, Русия и пр.
311
1
 
33
 
! Отговори
Йоаким преди 2 години
От крайно печеливша война за Украйна,днес Зеленски...плаче за мир! Истината,бавно,но сигурно си прокарва път към България!Не искам да мисля за СЕМ,телевизии,*** и мисири!За политици-тоже!!!