Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин

Всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум, заяви той
22 мар 2022 06:46, Александър Попов
505
Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, независимо от това в какъв формат ще бъде проведена срещата, предаде Франс прес.

"Вярвам, че без тази среща е невъзможно да разберем напълно какво би накарало Русия да сложи край на войната", каза Зеленски в интервю за украинската медия "Суспилне".

Зеленски, който се придържа към разбирането, че "без преговори няма да спрем войната", на няколко пъти призова за среща с Путин, отбелязва Франс прес.

Президентът на Украйна твърди, че Русия се стреми да „унищожи“ страната му. По думите му Москва иска Украйна да „предаде“ Харков, Мариупол и Киев, като добави, че нито хората в тези градове „нито аз, като президент, не можем да направим това“.

Още по темата
Преди полунощ в понеделник вечер Зеленски заяви, че всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум.

Зеленски призова вчера европейските лидери да прекратят всякаква търговия с Русия.

"Няма евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не им изнасяйте своите стоки. Откажете енергийните ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", казва той във видеообръщение.

Близо 3,5 милиона украинци вече са избягали от родината си след нахлуването на Русия. Поне 10 милиона души са напуснали дома си в страната и са се преселили на друго място в нея, сочат данните на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз малко по малко май почна да вдява какво се случва,и че това е наистина и не е някакъв филм...
349
20
 
1
 
! Отговори
msm преди 2 години
До справедлив - ти си един заблуден българин, който не знае на кой свят е. Време е всяко ксенофобско говорене и защита на нациска Русия да води директно в ареста и в съда. Украйна е независима държава с национално самосъзнание в хората и висок морал и дух срещу агресора Путин. Който иска да бъде на страната на злото сеещо смърт нека да бъде, но трябва да знае, че това в България води в затвора! Това каси и депутати от настоящия парламент на РБ!
348
3
 
24
 
! Отговори
д-р Иванов преди 2 години
Наблздавах му мимиките,когато говори - за мен е психично болен човек,нуждаещ се от спешна помощ
347
4
 
14
 
! Отговори
ЛъКраУби преди 2 години
Тоя зеления шмърко дивиантсъвсем сенаакаслайняниизпръжнителниговна. Гледаш артист, а лъже. Щом лъже-краде. Щом лъже и краде - убива! ЛъКраУби
346
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, махни се, остави славяните на мира и да дишат спокойно и живеят нормално, само Русия може да подари свободата на украинците, защото украинци и руснаци са един народ! А вие сте чужди и чужденци, махнете си ръцете от славяните, достатъчно кръв проляхте, стига, стига,стига! Ти не си украуинежц по произход, менторите ти - също, така че, просто се оттегли!
345
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия ще асимилира всички,абсолютно всички държави и народи, чрез езика си, чрез английския си език, стъпка по стъпка в бъдеще, така, както са били асимилирани другите езици и народи в Северна Америка(САЩ, Канада и др.) и Ирландия , Австралия, Нова Зеландия, Индия. Тази коалиция е създала и военен тихоокеански съюз AUKUS. Европейците с един рушвет се продадоха, а сега ги блокират в Средиземноморието с договорите между Гърция и Англия а на изток между Англия и Полша,Украйна! Проблема не е Русия
344
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказаните нацисти трябва да отговарят за това че са малтретирали пленени и ранени военни.
343
2
 
24
 
! Отговори
Предадохте Европа? преди 2 години
Англия връща колониализма, сключили са договор между Индия, САЩ, Япония, Австралия и Англия, от който индийците едва ли са доволни и едва ли са вкарани доброволно в този съюз, а Индия,САЩ,Австралия ,са били английски колонии, от друга страна - англичаните са сключили договор с Полша, Украйна, а по море с Гърция , като така блокират Европа! А вие ***.оти, се карате с Русия? Русия е необходима на Европа, тя е част от Европа и винаги е била, а Англия винаги са се чувствали различни от Европа.
342
2
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Ха,ами този *** трябва да се замисли най-сетне.Искам да обърна внимание какво се случи в последните 2 седмици-първите 2 бяха време за съмнение,правилно ли постъпва Путин,не е ли груба грешка тази операция,още повече,че имаше доста жертви и сред реските войници,пленници и украинците държеха фронта.но в последните 2 седмици Pеленски и т.н.националисти показаха с действията си и приказките,че нямат право на държава.Считам,че и на Запад вече се замислят -кого подкрепят,едни луди!?
341
6
 
24
 
! Отговори
ЕС+САЩ=цензура преди 2 години
Ех как ми се иска Русия да превъзпита ,малко и откачените Европейски лидери!!! Европа не решава собствените си проблеми а измислени такива от разни ЕкоЛГБТМекокитковиПерковци! Застаряващи нации вместо да популяризираме раждаемост /като в Унгария/ ние се борим ПедалиЛезбийки да осиновяват деца -това ли е най-големият проблем? Няма икономика - забраняваме руски газ ще инвестираме в ПръдниотБрюкселско зеле! Няма производство - искаме прави краставици! МалоумниДеградиралиЕвроПенделски Лидери!
340
6
 
21
 
! Отговори
гост преди 2 години
За кво да се среща Путин с тоя. Путин не иска нищо от този. Украинците да правят със Зеленски каквото си искат. Обаче националистите в украйна ще ги превъзпитава Руския съд, ако преди това не са ги превъзпитали чеченците.
339
15
 
15
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Укро-Нацистите подкрепени от ПсевдоДемократична Европа от 8 години избиват деца но това е "ОК" за Тре!тополовата *** проповядваща уж Демокрация! Такова лицемерие светът не е виждал а такъв слугинаж и фейк новини от Европейските и БГ медии е направо плашещо! В САШ новините са в ПЪТИ по-реални и обективни! ЕВропа с тези Фашистки действия, провокирани от слугинажа на ЕвроПенделЛидерите си уби Европейската мечта!
338
14
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Наркомана зеленски е изтряскал *** е много умен този ще ликвидира всички неонацисти няма Украина ще има вилка Русия .но трябва да ликвидира щатите това е даржава без история цялата *** на планетата е там
337
15
 
25
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
ЗЕЛЕНСски,влакът замина.Очакваше,Байдън да изпрати американски войници,складира оръжие от десетина държави,мислиш си за Велика Украйна,но както виждаш,това е било и си остава сън за теб.Кой главно командващ армията си,ще те гледа да трупаш оръжие пред прага на Родината му и той да стои със скръстени ръце?
336
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защото ви предупреждаваше 8 г а вие не го слушахте а сега ривете ..марш на тръстиката
335
25
 
3
 
! Отговори
Бостя преди 2 години
От всички коментари става ясно едно- около 30 трола на Боко и Костя им е наредено да цъкът клавишите с илюзии за СССР по цял ден, с един и същи речник.
334
4
 
47
 
! Отговори
Рекапитулация преди 2 години
Хора, въпреки, че не е обявено още официално, войната свърши. Киев капитулира. Националистите и наемниците се разбягаха. САЩ оттеглиха подкрепата си за Зеленски. Остават формалностите по подписване на споразумение и последващо изтегляне на руските сили. Основният губещ е населението на страните от ЕС.
333
1
 
26
 
! Отговори
улав преди 2 години
търговията с вазелин ще процъфти с недвиждани темпове...особено сега като хванат зеленчо, а после и нашите мухоморки са наред аххахаха
332
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ама изпусна влака. Сега се крии в дупките и мълчи, Русия каза че няма да спре докато не денацизира твоята жалка държава.
331
3
 
46
 
! Отговори
аз преди 2 години
цял свят разбра че украйна е паднала само зеленски не разбрал-