Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин

Всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум, заяви той
22 мар 2022 06:46, Александър Попов
505
Зеленски: Русия иска да ни унищожи, трябва да се срещнем с Путин
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, независимо от това в какъв формат ще бъде проведена срещата, предаде Франс прес.

"Вярвам, че без тази среща е невъзможно да разберем напълно какво би накарало Русия да сложи край на войната", каза Зеленски в интервю за украинската медия "Суспилне".

Зеленски, който се придържа към разбирането, че "без преговори няма да спрем войната", на няколко пъти призова за среща с Путин, отбелязва Франс прес.

Президентът на Украйна твърди, че Русия се стреми да „унищожи“ страната му. По думите му Москва иска Украйна да „предаде“ Харков, Мариупол и Киев, като добави, че нито хората в тези градове „нито аз, като президент, не можем да направим това“.

Още по темата
Преди полунощ в понеделник вечер Зеленски заяви, че всяко важно решение за страната ще бъде взимано чрез референдум.

Зеленски призова вчера европейските лидери да прекратят всякаква търговия с Русия.

"Няма евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не им изнасяйте своите стоки. Откажете енергийните ресурси. Настоявайте Русия да напусне Украйна", казва той във видеообръщение.

Близо 3,5 милиона украинци вече са избягали от родината си след нахлуването на Русия. Поне 10 милиона души са напуснали дома си в страната и са се преселили на друго място в нея, сочат данните на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски,не разбра ли,че не е добре да се бърка в бонбониерата на мечката ? Руснаците могат да изтърпят и да преглътнат много неща,но чуят ли за фашизъм освирепяват! Ти си поредния,който ще научи много неща,но по трудния начин.Жалко за десетките хиляди невинни жертви,на които почерни живота за десетилетия напред.
309
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е великодушен и иска да спаси Русия от пълен разгром, затова предлага среща на Путин.
308
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи среща за споразумение, ама вземане на решение след референдум. Ами подложи исканията на Русия, на референдум и после искай среща!
307
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този можеше да се срещне с Путин преди пет години, когато спечели изборите с обещанията за споразумение и край на конфликта. Нито среща ще има, нито преговори.
306
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски!Зеленски! Свобода за Украйна! Светът НЯМА НУЖДА ОТ ВОЙНА! СВЕТЪТ ИМА НУЖДА ОТ ЛЮБОВ! НО КОГАТО В ХОРАТА НЯМА ЛЮБОВ. НЕ ВЪРВЯТ ПО БОЖИЯ ПЪТ. НАРУШАВАТ ВСЕЛЕНСКИТЕ ЗАКОНИ. ОТДАЛЕЧАВАТ СЕ ОТ БОЖЕСТВЕНОТО. НЕ ВЪРШАТ ДЕЛОТО НА ИСУС! Става това, което сега става със светът.HEAL THE WORLD - MJJ
305
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски докато схване за какво става дума, ще се озове пред разрушена Украйна. А всичко можеше да се развие по друг начин.
304
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мариопул пада до часове. киев е почти откъснат от останалия свят. одеса ще се предаде без бой май. руснаците не бързат за никъде. галичина концлагер за полскоезичните хохлиотрепки. останалото демилитаризирана зона под опеката на русия. нацистките черепи с татуировките наредение по телената ограда около галичина под формата на лампиони. да се сещат паляците. като се приключи с освобождението на украйна да идват руснаците в българия че тукашните зеленковци си докараха и лична граврдия хамериканск
303
2
 
39
 
! Отговори
джо преди 2 години
Защо да се срещат? ..... Нали Украинците побеждават.....
302
14
 
4
 
! Отговори
Руснак преди 2 години
Американците са внедрили двойник на Путин през 2014 за да довърши Русия това не е истинския Путин.
301
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо Грузия отказва да се включи в санкциите срещу Русия? Нали сега им е паднало да си го върнат на руснаците! А? Да не говорим, че избягалия след войната в Южна Осетия тогавашен президент Саакашвили се върна от забележете къде! Украйна и грузинците го вкараха в затвора да си излежи присъдата. Защо умните глави казаха, че демократите спечелят ли изборите в САЩ, ще подпалят война? А тук един експерт ще ми дава диагноза на Путин. Кой подкрепя иранския народ? Хаха!
300
5
 
18
 
! Отговори
hahah преди 2 години
Вземи тоя кинджал и бегай Селенски ли си къв си?
299
2
 
34
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Телевизиите постигнаха нещо нечувано досега избраха да демонстрират категорично състрадание към украинците и заключиха сърцата си за другите жертви.Вече са готови да отразяват всяка война, дори да е в Космоса стига да им кажат, на кого да съчувстват.Преди дни в Донецк бяха убити най-малко 20 души, включително и няколко деца. Нито дума за това поне ясно казано.И думите на Чърчилза журналистите:"Добре,след като установихме вече,че сте Фроститутки,дайте сега да говорим за цената"
298
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конашенков съобщи, че азовците са готвели терористичен акт срещъ американското посолство в Лвов, за да обвинят руснаците.
297
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин изобщо не е глупав, за разлика от Зеленски. За какво му е да се срещат лично? За никъде не бърза, има огромно военно превъзходство, може да ги мъчи с месеци, ако искат да се опъват. Танковете са пред големите им градове, нямат нищо, с което да спрат бомбардировките, видя се, че НАТО няма да им прати воиски помогне. За какво му е на Путин да се среща със Зеленски? Ще го остави "сам да си прецени" колко да бъде разрушена Украйна и накрая ще го остави на украинците да се разправят с него.
296
1
 
18
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Санкциите от икономики с 40% дял в световната няма как да засегнат Русия след като останалите 60% го компенсират с по-големи доставки.Нима руснаците излетяха в космоса с американска помощ или бе преди тях?И премиерът на Япония е възмутен,че руснаците прекъснали мирните преговори за 4 острова,защото ситуацията била,че са агресор и трябва да има санкции,но сега е учуден.То и руснаците вероятно определят блокирането на някакви резерви на банката им като на оправданията на крадец.
295
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да попитам как така Украйна имат повече натовско оръжие и изградена инфраструктура по стандартите на Нато от България, която е член на НАТО. Ние само площадка за кацане ли сме?
294
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набийте си го в главата! Путин няма да се срещне със Зеленски.
293
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободата на словото умря преди няколко години, а вие сега го забелязвате. На ютуб всички руски ресурси са блокирани, даже страницата на Министерството на отбраната на Русия. Човек и официални сводки не може да чуе. Само дойче зеле и компания.
292
13
 
2
 
! Отговори
Анонименъ преди 2 години
Още малко остава. Двустранни преговори може дори да се насрочат, въпросът е дали няма да се спретне пуч на Путин и кликата му дотогава. Най-ниските етажи на руската средна класа са в паника, че доларите им остават само хартийки, в магазините няма мляко по липса на бутилки, телевизиите бълват реклами за слънчогледови семки и менте-златни часовници Атитюд, жизненоважните лекарства в аптеките липсват, половин милион руснаци са избягали в Турция и в страни от Азия.
291
1
 
22
 
! Отговори
Евроукранизация... преди 2 години
Кирилл Федоров автора на популярния рускоезичен ютуб-канал по военна тематика е арестван в Рига/Латвия. Европейските власти искат да му лепнат обвинение в държавна измяна заради пророруския оттенък на материалите му.И ДОТАМ със свовобаодата на словово и със фалшивовто подържане на разлличията. Добре дошли във украинизацията на Европа и тоталитаризма! Канала се казава "История Оружия" - преценете сами каолко е паднала Европа!