Чуков: Русия разполага свръхмодерна руска техника, ще остане ли нещо от Украйна?

Според него преговорите не са стигнали до развитие за мир
30 мар 2022 10:28, Петя Славова
218

Има ли пробив в преговорите за мир между Русия и Украйна? Съобщението е, че Москва ограничава военните действия и в ход влиза изготвянето на договор за неутралитет и неядрения статут на Украйна.

Международният анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков обаче не смята, че на преговорите в Истанбул се е случило нещо, което заслужава толкова шум и коментари.

Още по темата

"Оценката на Антъни Блинкен е ясна - не вижда позитив в преговорите. Излезе информация, че руснаците се готвят да прехвърлят част от своите войски от Киев в Донбас, за да завършат обкръжаването на войските там. Ако имаше нещо много сериозно на тези преговори, трябваше да продължават два дни, както се бяха договорили. Оказа се, че за 3 часа решиха всички проблеми. Всичко ще бъде докладвано на Путин, който ще решава дали ще бъде така или иначе. Нито руската войска спира бойните действия, нито украинската артилерия спира да стреля по Донбас", обясни той в "България сутрин".

По думите му руснаците са направили много голям реверанс към своя партньор Реджеп Ердоган - да играе роля на посредник, за да придобие глобална тежест в новия свят, който се изгражда.

Чуков подчерта, че преговорите са между Москва и Запада, а Киев е само един интерфейс и нищо повече. А среща между Путин и Зеленски щяло да има, когато Зеленски разпише капитулацията на Украйна.

"За службите за сигурност в Украйна експертите твърдят, че са разделени на 3 групи - проруска, близка до националистите от "Азов" и трета, която е под влиянието на западните специални служби. Зеленски се безпокои, че ако стане много сговорчив по отношение на Москва, точно "Азов" ще го свали от власт. Пази своето място и да не бъде ликвидиран от радикалите в Украйна", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

"От сателитите става ясно, че в Курска област се съсредоточава свръхмодерна руска техника. Въпросът е какво ще остане от Украйна и въобще ще остане ли нещо. Русия не се отказва от демилитаризацията и денацификацията. Русия казва: Няма да позволим повече украинската територия да представлява заплаха за нас", изтъкна анализаторът.

Запитан за евентуалното приемане на Украйна в Европейския съюз, гостът в студиото отговори:
Военният инструмент на ЕС е НАТО. Руснаците толкова ли са глупави, че ще позволят под друга форма НАТО да влезе на същата тази територия? Към август ще има по-сериозно решение на въпроса.
Чуков отбеляза, че икономическият фронт е не по-малко важен - става дума за битка между Западния свят и Русия. В Европа само германската икономика е на профицит. В момента, в който рухне германската икономика, целият ЕС се разпада, категоричен е той.

Експертът призна, че е озадачен от присъствието на милиардера Роман Абрамович на преговорите за мир. Някои твърдят, че носи бележки от Зеленски към Путин и обратното, а Чуков очаква Абрамович да бъде ползван заради финансовите му възможности.

"Изключително груба грешка е да се счита, че Русия предприе този ход без всичко да е съгласувано с Китай. Китайците все по-настойчиво застават на страната на руснаците. САЩ в момента обявиха Китай за основен техен проблем. Китай е големият печеливш от всичко случващо се. Индия почти динамизира диалога с Китай и по нито един въпрос не прие предложението на САЩ да се включи в санкциите срещу Русия. 85% от въоръженията на Индия са руски", коментира още Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
2
 
! Отговори
АнтиЧуков преди 2 години
Как е възможно да има такива предатели като Чуков. В момент когато в Украйна се извършва геноцид, такива като този възхваляват руските оръжия, с които се убиват жени и деца. Браво бе Чуков, с какво се различаваш от Химлер?
165
0
 
5
 
! Отговори
Заз преди 2 години
На тоя Чуков плащат ли му да плямпа глупости,пиян ли е или е с деменция незнам, но е забавно да гледам как скандира простотии
164
1
 
7
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Ако някой има съмнения кой е другарят Чуков. Статията е безмислена.Досие:През 1981 г. Боян Чуков става член на БКП. През 1982 г. завършва разузнавателна школа в ПГУ-ДС, а през 1982/1983 г. разузнавателна школа на КГБ в Москва.[6]
163
13
 
28
 
! Отговори
Военен експерт преди 2 години
От Украйна ще остане една географска област,готова за ново заселване!! От кого?? Ще видим когато му дойде времето!!!
162
9
 
28
 
! Отговори
Пепито преди 2 години
Не че нещо но ..... ама тоя Чуков вообще прави ли си труда да помни предишната седмица какво е казвал !
161
21
 
30
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Каквото и да анализира Чуков, руската армия ще извие врата на т.нар. "западна заплаха". Русия ще победи,с тежки страдания за народа си.
160
19
 
21
 
! Отговори
Чукчев: преди 2 години
Вече и децата разбраха за рубладжийските ***, които формират опорките на базатана пишещите под статиите. След масовите подигравки с руската фейк армия и оръжието и, чукчев излиза с опорка за предстощ армагедон с фантастични руски оръжия. Хахаха. Ами след седмица, какво ще измислиш бе чукчев? Може би, че Расия ще изкара 6то поколение роботи, които ще прегазят Украйна, Европа и ще стигнат до САЩ. Хахаха. Владко, комунизма си отиде, но вас, не ви напуска. Руската пошла пропаганда.
159
14
 
14
 
! Отговори
ХахаЧуков! преди 2 години
История на диагнозата- 1. Путин излъга всички без един изстрел(това беше ден, преди войната) 2.Русия ще победи за 2-3 дни. 3 Русия ще победи след още седмица.- 3. Преди десет дни Чукчев гордо заяви" Мариупол е превзет, а Кадировците завършват прочистването му. Гарантирано от Чукчев! Днес обаче Путин поиска укрите в Маруполда се предадът, явно *** знае по-добре от чукчев. След позора за рус армия и подигравките, чукчев излиза с опорка, че видиш, модерното оръжие предстои, до сега беше старото. Ха
158
1
 
9
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#177Като е 52 набор и е бил разузнавач Чуков ,какъв мислиш че ще бъде профила му? Независим американски либерал?
157
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетете за Чуков на: агентибг. Няма нужда от повече коментар.
156
31
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е колко време още ще я разполага тая "свръхмодерна техника" дето закъса по пътищата - мина повече от месец, кво стан с "блиц крига", кво стана "ей ся за три дни"
155
17
 
29
 
! Отговори
На преди 2 години
укрите не им трябва държава. Това е ясно. И няма да имат. Това пак е ясно. Цялото пъчене и демонстрацията на мачовщина ще се изпари много скоро когато армията им в Донбас бъде унищожена. За мишките окопали се като ислямски джихадисти в населените места гладът започна. Те ще са последни. Съпротивата е безсмислена. И
154
13
 
23
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
# 149Чуков е бивш дипломат и разузнавач,и знае какво говори.Друг много добър политически анализатор е проф.Иво Христов,погледнете в ютюб.
153
18
 
22
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 2 години
Чуков има ли поне една сбъдната прогноза , или поне един смислен коментар ? А всъщност какво работи тоя , някой от *** знае ли ?
152
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъснаха всички платени от Джихадистка Русия сайтове и анализатори. Пеевските путински медии обичат еднакво Путин, Бойко, Гешев и Доган.
151
32
 
24
 
! Отговори
Простотиите на Чуков преди 2 години
Свръхмодерна Руска Армия просто няма.Ако имаше такава,щеше да е изкарана на бойната линия още в първите дни на войната да гони бърз и безусловен успех!Н4ещата трябва да се казват с истинските им имена,а не по симпатии и зависимости,нали г-н Чуков?!
150
15
 
25
 
! Отговори
до 168 от славянин преди 2 години
Извади си езика от задния проход на атлантизма, много дълбоко си го наврял и нищо не ти се разбира!
149
34
 
30
 
! Отговори
Путинофолски Чук преди 2 години
Тоя Чуков да не е от групата на Копейкин-папагалски повтаря лъжливите тези на русофашистката пропаганда,абе,***-ов,кой нападна другия вероломно така,както Хитлер е нападал и чие е ПРАВОТО ДЕЛО?
148
10
 
15
 
! Отговори
doko преди 2 години
Може ли и мен да поканите, като международен експерт? Виждам, *** нямате изисквания.
147
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що договори за не/конвенционални оръжия за не/използване от вид по тип от-до мощност,разстояния на действия,че недоволните от тез типове самите те,че ще падат в/у тях от голямо разстояние за дължина,височина с голяма скорост,че да ги помелят по далечни места не как съседи на пребиваване един от друг по бункери,че още в съвсем скрити по откритие за дистанционно управление с бутони на установките за транспортиране на въоръженията,че даващи тез указания са една и съща комуна подписала м/у сабе си.