Чуков: Русия разполага свръхмодерна руска техника, ще остане ли нещо от Украйна?

Според него преговорите не са стигнали до развитие за мир
30 мар 2022 10:28, Петя Славова
218

Има ли пробив в преговорите за мир между Русия и Украйна? Съобщението е, че Москва ограничава военните действия и в ход влиза изготвянето на договор за неутралитет и неядрения статут на Украйна.

Международният анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков обаче не смята, че на преговорите в Истанбул се е случило нещо, което заслужава толкова шум и коментари.

Още по темата

"Оценката на Антъни Блинкен е ясна - не вижда позитив в преговорите. Излезе информация, че руснаците се готвят да прехвърлят част от своите войски от Киев в Донбас, за да завършат обкръжаването на войските там. Ако имаше нещо много сериозно на тези преговори, трябваше да продължават два дни, както се бяха договорили. Оказа се, че за 3 часа решиха всички проблеми. Всичко ще бъде докладвано на Путин, който ще решава дали ще бъде така или иначе. Нито руската войска спира бойните действия, нито украинската артилерия спира да стреля по Донбас", обясни той в "България сутрин".

По думите му руснаците са направили много голям реверанс към своя партньор Реджеп Ердоган - да играе роля на посредник, за да придобие глобална тежест в новия свят, който се изгражда.

Чуков подчерта, че преговорите са между Москва и Запада, а Киев е само един интерфейс и нищо повече. А среща между Путин и Зеленски щяло да има, когато Зеленски разпише капитулацията на Украйна.

"За службите за сигурност в Украйна експертите твърдят, че са разделени на 3 групи - проруска, близка до националистите от "Азов" и трета, която е под влиянието на западните специални служби. Зеленски се безпокои, че ако стане много сговорчив по отношение на Москва, точно "Азов" ще го свали от власт. Пази своето място и да не бъде ликвидиран от радикалите в Украйна", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

"От сателитите става ясно, че в Курска област се съсредоточава свръхмодерна руска техника. Въпросът е какво ще остане от Украйна и въобще ще остане ли нещо. Русия не се отказва от демилитаризацията и денацификацията. Русия казва: Няма да позволим повече украинската територия да представлява заплаха за нас", изтъкна анализаторът.

Запитан за евентуалното приемане на Украйна в Европейския съюз, гостът в студиото отговори:
Военният инструмент на ЕС е НАТО. Руснаците толкова ли са глупави, че ще позволят под друга форма НАТО да влезе на същата тази територия? Към август ще има по-сериозно решение на въпроса.
Чуков отбеляза, че икономическият фронт е не по-малко важен - става дума за битка между Западния свят и Русия. В Европа само германската икономика е на профицит. В момента, в който рухне германската икономика, целият ЕС се разпада, категоричен е той.

Експертът призна, че е озадачен от присъствието на милиардера Роман Абрамович на преговорите за мир. Някои твърдят, че носи бележки от Зеленски към Путин и обратното, а Чуков очаква Абрамович да бъде ползван заради финансовите му възможности.

"Изключително груба грешка е да се счита, че Русия предприе този ход без всичко да е съгласувано с Китай. Китайците все по-настойчиво застават на страната на руснаците. САЩ в момента обявиха Китай за основен техен проблем. Китай е големият печеливш от всичко случващо се. Индия почти динамизира диалога с Китай и по нито един въпрос не прие предложението на САЩ да се включи в санкциите срещу Русия. 85% от въоръженията на Индия са руски", коментира още Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
14
 
19
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Мисля, че другаря Чуков би следвало са се занимава с нещо близко до фамилията му, отколкото с полит-анализи. БКП замина преди 30 години, така че изрази като "свръхмодерна руска техника" будят само смях:)))
125
2
 
7
 
! Отговори
Cartman1912 преди 2 години
До ДаааС какво предава държавата си човек, който иска тя да е съюзник с други държави, които я уважват и и дават възможност да се развива? Които и позволяват да запази културата си и идентичността си.Предатели са тези, които искат България да е в съюз с друга държва, която ни смята за слуги, държи се арогантно с нас, заплашва и иска да контролира всичко до степен да и станем васална държава.
124
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България спешно трябва да се оттърве от руските *** и копейки. С тези няма просперитет. Изглежда не помнят, че от 1944 до 1989 фалирахме три пъти....
123
10
 
6
 
! Отговори
До 138 преди 2 години
Епа виждам, че поне ти е влезнало в главата, че украйна е създадне от ленин и сталин за да се заграбят територий от Полша! Мдам! Както не съм казвал, но ше го повторя Русия заграбва територии от полша и от други държави и създава Украйна! За да може после да си пресвои тези територий! Това поне си го схванал вярвам! Та когато тези територий са се заграбили там се е говорело на Полски да знаиш! После след като русия сключва договор с Хитлер тогава Русия заграбва и половината Полша да знаиш!
122
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледаш ти *** ми. Я кажи колко репортера са там на бойното поле, как се казват? Гледаш ютуб някой фейк, тия дето забраниха руските канали за да те облъчват гьобелс
121
2
 
6
 
! Отговори
Не си струва преди 2 години
До Анонимен 138 Да не си решил да ореш земята с него. Не си струва, много харчат гориво а при тези цени на горивата вървящи нагоре.... :-)
120
13
 
12
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Какъв международен анализатор , кой ги титулува тези празни цинкови кофи? Айде малко по сериозно, тоя плъшок е кремълски анимационен герой.
119
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам репортажи от бойното поле! Украинците си вземат руски танкове трофеи зарязани от бягащите рашки и се ядосвам! Трябва и аз да ида да си докарам един!
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
133 пълни тъпотии си писал. Не заслужават даже коментар. Сърбите си пишат и на кирилица, а тяхната шльокавица мисля се казваше тарашкевица. Хората още в основното учат за схизмата и че поюяците почват да пишат на латиница. Къв украински кви 5 долара? Заминавай да лъжеш поляците да ти се смеят.
117
6
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Руска пропаганда.Чуков е руски анализатор,а не международен.
116
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преговорите напредват. Зеления търси завършек защото guвaцuте му рушат дома, а guвaцuтe с пребити тъnaнu търсят начин да излянат от конфузното положение! Има взаимна изгода! Оттам нататък, гражданска война и путин в неговия Гyлaг!
115
2
 
11
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Руснаци убиват Руснаци със свръх модерна руска техника .Америка харесва това .
114
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
130 да това е защото в момента западната икономика е един голям балон. Няма нормална дума щото не би трябвало да съществува такова състояние по икономическата логика. Печаташ пари и си на про а всъщото време имаш дефицит. Търговският дефицит на сащ с китай е типичен пример.
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Русия и Китай се въоражават, ние тук се занимаваме с гейове, вегани, екоталибани и т.н. деграданти. Нашето самодоволство ще ни унищожи, когато спреш да се развиваш, започваш да изоставаш. Не е случайно, че Путин нахлу в Украйна след като пародията на президент Байдън и неговата розова адмистрация се настани в Белия дом - Кремъл използва слабостта на Запада, същото важи и за Китай. Виждаме как редица страни се дистанцираха от САЩ и ЕС, дори уж съюзници като Израел и Саудидска Арабия.
112
5
 
11
 
! Отговори
Боли ме шнура преди 2 години
При фамилия Чукови израза,, кръвта вода не става,, не важи, единият Владимир е интелигентен и начетен анализатор а този елемент е просто проруски глашатай, жалка работа.
111
3
 
4
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Значи виждам, че не ги разбираш нещата! Значи украйнския език е сбор от няколко такива единия е полски другия е руски! После една част от територията на сегашна украйна, преди великата октомврийска и ленин и сталин е била полска! Говорело се е на Полски! И да зема да те светна и Сърбите пишат на латиница! И? Сега не разбирам какво общо има католицизма тука ама това явно ти си го "разбираш"! Та такива ми ти неща по таз световна история ша знайш!
110
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
127 русофил е човек който харесва руското изкуство и култура. Посъщия нсчин има и думичка франкофон. Русофобите наричат русофили всеки който по някакъв начин харесва нещо руско. Всеки знае че русофоба е платен предател правещ се на жертва на някакви репресии с няколко долара в ръка.
109
1
 
2
 
! Отговори
Профицит преди 2 години
Много интересен нермин.
108
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
126 ти нормален ли си ве? Поляците са католици и пишат на латиница. Украински език няма, тва е измислица по време на коренизацията.
107
8
 
14
 
! Отговори
АГЕНТ 07 преди 2 години
НЕОБХОДИМО Е ПРОЧИСТВАНЕ НА ВЛИЗАЩИТЕ У НАС УКРАИНЦИ --ТЕЗИ С НАЦИСКИ ЗНАЦИ ПО ТЯЛОТО---ОБРАТНО